ZTE Blade στη WIND, Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν το hands-on video

Η WIND έφερε αποκλειστικά το ZTE Blade με τιμή 159 ευρώ. Το οικονομικό αυτό smartphone με λειτουργικό σύστημα Android 2.1 είναι από σήμερα διαθέσιμο σε αρκετά καταστήματα της WIND και μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα. Αν επιλέξετε νέα σύνδεση στο πρόγραμμα WIND Medium, θα το πάρετε δωρεάν. Ας δούμε μαζί τις απαντήσεις στις κυριότερες ερωτήσεις σχετικά με το νέο ZTE Blade.

update 29.12.2010: Οδηγός βήμα-βήμα, ZTE Blade ξεκλειδώνουμε τα 512MB μνήμης RAM.

update: 19.11.2010: Το βίντεο προέρχεται από το σημερινό hands-on video του TechblogTV.

update: Δεν υποστηρίζει flash.
Θα αναβαθμιστεί σε Android 2.2 στις αρχές του 2011.
Η οθόνη του είναι LCD και όχι AMOLED όπως περιμέναμε.
Η οθόνη του είναι capacitive και multi-touch.
Έχει ενσωματωμένη εφαρμογή Task Killer.
Η μνήμη RAM είναι 256MB και όχι 512MB όπως περιμέναμε.
Η μπαταρία του είναι 1250 mAh.
Έχει εγγύηση 24 μήνες (δύο χρόνια).
Αν πάθει κάτι μέσα σε 14 ημέρες, σας το αντικαθιστούν με καινούργιο.
Το service γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό της WIND.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει το hands-on video μέσα από το TechblogTV.

ZTE Blade
Λειτουργικό: Android 2.1
Οθόνη: 3.5″ LCD capacitive, 800×480 pixels
Επεξεργαστής: 600MHz
Μνήμη RAM: 256MB
Δίκτυο: 3G/ HSDPA
Κάμερα: 3.2 Megapixel με autofocus
WiFi 802.11 b/g, Bluetooth, FM radio, GPS
Accelerometer, Digital compass, Light sensor, Proximity sensor
Μπαταρία: 1250 mAh
Διαστάσεις: 116×56.5×11.8 χλστ.
Βάρς: 130 γρ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

158 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos

δεν περιμενα τοσο γρηγορα να βαλεις review. Με εβγαλες απο την σκεψη αν θα παρω αυτο ή το lg optimus one. Με τις αλλαγες που εγινε στο hardware και την αρκετα ψηλη τιμη του sar δεν το βλεπω να με τραβαει

Nικος

Κρίμα που δεν έχει ΑΜΟLED και 512 ram όπως το San Francisco

DJTaurus

Xαιρομαι για τα specs.Πλεον με σιγουρια παω για Optimus One!!

stelios gr

κριμα!! πολυ κριμα………εναν ψηφο κι απο εμενα στο optimus one….

takis1994

κρίμα γιατί ήταν ευκαιρία..όμως παραμένει ευκαιρία…για πιο λόγο να είναι καλύτερο δηλαδή το lg η galaxy 3?να θυμίσω ότι η ανάλυση της οθόνης παίζει σημαντικό ρόλο για την υποστήριξη των εφαρμογών..(τα παραπάνω που ανέφερα έχουν qvga ανάλυση…)το μόνο που έχει παραπάνω το lg είναι η 2.2 ..και έχει και μικρότερη οθόνη..δεν προσπαθω να πείσω κανένα δεν έχω κανένα συμφέρον έτσι κι αλλιώς αλλά ποιος ο λόγος να το προτιμήσει ?

Giorgos

Αν το αγοράσω , θα έχω πρόβλημα με τα 256mb ram ? Aν όχι το σκέφτομαι πολύ σοβαρά … Επίσης γιατί ρε παιδιά σκέφτεστε το optimus one ? Ακόμα είναι αρκετά ακριβό (ή έπεσε η τιμή του και δε το πήρα χαμπάρι ? :P)

stefos

η τιμη του optimus ειναι στα 170 ευρω(δηλαδη 10 ευρω πανω απο του zte) και νομιζω οτι εχει σαφως καλυτερα χαρακτηριστικα…

nik

Ρε συ stefos, μας δουλευεις?Που το βρηκες εσυ το lg optimus 170 ευρω αμα ειναι να παω να παρω κανα 2 να εχω να παιζω..

Michael

3,5αρα οθόνη, cpu στα ίδια επίπεδα με τα άλλα που κοστίζουν 200-250€, και Android 2.1… Sorry, αλλά αν ήθελα Android κινητό αυτό τον καιρό, δε θα το άφηνα με τέτοια τιμή!! Τώρα, η RAM δεν νομίζω να σε περιορίσει τόσο… σε αυτή την κατηγορία δεν μπορείς γενικά να ζητάς τρελό multitasking λόγω του συνολικά μέτριου hardware…

to_kostaki

Άρα από ότι κατάλαβα πάμε σε επίπεδα Sony Ericsson X8. Εσύ Κώστα τι λες για την σύγκριση αυτών των δύο?? Ποιο μου προτείνεις??

stelios gr

απ οτι εχω δει σε αγγλικα reviews,αλλα και σε σχολια χρηστων στο youtube το κινητακι εχει θεμα με το wi fi κατ αρχας (κανει συνεχεις αποσυνδεσεις). αλλα ελεγα οτι ενταξει “δεν βαριεσαι, εδω εχει οθονη amoled kai 512 μνημη”…αλλα αν ειναι να μην ερθει με αυτα χαρακτηριστικα, με τα οποια παει στην αγγλια, τοτε δεν μου φαινεται και τοσο προσφορα…προτιμω να δω τις προτασεις τις huawei αν ειναι να παρω κινεζικο, ή να δοκιμασω κατι σαν το optimus one που ειμαι πιο σιγουρος για την ποιοτητα και για εμενα ειναι πιο εμφανισιμο…

geoper2

“Αν πάθει κάτι μέσα σε 14 ημέρες, σας το αντικαθιστούν με καινούργιο.”
Αυτό δεν μου ακούγεται καλό

