Παρασκευή
01/04/2016

Mac OS X: Η Apple αλλάζει την ονομασία σε macOS;

Η Apple ίσως ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές στην ονομασία του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιεί σε υπολογιστές. Αντί για OS X, το λειτουργικό που μπαίνει σε laptops και desktops, είναι πιθανό να αποκαλείται macOS.

Την ονομασία την εντόπισε ένας developer σε ένα ειδικό framework που ονομάζεται “FlightUtilities”, λογικά είναι λογισμικό που επιτρέπει στα apps να παρακολουθούν τις πτήσεις, αλλά δεν είναι διαθέσιμο σε καμία έκδοση του Mac OS, που έχει κυκλοφορήσει ήδη.

Αν ισχύει πράγματι ότι η Apple θα αλλάξει το όνομα, η νέα ονομασία θα ταιριάζει περισσότερο με τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματά της: watchOS, tvOS και iOS. Τα watchOS και tvOS είναι σχετικά καινούρια, ενώ το iOS ήρθε ως iPhone OS και πήρε την τωρινή ονομασία το με το iOS 4.

Η νέα ονομασία είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί μαζί με τις νέες εκδόσεις OS X και iOS τον Ιούνιο στο Worldwide Developers Conference 2016. Η κίνηση αυτή μπορεί να έρθει μαζί με ένα σημαντικό redesign του λειτουργικού συστήματος. Τα τελευταία χρόνια η Apple έχει επικεντρωθεί στο να κάνει εσωτερικές αλλαγές και στη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης.

Αναμένουμε να δούμε τι έχει να ανακοινώσει η Apple. Μπορεί αυτή να είναι η αρχή για να έρθουν πιο κοντά iOS και OS X;

el capitan

macOS-570

macOS-01-570

Πηγή

Μάθε για: , , ,

Συντάκτης: .

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.