Apple Watch: Αναμένεται να χάσει μερίδιο της αγοράς μέσα στο 2016

Το πρώτο τρίμηνο που κυκλοφόρησε το Apple Watch κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του παίρνοντας το 75.5% της αγοράς και πολλοί θεώρησαν ότι δεν θα βοηθήσει μόνο την Apple, αλλά ήρθε για να δώσει ώθηση σε όλη την αγορά των smartwatches.

Ωστόσο, οι προβλέψεις για την πορεία του Apple Watch δεν είναι ευοίωνες, η επίδοσή του αναμένεται να πέσει μέσα στο 2016.

Σύμφωνα με την IDC, το Apple Watch μέσα στην επόμενη 5ετία θα δώσει σταδιακά μερίδιο της αγοράς σε αντιπάλους που τρέχουν Android Wear, Tizen αλλά και Pebble OS. Μέσα στο 2016 προβλέπεται ότι θα καταφέρει να πάρει στο σύνολο το 49.4% της αγοράς των smartwtches, η οποία ακόμη περιμένουμε να χτίσει το δικό της κοινό.

Η IDC στην έκθεσή της αναφέρει ότι η αγορά των wearables θα γίνει πιο ανταγωνιστική και οι Android Wear συσκευές θα δουν αύξηση στις πωλήσεις, η οποία θα ανεβάσει και το ποσοστό της αγοράς στο 21.4% μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Οι πωλήσεις του Apple Watch αναμένονται στα 24 εκατ. μέσα στο 2016, ενώ το 2020 προβλέπεται να ανέβει στα 31 εκατ. παίρνοντας μερίδιο της αγοράς 27.9%.

Ο διάδοχος του Apple Watch αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στη χρονιά (φθινόπωρο) με αλλαγές εσωτερικά και το εξωτερικά. Στο event στις 21 Μαρτίου όπου θα ανακοινωθεί και το iPhone SE, η Apple αναμένεται να δείξει κάποιες μικρές βελτιώσεις στο Apple Watch, αλλά όχι νέα έκδοση.

apple watch sales, Apple Watch: Αναμένεται να χάσει μερίδιο της αγοράς μέσα στο 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NZ

Βάλε μπαταρία που να κρατάει μερικές εβδομάδες και το συζητάμε! Εκεί σε θέλω Apple!

Panos7GR

Αναμενόμενο. Σε σχέση με αυτά που μπορούν να δώσουν Tizen και Android Wear, το Watch μοιάζει περισσότερο με κυριλέ gadgetάκι. Απογοήτευση! Πίστευα ότι θα έφερνε κάτι καινοτόμο για να εκτοξεύσει την κατηγορία, αλλά κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά. Η απόδειξη είναι τα sites μεταχειρησμένων που έχουν γεμίσει με δαύτο. Ας μην είχε τη λέξη “Apple” στην ονομασία του και δεν θα μιλούσαμε καν γι αυτο…

Υ.Γ.: Το καλύτερο wearable είναι μακράν το Microsoft Band 2.

TechGeek

@NZ ένταξη ότι σκεφτεί θα την πει ο καθένας. Ρολοι με full έγχρωμη οθόνη, πολλά features, λεπτό, μικρό και να κρατάει μπαταρία μερικές εβδομάδες? Κάτι σαν την μηχανή του χρόνου θες.

TechGeek

@Panos7GR Αυτό δεν είναι smartwatch, fitness band είναι. Δεν μπαίνει καν στην κατηγορια του apple watch και android wear.

Panos7GR

Από την στιγμή που έχει οθόνη αφής που δείχνει την ώρα αναπάσα στιγμή, δείχνει notifications, έχει Cortana, χειρίζεσαι λειτουργίες του κινητού σου και μέχρι πλητρολόγιο του βγάλανε, τότε συγγνώμη μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί και ως smartwatch. Βασικά είναι μία κατηγορία από μόνο του. Είναι όλα σε ένα.
Με την ίδια λογική το νεο Fitbit Blaze τι είνει smartwatch ή smart fitness watch;

zois

Έχει αρχίσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση έτσι είναι ο κόσμος σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αργήσει αλά κάποια στιγμή ξυπνάει καλό το μάρκετινγκ αλά πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα και με κάποια ουσιαστικά πράγματα με κάτι πρωτοποριακό και φυσικά όταν πουλάς σμαρτοφν που είναι η εχμη της τεχνολογίας επειδή συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί σε μέγεθος παλάμης είμαστε ήδη στο σημείο 0 για την συγκεκριμένη εταιρεία που ο μύθος που έφτιαξε πίσω από το δαγκομενο μήλο σιγά σιγά καταριπτεται και δεν πρόκειται να κάνει τίποτε γιαυτό γιατί πολύ απλά αυτή είναι η φιλοσοφία της θέλουμε να βγάζουμε από κάθε κινητό που πουλάμε 400 ευρώ καθαρά τέλος από εκεί και πέρα αφού δεν αξίζει με τίποτε τόσο αρχίζουμε του παπάδες μέσω του μάρκετινγκ και θα νμετατρέψουμε αυτήν την μαλ. Σε κάτι από αλον πλανήτη και καλά μοναδικο και που μόνο εμείς μπορούμε να φτιάξουμε και πάει λέγοντας κατά της γνώμη που iPhone μέχρι το 2020 δεν θα υπάρχει και θα μείνει κάπου στο 9s η στο 10s και αυτό έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται και όσο θα περνάει ο καιρός θα το καταλαβενουν όλο και περισσότεροι.

TechGeek

Ναι ok, και το φορτηγό το ίδιο πράγμα με το αυτοκίνητο, και τα 2 έχουν 4 τροχούς και μετακινούν ανθρώπους. Κάπως έτσι το πας. Καμια σχέση. Είναι fitness tracker. Ούτε έχει εξελιγμένα features ούτε κανεις ότι κανεις με ένα smartwatch μαζί του. Ούτε τα μισά δεν κανεις. Εξίσου και η καλή τιμή αλλα και η μικρή οθόνη.

Panos7GR

Ναι ίσως λάθος διατύπωση. Μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ισάξιο σε χαρακτηριστικά και πρακτικότητα ενός σημερινού smartwatch. Εξαιρείται το Tizen που μας έχει παρουσιάσει τουλαχιστον ενα πλήρως αυτόνομο smartwatch.
Επειδή και τα δύο fitness και smartwatch ανήκουν στην κατηγορία wearables ξέφυγα στη διατύπωση. Παρόλα αυτά εξακολουθώ με τα σημερινά δεδομένα να θεωρώ το Microsoft Band 2 το μόνο άξιο αγοράς wearable που κυκλοφορεί.

“Ούτε έχει εξελιγμένα features ούτε κανεις ότι κανεις με ένα smartwatch μαζί του”
Παραδείγματα;

Υ.Γ.: Το φορτηγό δεν έχει 4 τροχούς. 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.