Αλέξανδρος

Παιδιά το πήρα πριν κανα 2 ώρες

Η οθόνη του είναι πάρα πολύ καλή (3,5”) και έχει τρελή απόκριση. Του έβαλα angry birds, asphalt και raging thunder και το κινητό δε τρώει πουθενά σκάλωμα. Δε το έχω πειράξει ακόμα με τη μαμήσια τη 2.1 είναι. Παιδιά μη το σκέφτεστε το κινητό είναι όλα τα λεφτά.
256 ραμ έχει αλλά μια χαρα παέι εγώ δε θα το ρίσκαρα για αγορά από αγγλία λόγω εγγύσης. Το σήμα πάρα πολύ καλό ακόμα και σε σημεία που με το προηγούμενο κινητό δε μπορούσα να μιλησω καθόλου.

Επίσης το wifi ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία στο σπίτι μου πιάνει άνετα. Ως τώρα απο μένα η συσκευή χτυπάει πολύ ακριβότερα κινητά από το wildfire ας πουμε

Το gps πολύ καλό και γρήγορο εντόπισε τη θέση μου απευθείας

zan

kosta pote 8a kaneis unboxing k hands on h mono hands on?

Giorgos

Με την ακτινοβολία που έχω ακούσει πως είναι υψηλή τι γίνεται ?

DJTaurus

Costa ξεκαθαρα αν καποιον δεν τον ενδιαφερουν τα 50-60 ευρω που κοστιζει παραπανω το Optimus One.Εσυ ποιο θα επελεγες?.Οptimus ή Blade?

dimitris

na rwtisw kati?? les oti den exei flash. diladi den paizei ta videakia apo to youtube??? kai me to facebook mporeis na anoikseis chat h aplos mono na deis tin selida???

DJTaurus

Κωστα το optimus υπαρχει και στα 250 στα γνωστα e-store :).Και μολις τελειωσει η αποκλειστηκοτητα της cosmote στα ιδια μαγαζια θα φτασει τουλαχιστον στα 220.Αλλα θελω την αποψη σου αν καποιον δεν τον ενδιαφερει αυτη η χρηματικη αγορα….Optimus η Blade?

DJTaurus

Aυτο ηθελα Κωστα.Ευχαριστω.Δεν το συζητω στα λεφτα του το Blade ειναι αχτυπητο.

7s10u

μην συγκρίνεται το optimus one με αυτο το φθηνό πλαστικό… Ειναι βλασφημία!!!

Αλέξανδρος

Για μένα είναι το blade και αμέσως μετά ανεβαίνουμε κατηγορία και πάμε για htc desire. Για τα ενδιάμεσα δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς όσο το blade είναι εκεί έξω με 159 ευρώ

Αλέξανδρος Κ.

Από βιντεο divx κλπ κλπ τι παίζει, ποιά codecs?

Κατά τη γνώμη σου αξίζει να φέρει κανείς από Αγγλία (από Orange) την έκδοση με Amoled και 512 ram με ρίσκο της εγγύησης και μόνο (καθώς σαν κόστος βγαίνει ίδιο με εδώ) ή είναι μια χαρά και η έκδοση της Wind?

Mick

Μήπως το έχεις δοκιμάσει με swype ή κάποιο άλλο “έξυπνο” πληκτρολόγιο; Επίσης -κατά τη γνώμη σου- η πολύ υψηλότερη ανάλυση του δεν είναι ισχυρό κριτήριο για να το επιλέξει κάποιος έναντι του Optimus (ασχέτως διαφοράς τιμής); Ευχαριστώ προκαταβολικά!

poutsikis nikos

γεια σε ολους μηπως καποιος γνωριζει διαρκεια μπαταριας σε full δουλεμα και σε ποσο σε normal?

dim

Paidia to kinito ta spaei..exw tin aggliki ekdosi tis orange me 512 mb ram kai amoled othoni…mou bgike sinolika 115 eurw!..an exete gnwsto stin agglia peite na sas to ferei! 😛

stelios gr

καλα αυτο δεν υπαρχει…πιο φθηνο στο εξωτερικο και με δυο σημαντικα specs καλυτερα…!! θα την εκανα κι εγω την κινηση να το φερω απο uk αλλα φοβαμαι πρωτον μην μου κατσει ελαττωματικο (και μετα ψαχνομαι) και δευτερον ακουσα που λενε γενικα για υψηλο sar…, αλλιως δεν θα το σκεφτομουν….

Kamui

Το κινητό είναι τέλειο! Εφόσον είναι η Αγγλική έκδοση της Orange με 512ΜΒ ram, οθόνη AMOLED και κοστίζει 99 λίρες. Η Wind λάνσαρε απλά μία έκδοση για να κλέψει τον κοσμάκι.
Όχι να ΜΗΝ είσαι ευχαριστημένος τόσο πολύ στο review σου με απατεώνες που πουλάν ακριβότερα κάτι υποδεέστερο. Δεν χρειάζεται οι Έλληνες να είμαστε συνέχεια τα κορόιδα.

Αλέξανδρος

Kamui αυτή η έκδοση βγήκε μόνο για Αγγλία με συμφωνία που έκανε η orange. Στον υπόλοιπο κόσμο βγαίνει η έκδοση που έχουμε και εδώ.

Γιώργος

Η έκδοση που κυκλοφορεί στην Αγγλία από Orange είναι κλειδωμένη? Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ελληνική SIM?

Επίσης, γνωρίζει κανείς αν η Orange το διαθέτει με συμβόλαιο ή και απλά σαν σκέτη συσκευή?

Έχω εναν φίλο που πηγαινοέρχεται αγγλία, αν δουλεύουν όλα καλά θα μπορούσα να του ζητήσω να μου το φέρει…

dim

πολύ καλό φαίνεται κ αν καταλαβα απο τα σχόλια αυτοί που το έχουν ήδη ειναι αρκετα ευχαριστημένοι σε σχέση με αυτούς που δεν το έχουν αλλα λενε τη γνώμη τους…:-/
σκεφτομαι να παω να το αγορασω μεσα στις επομενες μερες …

το βίντεο γιατι παίζει ολοκληρο ουτε εδω ουτε στη σελιδα στο yt?? is it just me?

