Google: Το 2.3% των Android τρέχουν Marshmallow και το 36.1% Lollipop

Με τους κατασκευαστές να ανακοινώνουν νέες high-end συσκευές και να αναβαθμίζουν περσινές ναυαρχίδες, η τελευταία έκδοση του Android OS, φαίνεται να κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, αν και παραμένει σε μονοψήφια νούμερα.

Σύμφωνα με τα νέα στατιστικά που έδωσε η Google σχετικά με το Android για την εβδομάδα που τελείωσε 7 Μαρτίου, το 2.3% του συνόλου των Android συσκευών τρέχει Android Marshmallow. Tο ποσοστό είναι σίγουρα μικρό, όμως από τον προηγούμενο μήνα, το Marshmallow κατάφερε να διπλασιάσει τα ποσοστά του.

Το Android KitKat βρίσκεται στο 34.3%, ενώ Android 5.0 και Android 5.1 Lollipop έχουν μαζί το 36.1% της αγοράς. Το 22.3% των Android συσκευών συνεχίζει να τρέχει Android 4.1 έως Android 4.3 Jelly Bean. Tο Android 4.0.3-4.0.4 Ice Cream Sandwich έχει το ίδιο ποσοστό με το Marshmallow, στο 2.3%.

Μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουμε σημαντική αύξηση στα ποσοστά του Android Marshmallow, καθώς θα βγουν στην αγορά οι ναυαρχίδες μεγάλων ονομάτων όπως HTC, LG, Sony και Κινέζων, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να διατίθενται τα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge. Παράλληλα, όλο και περισσότερες συσκευές που βρίσκονται σε Lollipop, θα αναβαθμίζονται σε Marshmallow.

android market share, Google: Το 2.3% των Android τρέχουν Marshmallow και το 36.1% Lollipop

android market share, Google: Το 2.3% των Android τρέχουν Marshmallow και το 36.1% Lollipop

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Και όταν βγει το Android 7, το Marshmallow θα πιάσει και διψήφια ποσοστά. Αλλά του χρόνου τον Φλεβάρη θα βγει το S8 και οι λοιπές ναυαρχίδες και τον Μάιο του 2017 θα αναβαθμιστούν κάποιες συσκευές ώστε το Android 7 να πιάσει διψήφια νούμερα όταν βγει το Android 8 τον Οκτώβριο του 2017 κτλ κτλ κτλ. Μόλις περιέγραψα αντίστοιχα άρθρα για τα επόμενα δύο χρόνια 😛

shadgr

Έτσι!!!! Δεν χρειάζεται να είσαι Πυθία για να το καταλάβεις

Ctam

Ξερει κανεις αν το lollipop 5.1.1 για note 3 neo ειναι καλο?

Stelios

Αγόρασα LG G4 με Marshmallow v6.0 εγκατεστημένο. Μπάλα πάει το εργαλείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.