Mac OS X: Η Apple αλλάζει την ονομασία σε macOS;

Η Apple ίσως ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές στην ονομασία του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιεί σε υπολογιστές. Αντί για OS X, το λειτουργικό που μπαίνει σε laptops και desktops, είναι πιθανό να αποκαλείται macOS.

Την ονομασία την εντόπισε ένας developer σε ένα ειδικό framework που ονομάζεται “FlightUtilities”, λογικά είναι λογισμικό που επιτρέπει στα apps να παρακολουθούν τις πτήσεις, αλλά δεν είναι διαθέσιμο σε καμία έκδοση του Mac OS, που έχει κυκλοφορήσει ήδη.

Αν ισχύει πράγματι ότι η Apple θα αλλάξει το όνομα, η νέα ονομασία θα ταιριάζει περισσότερο με τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματά της: watchOS, tvOS και iOS. Τα watchOS και tvOS είναι σχετικά καινούρια, ενώ το iOS ήρθε ως iPhone OS και πήρε την τωρινή ονομασία το με το iOS 4.

Η νέα ονομασία είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί μαζί με τις νέες εκδόσεις OS X και iOS τον Ιούνιο στο Worldwide Developers Conference 2016. Η κίνηση αυτή μπορεί να έρθει μαζί με ένα σημαντικό redesign του λειτουργικού συστήματος. Τα τελευταία χρόνια η Apple έχει επικεντρωθεί στο να κάνει εσωτερικές αλλαγές και στη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης.

Αναμένουμε να δούμε τι έχει να ανακοινώσει η Apple. Μπορεί αυτή να είναι η αρχή για να έρθουν πιο κοντά iOS και OS X;

macOS rename, Mac OS X: Η Apple αλλάζει την ονομασία σε macOS;

macOS rename, Mac OS X: Η Apple αλλάζει την ονομασία σε macOS;

macOS rename, Mac OS X: Η Apple αλλάζει την ονομασία σε macOS;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.