Κωνσταντίνος

Διαβάζω για την καλή του τιμή, για τις πολλές δυνατότητες, αλλά είναι λυπηρό το ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται για την ακτινοβολία.

paris

..αληθεια, η μετρηση του σε σαρ ειναι μεγαλυτερη σε σχεση με αλλα; μεταξυ blade και joy ποιο να διαλεξει καποιος;

dim

που λεει για την ακτινοβολία;;
το αγόρασα το κινητό,μια χαρα ειναι.αλλα αυτο με την ακτινοβολία με έβαλε σε σκέψεις.εχει πολύ παραπανω απο τα υπόλοιπα;

dim

To kinito ksekleidwnei paneukola me enan kwdiko kai boreis etsi na xrisimopiiseis elliniki sim(an to fereis apo agglia).Apo aktinobolia dn einai poli pio panw apo to kenourio iphone 4!H orange to dinei xwris simboleo!

solon

γεια σας παιδια. σκεφτομαι να παρω το blade αλλα ακουω αυτα για την ακτινοβολια και κολωνω λιγο. dim οταν λες οτι εχει λιγο παραπανω απο το καινουργιο το iphone4 δηλαδη ποσο εχει το blade και ποσο το iphone4; ξερεις εσυ η καποιος αλλο?

ελπιδα σφηκα

παιδια vodafone joy 845 ή ZTE blade?θελω να παρω κινητο τα χριστουγεννα μεχρι 150-170 ευρω..
θα προτιμουσα smartphone με αndroid και μεγαλη οθονη…τι μου προτεινεται?

Αλέξανδρος

και το ρωτάς; zte blade

evant

εγω θα το παρω στις επομενες μερες και το προτιμω σαν τιμη και θα το χρησιμοποιω για να
δουλευω,οποτε δεν με νοιαζουν οι εφαρμογες και τα παιχνιδια …
Λοιπον ψηφιζω να το παρετε

ελπιδα

με προβληματιζει η μπαταρια ομως!!

dim

μια χαρα ειναι η μπαταρία του.αρκεί να τη φορτίσεις σωστά τις πρώτες φορές..
δεν ειμαι ο dim που ειπε για την ακτινοβολία…
υπάρχει κανενας που να ξερει τι παίζει με αυτό το θέμα κ πόσο παραπανω εχει απο το ihpone.. το πήρα το κινητο κ με απασχολεί αυτό..

μμια χαρα ειναι παιδιά το κινητο,δεν ειμαι βεβαια κανενας απαιτητικός χρήστης κ ειναι το πρώτο smartphone που παίρνω αλλα ειμαι ευχαριστημένος..τα αξίζει τα λεφτά του..

Αλέξανδρος

Συμφωνώ για τη μπαταρία.Σε εμένα ήταν φρίκη τις πρώτες μέρες αλλά μετά από μερικές φορτίσεις έστρωσε και αντέχει μια μέρα με σκληρή χρήση.

Mich

Παιδιά πόσα χρώματα υποστηρίζει η οθόνη? Στο site της Wind είδα να αναφέρει 65k αλλά αυτό μου φαίνεται κάπως λίγο. Έχει καθαρή εικόνα στην προβολή φώτο (όχι σε αυτές που τραβάει) και σελίδων ή κάνει αλοίωση?

Για το θέμα της ακτινοβολίας τι παίζει τελικά? Διάβασα ότι έχει υψηλά sar σε σχέση με άλλα κινητά. Το ότι τα νούμερα μετρώνται σε full χρήση και με ελάχιστο σήμα δε μου λέει κάτι γιατί αυτό ισχύει για όλα τα κινητά.

Ευχαριστώ

Plis&tsakis

Καλημερα παλικαρρια και παλικαρρισες… Θα ηθελα και γω να κανω ενα σχολιο πανω στο ΖΤΕ DLADE.
Oπως διαβασα και στο web και στο περιοδικο του Ανεμου (wind) it’s a good mobile. At 3.5″, the WVGA (800 x 480) resolution provides an exemplary 270 DPI pixel density.
Οντως εχει 65k colours και η εικονα τ ειναι αρκετα καλη σε σχεση με τ Nokia xpress music 5310 που εχω δηλ με 16myria..
Απο ακτινοβολια μην γελιεστε ολα εχουν την απαιτουμενη. Ας πουμε το 5310 εχει λιγο περισσοτερη λογο της λεπτοτητας που εκαναν οι designers.
Μια χαρα ειναι τ ΖΤΕ και για cheap smartphone is fine.
Τα sony sry αλλα ειναι τα ελλατωματικοτερα σε μπαταριες, συστηματα κλπ..
Με τους 20 πελατες οι 15 χρηστες sony ειναι δυσαρεστιμενοι διοτι πηγαν τσαμπα και τ πολλα λεφτα. Χαλαλι του Blade για τα χρηματα αλλα δεν υποστηριζει flash να ξερετε. Απο μπαταρια μια χαρα ειναι. Γτ τα αλλα mobiles ειναι καλυτερα.? Ειχα ολα μα ολα τα κινητα κ τα ιδια ηταν στν μπαταρια… ΜΑΠΑ.

enalios

το κινητο ειναι πολυ καλο το εχω μια εβδομαδα δεν κολλησε ποτε το σημα καλο το wifi πολυ καλο για κινητο το gps του παρα πολυ γρηγορο πιανει ακομα και μεσα στο σπιτι γρηγορο για 250 υποστηριζει τα παντα βιντεο στο youtube google mail talk απροβληματιστα και γρηγορα η μπαταρια του κραταει αρκετα 1250 mh λεπτο κομψο μοναδικη τιμη για αυτους που δεν εχουν να δωσουν πολλα χρηματα και θελουν ενα αρκετα καλο κινητο μην τρωτε την μουφα οτι ειναι κινεζικο ολα στην κινα φτιαχνονται ανεπιφυλακτα παρτε το

xristos

παιδια ειμαι αναμεσα στο Sony Ericsson X8 και στο zte blade!!τι μου προτεινεται?
επισεις ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ Sony Ericsson X8 και Χ10 μινι?

