Zanco tiny T1: Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου

Το Kickstarter κρύβει κατά καιρούς πολλά ενδιαφέροντα projects και ιδέες ανερχόμενων startup εταιρειών. Μάλιστα, από εκεί έχουμε δει την κυκλοφορία μερικών εξαιρετικά επιτυχημένων προϊόντων. Βέβαια, άλλες καμπάνιες αποτυγχάνουν λόγω της ασθενούς υποστήριξης, αφού οι χρήστες δεν θεωρούν οτί πραγματικά αξίζουν.

Ένα project του οποίου την υλοποίηση θα δούμε σίγουρα είναι το Zanco tiny T1. Εν ολίγοις, πρόκειται για το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου, με τις εταιρείες που κρύβονται πίσω από την μικροσκοπική συσκευή είναι οι Zanco και Clubit. Εκείνες ζητούν περίπου 33 χιλιάδες δολάρια για την έναρξη της κατασκευής των tiny T1 κινητών. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 100 χιλιάδες δολάρια, ενώ απομένουν 22 ημέρες για την λήξη της καμπάνιας. Το τηλέφωνο είναι τόσο μικρό που… δύσκολα μπορεί να του αντισταθεί κανείς.

Zanco tiny T1 μικρότερο κινητό τηλέφωνο κόσμου, Zanco tiny T1: Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου

Αναλυτικά, οι διαστάσεις του tiny T1 είναι 46.7mm x 21mm x 12 mm, ενώ ζυγίζει μόλις 13 γραμμάρια (!), λιγότερο δηλαδή από μια Βρετανική λίρα. Ενσωματώνει OLED οθόνη 0.49 ιντσών ανάλυσης 64×32 pixels, 32MB μνήμη RAM, επίσης 32MB αποθηκευτικό χώρο και είναι σε θέση να κρατήσει στην μνήμη του 300 επαφές, τις 50 πιο πρόσφατες κλήσεις και τα 50 νεότερα μηνύματα. Η αλληλεπίδραση χρήστη-κινητού επιτυγχάνεται μέσω των πλήρως λειτουργικών φυσικών πλήκτρων του. Η συσκευή φορτίζει μέσω micro-USB υποδοχής, με την μπαταρία να είναι της τάξης των 200 mAh αλλά να αντέχει έως και τρείς ημέρες μακριά από την πρίζα.

Για να αποκτήσει κάποιος το Zanco tiny T1, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 40 ευρώ ώστε να υποστηρίξει την καμπάνια και ταυτόχρονα να λάβει το κινητό-μινιατούρα. Να σημειωθεί πως η συσκευή λειτουργεί μόνο σε δίκτυο 2G, κάτι το αναμενόμενο αν συλλογιστεί κανείς το μέγεθος της. Σε περίπτωση που θέλετε ένα τηλέφωνο που να αντικαθιστά την βασική συσκευή σας σε διάφορες δραστηριότητες της ημέρας, το Zanco tiny T1 θα μπορούσε να σας λύσει τα χέρια, ενώ φυσικά το μικροσκοπικό μέγεθος του θα σας επιτρέπει να το τοποθετείτε εύκολα οπουδήποτε.

Zanco tiny T1 μικρότερο κινητό τηλέφωνο κόσμου, Zanco tiny T1: Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

κινητό για survivors!!

keysmith

Στις φυλακές θα κάνει θραύση.. Ας το χρηματοδοτήσουν τίποτα “βαρόνοι”.

Υ.Γ. 4g έχει? 😛

ge0kas

μα πόσο δύσκολο είναι να φτιάξουν ένα μικρό και ελαφρύ android ειδικά για δρομείς ???
Όχι πετσοκομμένο, όχι να μη μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
με 3.5”- 4.0” οθόνη FULLY FUNCTIONAL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Acer Android Smartphones Acer Android Tablets Android Nougat

Jelly: Το μικρότερο 4G Smartphone με οθόνη 2.45″ και Nougat

Μπορεί η τάση να επιβάλει smartphones με οθόνες από 5.5 ίντσες ακόμη και πάνω από 6 ίντσες για να σερφάρεις καλύτερα, να παίζεις παιχνίδια και να βλέπεις video, όμως υπάρχει και μια μερίδα που προτιμά μικρότερες οθόνες. Βεβαίως όταν λέμε “μικρότερες” εννοούμε γύρω στις 5 ίντσες.

Gear iPhone KickStarter Star

Eye: iPhone και Android smartphone σε ένα, νοικοκυρεμένα

Τα iPhones της Apple συγκαταλέγονται σταθερά στα καλύτερα smartphones της περιόδου που κυκλοφορούν. Έχοντας ως ανταγωνιστές τις high-end Android ναυαρχίδες, οι προτάσεις του Cupertino προσφέρουν στον χρήστη κάποια χαρακτηριστικά που μόνο εκείνα έχουν στην φαρέτρα τους.

Smartphones Atari KickStarter

Gameband & Atari: Λανσάρουν smartwatch για gamers

Για όσους ανήκουν στην κατηγορία που δεν τους έχουν πείσει ακόμη τα smartwatches, αλλά αγαπούν τα games, το Gameband ίσως τους αλλάξει γνώμη. Το Gameband είναι ένα smartwatch με επεξεργαστή Snapdragon Wear 2100.

Gear KickStarter

Anti Snore: Το Wearable που σταματά το ροχαλητό

Το ροχαλητό είναι κάτι που προφανώς όλοι κατά την διάρκεια του ύπνου μας έχουμε κάνει, ακόμη και όσοι θεωρούν ότι αποτελούν εξαίρεση. Το θέμα είναι πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, και οι αλήθεια είναι πως κάποιοι το έχουν σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να αφήνουν τους γύρω τους άυπνους.