xristos

τα εχω διαβασει..αναμεσα σε Sony Ericsson X8 και Χ10 μινι οι μονες διαφορες ειναι στην καμερα(το πρωτο 5Μπ και το δευτερο με 3,2) και στο μεγεθος οθονης με το Χ8 να εχει μεγαλυτερη.Ετσι δεν ειναι???
Γενικα θελω ενα φτηνο κινητο..Τι θα μου προτεινες?Ζτε η Χ8??

katerina

εγω θα ηθελα να αγορασο αυτο το κινιτο αλλα δεν ειμαι σιγουρι μετα απο αυτα που διαβασα…δεν το θελω για τ γπσ αλλα πιο πολυ για μουσικι και εικονεσ….φοβαμαι για τιν μαρκα του κινιτου επειδη δεν μου ειναι γνςστη και δεν ξερω αν θα χαλασει και ολα τα σχετικα αλλα απο την αλλη τα προηγουμενα κινητα μου που ηταν ιδια μαρκα μου χαλασαν μεσα σε 2 χρονια γιαυτο θελω ενα κινητο που πιστευο θα κρατηση……ηθελα να μαθω αν γινετε λιγο περισσοτερο για την μαρκα του συγγεκριμενου κινητου και αν ειναι καλο να το αγορασο…ευχαριστο

Αλέξανδρος

Κατερίνα πάρε ένα φωτογραφικό κινητό αν σε ενδιαφέρουν πολύ οι φωτογραφίες.
Πόσα χρόνια θες να κρατήσει το κινητό;
Συνήθως στη διετία και λιγότερο τα αλλάζουμε σχεδόν όλοι.
Γενικά σαν ποιότητα κατασκευής και σαν αντοχή θα πρότεινα νοκια.
Από τον τρόπο που μιλάς μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν είχες ποτέ σου επαφή με κινητό android.
Για μένα μόνο smartphone αξίζει να αγοράζεις, αλλά αν σου αρέσει πολύ η φωτογραφία το κινητό αυτό δεν είναι για σένα.

argy

καλησπερα παιδια ηθελα να σας πω για το zte blade san francisco το πηραμε απο αγγλια το μονο διαφορετικο που εχει με το ελληνικο ειναι 5 megapixels camera η ram του ειναι 256mb και οχι 512mb και η οθονη του δεν ειναι amoled ειναι lcd

χρήστος

παιδια πως μπορω να βαλω ενα δικο μου mp3 για ηχο κληση στο zte blade?

enalios

οποιος θελει φωτογραφικη καλη μην παρει το κινητο ας παρει καμια ολυμπους!!!

katerina

Καλημερα.. διαβασα ολα τα σχολια που εχουν γινει και η αληθεια ειναι πως ειμαι ικανοποιημενη απο τα οσα προσφερει , ποσο μαλλον και σε αυτη την τιμη.Μια ερωτηση ομως.. διαβασα πως δν μπορεις να ανοιξεις το chat στο facebook και πως αν θελεις να κανεις chat μπορεις να το κανεις απο αλλου.. απο που δηλαδη? επισης msn λειτουργει κανονικα?

Paschalis

Πήρα το zte blade πριν από 5 ημέρες και έχει σοβαρό πρόβλημα με το wifi. Συνδέεται κανονικά με όλα τα modem αλλά μόνο την πρώτη φορά. Αν προσπαθήσεις να επανασυνδεθεί δεν μπορείς ούτε και αν κάνεις επανεκκίνηση του κινητού ούτε και αν κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Ακόμα και όταν το κινητό βγαίνει από την αναμονή πάλι δεν συνδέεται. Ξανασυνδέεται μόνο όταν κάνω reboot το modem. Στην καφετέρια που πηγαίνω την δεύτερη μέρα δεν μπορούσα να ξανά συνδεθώ, το ίδιο και στο ασύρματο της σχολής αφού είχα συνδεθεί την προηγουμένη. Πήγα στο κατάστημα που το πήρα και μου λέει ο υπάλληλος, σιγά το πρόβλημα. Πήρα την wind και μου λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για D.O.A. 14 ημερών κτλ. Το παρέδωσα στο μαγαζί και θα το πάρω πίσω με το καινούριο έτος, ελπίζοντας ότι όντως θα το τσεκάρουν και δεν θα μου το στείλουν πίσω χωρίς να το δουν και έχοντας το πρόβλημα πάλι. Υ.Γ. Κώστα έπρεπε να μας ενημερώσεις όταν έκανες το hands-on ότι το κινητό έχει πρόβλημα στο wifi. Αυτές τις μέρες που το έψαξα λόγο του δικού μου προβλήματος βρήκα εκατοντάδες περιπτώσεις που έχουν το ίδιο πρόβλημα και στην εδώ έκδοση αλλά και στην S.F της Orange.… Συνέχεια »

Paschalis

Όσον αφορά την wind έχω να πω τα χειρότερα.
Έχω tellas και εγώ και ο αδερφός (το έκοψε πρόσφατα) μου και η μάνα μου συμβόλαιο wind.
Το κινητό μου είναι cosmote και πιστεύω από προσωπική πείρα ότι η διαφορά στο customer support service είναι χαοτική υπέρ της cosmote.
Τι να πω ίσως να κάνω και λάθος, αλλά έχω τραβήξει πολλά από την wind.
Θέλουν λίγο κράξιμο για να συνέλθουν και να βελτιωθούν.

Paschalis

Τι εννοείς πάνε και τους δίνουν καινούριο?
Εγώ το πήγα και θα περιμένω 7 εργάσιμες να το πάρω πίσω.
Όταν πήρα το laptop (Hp) από το πλαίσιο την ίδια μέρα μου το αλλάξανε στο μαγαζί και μου έδωσαν καινούριο, του κουτιού, και η διάρκεια της άμεσης αντικατάστασης ήταν 30 ημέρες.
Το doa είναι άμεση αντικατάσταση ή κάτι άλλο?

Paschalis

Ok σε ευχαριστώ πολύ.

Προτείνω παντός να προσθέσεις αν γίνεται στο site μια ενότητα που να εξηγεί τους όρους των εγγυήσεων κτλ. και αν γίνεται για την κάθε εταιρία ξεχωριστά. Είναι αρκετά βασικό, γιατί πολύς κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα. Άσε που θα πιεστούν και οι εταιρίες να είναι πιο αποτελεσματικές.

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται εκ της απομάκρυνσης από το ταμείο.

Kostas

Χρησιμοποιώ το κινητό πάνω από ένα μήνα και δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα με το Wifi.Έχω αποθηκευμένα κάποια συγκεκριμένα δίκτυα και συνδέεται αυτόματα μόλις το ενεργοποιήσω.
off topic Δεν υποστηρίζω τη Wind και καμία Wind αλλά έχε υπόψιν σου ότι υπάρχουν και ευχαριστημένοι πελάτες. Πάνω από 8 χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με σήμα κτλ. off topic

dim

πηρα το blade την πρώτη βδομαδα που βγήκε..πραγματικα δεν είδα κανενα πρόβλημα στι wifi..το μόνο που με προβληματιζει λίγο ειναι το gps, δεν φορτώνε του ς χάρτες καλα

katerina

Καλημερα παιδια.. τελικα πηγα και το πηρα σημερα το κινητο αλλα μου λεει οτι δεν εχει μεσα SD ενω εχει.. δν μπορω να περασω τσ επαφες μου απο τη sim που εχω στο κινητο και δν ξερω το λογο… πως γινεται να εχει μεσα 2GB SD και να μου λεει οτι δν εχει?

zan

παιδια σημερα εκανα την 2η φωρτηση με σκληρη χρηση απο τις 2 ηωρα το μεσημερι και μετα γυρος στις 12 το βραδυ εχει 9%.ΑΛΛΑ τρεχει live wallpaper και εχω κατεβασει και πολλες εφαρμογες.Κλεινω παντα ολες τις εφαρμογες απο το task killer.exw 53 mb ελευθερη μνημη συστηματος αυτο σημαινει τοση ram ελευθερη;;;

dim

καλησπερα
υπάρχει κανενας τρόπος ή καμμια εφαρμογή που να φορτωνει τους ελληνικους χαρτες για να χρησιμοποιώ το gps χωρίς να χρειάζεται να μπαίνω στο ιντερνετ?
κάποιος τρόπος να τους αποθηκέυσω στο κινητό ή στην SD?

κατερινα

Καλησπερα.. υπαρχει καποιος που αγορασε αυτο το κινητο αλλα εχει αριθμο vodafone? αν ναι γινεται να με ενημερωσει πως ενεργοποιησε το internet?

κατερινα

Aυτα τα στοιχεια τα εβαλα χειροκινητα στο κινητο … το εκλεισα το 3αναανοι3α αλλα ακομα δεν εχει internet. μηπως πρεπει να περιμενω η να το κλεισω για αρκετη ωρα?

xristos

xronia polla kosta!!!
mpws mporeis na mou peis pws mporw na to rithmisw na apothikebei oti efarmoges/paixnidia katebazw stin karta mnimis ka oxi stin mnimi tou kinitou???
efxaristw poli!

xristos

ευχαριστω παρα πολυ!!
σε θεμα ταχυτητας στις απαντησεις εισαι πρωτος!!!!Μπραβο!!!!

κατερινα

Καλημερα παιδια.. να ρωτησω κατι αντιμετωπιζει κανεις προβλημα με τη μπαταρια? το φορτιζω ΚΑΘΕ μερα… οκ το χρισιμοποιω… αλλα πεφτει παρα πολυ γρηγορα… :/

κατερινα

Καλησπερα.. μπορει καποιος να μου λυσει μια απορια… στις εφαρμογες που εκτελουνται η εφαρμογη touchPaLIME γτ ειναι συνεχεια ανοιχτο? ειναι γ την οθονη ? επισης η εφαρμογη Talk που εχει γτ ανοιγει οποιαδηποτε στιγμη? ασχετα με το αν εχω μπει στο face?

giannis

να ρωτησω κατι μηπως ξερει κανεις πως βγαινει ι δονηση απο τα 3 πληκτρα που εχει ? το menu και τα αλλα δυο…ψαχνω μια μερα να το βρω κ τπτ….

giannis

ευχαριστω πολυ το βρηκα δικο μ λαθος

stelios.g

Γειά κι από μένα!Λίγες ερώτησεις..
Σκέφτομαι κ εγώ να πάρω το zte-blade..Λέω να το καθυστερήσω λίγο για να έρθει η έκδοση με Android 2.2..Η RAM όμως θα είναι πάλι στα 256ΜΒ?Σε περίπτωση που ειναι πάλι τόση,η wind μπορεί να μου κάνει αναβάθμιση στα 512ΜΒ αν χρειαστώ?..Αν με τα 256ΜΒ τρέχει μια χαρά χωρίς να κολλάει,δεν έχω πρόβλημα…
ΥΓ:Δεν έχω σκοπό να φορτόσω τη συσκευή με άπειρες εφαρμογές και παιχνίδια..Τα πολύ απαραίτητα μόνο…Απλά δε θέλω να μου κολλάει με το παραμικρό..

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Αλέξανδρος

stelios.g είναι τόσο εύκολο το ξεκλείδωμα της μνήμης και το root που είναι κρίμα να μη τα κάνεις. Με τα 256 ραμ θα δεις κολλήματα.
Επίσης δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις τη wind για αναβάθμιση είναι πολύ εύκολη διαδικασία. Προσωπικά δε θα έδινα το κινητό μου στον κάθε υπάλληλο της wind και ειδικα αν μου έλεγε να το αφήσω εκεί για να γίνει η αναβάθμιση και όχι επι τόπου. Κάποις θα κάνει dump και τη μαμα-ρομ 2.2 δε χρειάζεται να τρέχουμε στα καταστήματα.

ΥΓ Και φαντάζεσαι να πούνε από wind τζάμπα η αναβάθμιση αλλά αν θέλετε backup των εφαρμογών 5ευρώ; Δε το έχω καθόλου απίθανο….

giannis

μηπως καποιος που εχει το κινιτο κ εχει η what’s up i vodafone cu ξερει πως μπαινουν τα mms;;;

Αλέξανδρος
dim

καλησπέρα..
τα MMS ειναι σκέτη ταλαιπωρία να τα ενεροποιήσεις..μιλούσα με κοσμοτε κανα 40λεπτο κ δεν μποούσε να γίνει με τίποτα..

να ρωτήσω κάτι για τα update tou android 2.2

μπορούμε να το κάνουμε ήδη απντεϊτ απο μόνοι μας?

panos

καλησπερα κωστα….συγχαρητηρια για την καλη δουλεια… ειναι σιγουρο οτι αν εχω whats up μπορω να ενεργοποιησω ιντερνετ και mms…? ξερουμε κατι παραπανω γι αυτο…?

panos

α ωραια ευχαριστω πολυ…και για ιντερνετ… πως το ενεργοποω κωστα? τις φτιαχνω μονος μου τις ρυθμισεις η μου τις στελνει η cosmote…? το εχει ενεργοποιησει καποιος…? 2 link που υπαρχουν παραπανω απο ενα φιλο ισχυουν..? sorry για τις πολλες ερωτησεις αλλα προκειται να το αγορασω κι εχω whats up γι αυτο ρωταω…!

Αλέξανδρος

Φυσικά και ισχύουν ότι βλέπετε στα λινκ.
Χρησιμοποιώ blade με vodafone και από τα λινκ έφτιαξα τις ρυθμίσεις.

panos

ok παιδια ευχαριστω πολυ!

elpida

εχω καποια προβληματα με την οθονη(αφη) παταω κατι αριστερα και μου πατιεται δεξια..αλλα αν το κλειδωσω και το ξεκλειδωσω ειναι οκ…δεν ειναι φυσιολογικο ετσι δεν ειναι?επισης αντιμετωπιζω προβλημα οταν μπαινω στο ιντερνεετ απο ασφαλισμενο δικτυο..για να συνδεθει πρεπει να ανοιγοκλεισω το ρουτερ….τα <> blade τι προβληματα εχουν?ποτε η wind δεχεται αντικατασταση…?

giannis

μηπως ξερει κανεις ποτε θα ξεκινισει να γινεται κ το zte σε 2.2 androit?

kyriakos

pedia ime apo peraia thes/nikis..den exo diabasi oles ths sizitiseis..apla gia osous to exoun opos emena..gia to provlima me to wifi linete eykola….katevaste apo tin anazitisi sto android-market to …trelo app..gia oti provlima exei to wifi kai an faei kolima..to diorthonei kai sou to grafei k se minima..genika trelo kinito re pedia….gia ta lefta tou kanei ta panta..kai i othoni katse kala…

kyriakos

prepei na to exoun ola ta zte blade to app (blade wifi fix)….gia sigouria….

Nikolas

αποφάσισα να πάρω κ γω ένα, το περιμένω το Σαββατο μαλλον μιας κ εχουν εξαφανιστεί…

για να δούμε τι θα δούμε?

katerina

καλησπερα μια ερωτηση θα ηθελα να κανω.. μηπως γνωριζει καποιος αν πουλανε πουθενα το πισω καλυμα του κινητου? δεν μου κλεινει καλα απο τη μια μερια χωρις ομως να μου εχει χτυπηθει η σπασει κατι..

Θοδωρης

Τις καλησπερες μου σε ολους!! λοιπον 2 πραγματα :
1. Το wifi εχει οντως προβλημα στους περισσοτερους.και σε εμενα φυσικα!Δεν ειναι τελικα τιποτα ομως. 1ον κατεβαστε το 3gWatchdog και 2ον απενεργοποιηστε την λειτουργια αναμονης της οθονης.(την λειτουργια που την κανει να σβηνει δηλαδη).Και απο μονο του αυτο βεβαια το λυνει το προβλημα του wifi.Δεν θα παθετε τιποτα αν σβηνετε την οθονη μονιμως απο το επανο κουμπι!!!! Για εμενα τουλαχιστον δεν ειναι προβλημα.
2. Αν ξερεις κωστα η οποιοσδηποτε αλλος που μπορουμε να βρουμε το 2.2 και πως θα το βαλουμε στο blade και αν γινεται φυσικα!

Για τους αναποφασιστους τωρα……
Τρεξτε να το παρετε!!! το δουλεψα διπλα σε htc desire hd…..ναι το htc ειναι σαφεστατα πιο γρηγορο,με μεγαλυτερη οθονη(παρτε το αν δεν εχετε ρακετες για την παραλια,ειναι και καλυτερο σας λεω!!). ΟΜΩΣ….καναμε ακριβως τα ιδια με το android,απλα ο φιλος τα εκανε πιο γρηγορα και πιο περιπλοκα,πιο εξελιγμενα και καλα……………..εεε ΚΑΙ?????160 VS 600.Το παιδι εκλεγε τα 600 E μια ολοκληρη εβδομαδα.Και αφου σταματησε…το πουλησε σε καποιον αντιστοιχο β….α. και πηρε ΕΝΑ ΖΤΕ BLADE και ενα netbook. χμμμμμ

Αλέξανδρος

Θοδωρης το blade απέδειξε πως όλα τα άλλα που μας πουλάνε είναι υπερκοστολογημένα.
Και άσε τα πολύ ακριβά εδώ τολμάνε και ζητάνε 250 για το wildfire με οθόνη 5αετίας…..

doxakis

να κανω μια ασχετη ερωτηση…σκεφτομαι να παρω η το blade η το samsung s8530 wave ii…η τιμη δεν με ενδιαφερει επειδη ειναι απο επιδοτηση…ποιο προτεινεται???

Αλέξανδρος

blade γιατί το wave θα το βαρεθείς γρήγορα λίγες εφαρμογές και γενικά το bada δεν πείθει. Το ξεκίνημα ήταν δυνατό αλλά κάπου στη πορεία το όλο θέμα στράβωσε

George

Καταρχήν για να το ξεκαθαρίσουμε πήγαινε σε android,έχω το wave s8500 και στο λέω από προσωπική πείρα…έχει τέλειο hardware αλλά το bada δεν είναι για πολλά πολλά…άσε που δεν ασχολούνται και πολύ μαζί του οι πιο geeks οπότε un-official προκοπή δεν βλέπεις…
Από εκεί και πέρα εφόσων δεν σε νοιάζουν τα χρήματα γιατί δεν παίρνεις ένα πιο καλό smartphone;
Ένα se x8 ή ένα motorola defy ας πούμε…

doxakis

επειδη απο την επιδοτηση δικαιουμαι αυτα τα 2 καλα κινητα τζαμπα..

doxakis

επισης το samsung εχει 1GH cpu σε αντιθεση με τα 600 του blade και 512 RAM σε αντιθεση με 256 του blade…αυτο με εχει προβληματισει πολυ αλλα οσο να ναι το android ειναι android…επισης ακουγονται προβληματα με το wifi του blade…

Αλέξανδρος

μη σκέφτεσαι το cpu και αυτά σκέψου ότι στο bada έχεις διαθέσιμες κάπου στις 1000 εφαρμογές για Ελλάδα ενώ το android πρέπει να έχει φτάσει τις 200.000. Το android ακόμα και αν δεχτούμε ότι το 70% των εφαρμογών ε’ιναι σκουπίδια και πάλι οι εφαρμογές είναι άπειρες, δε γίνεται να το βαρεθείς.
Στο bada αν είναι σκουπίδια το 30% σου μένουν περίπου 700 εφαρμογές βγάλε και πόσα πράγματα δε θα σε ενδιαφέρουν……στην ουσία παίρνεις ένα πολύ καλό feature phone αλλά smartphone δε θα το έλεγα

Kostas Tipota

Δεν ξέρω πως κάνω παράθεση αλλά θα το ρωτήσω/επισημάνω έτσι “….Κάνε ένα search εδώ στο Techblog για «ZTE Blade» θα βρεις όλα τα άρθρα και οδηγό για να ξεκλειδώσεις τη μνήμη RAM στα 512MB…..” απόσο έχω καταλάβει δεν ξεκλειδώνεις τη RAM αλλά τη μνήμη του συστήματος (αποθηκευτικός χώρος). Μπαίνοντας στο μενού μέσω του Dialer μου εμφανίζει 256mb. Επίσης δεν είδα κάποια διαφορά. Αν είμαι λίγο offtopic συγγνώμη, μπορώ να μεταφερθώ.

Αγγελος

καλησπερα. μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι καποιες φορες μοθ κολλαει και δν μου στελνει το μηνυμα στην επαφη που θελω? ταυτοχρονα μπορω να στειλω οπουδηποτε αλλου εκτος ομως απο εκεινη την επαφη. τι συμβαινει.? μου λεει να ελενξω το μηνθμα και αν το ξαναστειλω αλλα δν κανει τπτ . το εκλεισα το ανοιξα παλι τα ιδιααααα!!! καμια συμβολη η αποψη???

george

Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι.Πηγα σημερα το πρωι σε ενα καταστημα WIND(στον Πυργο Ηλειας)και μου ειπαν οτι δεν μπορω να το αγορασω χωρις συνδεση.Τι παιζει τωρα??Να παρω καλυτερα τηλεφωνο να το παραγγειλω απο την Αθηνα???

doxakis

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση…γινεται να αναβαθμισω το λειτουργικο του blade απο 2.1 σε 2.2 μονος μου???και αν ναι απο ποτε???

Αγγελος

George πρωτη φορα το ακουω.. γιατι να μην μπορεις να το αγορασεις χωρις συνδεση…??? εγω δεν εχω ΚΑΝ wind και το αγορασα κανονικα 159 euro.

thrylos

Υποστηριζει, βιντεο-κλησεις μέσω 3g; ειναι δωρεαν αν υποστηρζει;

thrylos

oute mesw kapoiou programmatos? e.x. skype

tommisss

παιδια ενδιαφερομαι να παρω to zte blade αλλα με αποσχολει λιγο η μπαταρια τι λιγο μονο γι αυτο δεν παω τωρα να το παρω εχω το sony ericsson x8…..και σε αυτο δεν μπορω να βαλω πολλες εφαρμογες γιατι δεν εχει πολυ μνημη αλλα δεν με νοιαζει…απλα το βαρεθηκα μπορει καποιοσ να μου πει που το εχει για την μπαταρια ευχαριστω,….

Βασιλης

Καλησπερα παιδια.Υπαρχει η περιπτοση να δεχεται flash μετα την αναβαθμηση σε 2.2?Και θα ηθελα να σας ρωτησω ακομα αν το οτι δεν υποστηριζει flash αποτελει μεγαλο μειονεκτημα σε οτι εχει να κανει με σερφατισμα στο ιντερνετ,ελενχο mail κτλπ.Ευχαριστω

tommiss

συγνωμη στο δικο μου ποστ θα μου απαντησει κανεις

pete

tommisss και εγώ ένα χ8 έχω αλλά το βαρέθηκα.ασε που έπαθα τα ίδια με την μνήμη .σκ΄εέφτομαι πολύσοβαρά να πάρω και εγώ ένα zte blade .το μόνο που με απασχολεί είναι είναι το sar.και για όσους δεν το ξέρουν το σαρ μετριέται με τον εξής τρόπο:ένας ανθρωπος χρησιμοποιεί το κινητό μία φορά την ημέρα μέσα σε μία βδομάδα και το μετράνε αυτό για έξι βδομάδες.οπότε όλα τα κινητά έχουν πολ,πολυ,πολυ,πολυ περισσότερο σαρ απο οτι λενε οι αιτερίες…με λίγα λόγια δεν την γλιτ΄ώνουμε την ακτινοβολία….και για όσους σκέφτονται να πάουν κανένα χπερια χ8…κατα την γνώμη μου να το ξεχάσουν καλύτερα…

κωστας

Θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει εξηγώντας μου τον τρόπο με τον οποίο μπορώ μα βάλω δικό μου τραγούδι ως ήχο κλήσης και μηνύματος

dimitris

γει σας παιδια μια ερωτηση το ZTE BLADE δεν κανει 160 ευρο ?

JimT

@Κώστας

πατάς παρατεταμένα πάνω στο αρχείο του ήχου και επιλέγεις “χρήση ως ήχου ” είναι η τελευταία επιλογή. Sorry αλλά είναι στα Αγγλικά το δικό μου “use as ringtone”.

κωστας

γεια σας παιδια. να σας ρωτησω πως κλεινουμε τις ανοιχτες εφαρμογες?

dimitris

τελικα θα κατεβει στα 140 ευρο

Otori

I want it !!!

sotoy

Καλά, βρε, συγκρίνεται η οθόνη του με το Optimus one; Πηγαίνετε απλά σε κατάστημα και δοκιμάστε τα… Στοίχημα πως θ’ αλλάξετε γνώμη

sotoy

Εννοείται πως του LG είναι χειρότερη!

Χρήστος

Ένα φλας να είχε στην φωτογραφική του θα ήταν τέλειο!

Scoper

Παιδιά επειδή ενδιαφέρομαι να το αγοράσω, μπορείτε να μου πείτε, αν γνωρίζετε , τι παιζει με το SAR του…έχω μαθει πως είναι μεγάλο…πια είναι τα κανονικά επίπεδα; βρίσκετε το Blade μέσα σε αυτά;

Halim

Παιδια πηρα σημερα το ZTE Blade απο τη Wind και μου λεει οτι εχει λειτουργικο συστημα Android 2.2… Ειναι δυνατον?

solon

ειχαν πει οτι θα γινει η αναβαθμιση εδω και αρκετο καιρο και δεν εχει γινει…………….

Halim

μα εγω σου λεω οτι την περασμενη τριτη πηρα το ZTE kai λεει οτι εχει λειτουργικο 2.2 😛

solon

γεια σας παιδια , απο οτι ειδα βγηκε η αναβαθμιση αλλα δεν μπορω να την κανω επειδη ο υπολογιστης μου ειναι mac και το αρχειο που κατεβαζω ειναι σε μορφη exe αν καποιος ξερει κατι θα ηθελα να με ενημερωσει

solon

ναι αυτο το ξερω

Mick

Σόλωνα, πάρε επιτέλους ένα windows pc που θα τρέχει και το iscan3d!!!

solon

οκ

akiskom

Παιδιά εχω το zte κ το εχω κάνει μονος 2.2 froyo.δεν εχω καταφερει την RAM σε 512 ακόμη.Αν κανω την αναβαθμιση απο την wind θα παθει τιποτα το κινητο επειδη ειναι ειδη σε 2.2?

Halim

Παιδια εγω που εχω το zte απο το πακετο 2.2 κατευθειαν… το ειχα παρει την περασμενη τριτη.. δηλαδη περιπου 5-6 μερες χθεσ ξαφνικα αρχισε να δονιζει μονο του… ασταματητα!! ακομα και κλειστο δονιζει… μονο αμα βγαλω τη μπαταρια σταματαει… και ειναι κλειστα σημερα… ξερει κανεισ τι μπορει να παιζει..?? πειτε μου οποιος ξερει.. ευχαριστω!

Mick

@solon
Συγνώμη για το σχόλιο Σόλωνα. Νόμιζα ότι είσαι ένας φίλος μου και έκανα ένα “εσωτερικό” αστείο. Μια χαρά είσαι με το mac φυσικά, φαντάζομαι ότι ήδη έχεις βρει κάποιο φίλο σου με windows και έχεις κάνει την αναβάθμιση.

skolix

Έχει κάνει κάποιος την αναβάθμιση για να μας πει αν είναι ΟΚ;

Έχω προσπαθήσει από 2 διαφορετικούς Η/Υ αλλά “κολλάει” στην αρχική οθόνη… 🙁

Μετά από τόση αναμονή θα νοιώσω αρκετά @%!@%$ να εγκαταστήσω καμιά ασταθή μαϊμουδιά!

leniosa

μετα απο το update se 2.2 δεν μπορω να ανοιξω καμμια εφαρμογη που χρησιμοποιει gps.μονο οταν βρει wifi.μπορει να βοηθησει καποιος?ευχαριστω

aimilios

εγω το πηρα χθες και ηταν ηδη με android 2.2 και δουλευει τελεια

Γιώργος

Εγω το πήρα πριν ένα χρόνω και από τότε που το πήρα ήτανε προβληματικό.δεν πιάνει δίκτυα wifi και το εστιακό για να το δούναι στην wind και μου είπανε ότι έχει ραγισμένη πλακέτα γιαυτό δεν μπορώ να συνδεθώ με wifi και ράγισε με δικιά μου ευθινη ενώ ήτανε έτσι από τότε που το πήρα και για να το επισκευάσει θέλει 70 ευρώ.

Γιώργος

και μου το βγάζουν εκτός εγγύησης διλαδη έλεος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Νέο teaser συγκρίνει την οθόνη του με του iPhone 15 Pro

To nubia Z60 Ultra πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα στις 19 Δεκεμβρίου και όσο αυτή η ημερομηνία πλησιάζει τόσα περισσότερα θα μαθαίνουμε.