Foxconn: Στόχος η OLED τεχνολογία με την απόκτηση της Sharp

Μετά από τετραετή προσπάθεια να αποκτήσει την Sharp, η Foxconn κατάφερε να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο της ιαπωνικής εταιρείας. Σύμφωνα με τους όρους του deal, η Foxconn έδωσε το πόσο των 3.42 δισ. δολαρίων για να πάρει τα δυο τρίτα των μετοχών της Sharp.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ανακοίνωση που έγινε μέσα Φεβρουαρίου, αλλά τώρα βγήκαν στη δημοσιότητα οι όροι της συμφωνίας. Η Foxconn έδωσε 1.79 δισ. δολάρια για την τεχνολογία OLED (Organic Light Emitting Diode).

Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή δείχνει την έντονη επιθυμία της Foxconn να μπει στην αναδυόμενη αγορά των OLED panels. Οι πληροφορίες λένε ότι η μαζική παραγωγή OLED panels θα ξεκινήσει από το 2018 με τις οθόνες των smartphones, να είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν μεγαλύτερα panels για tablet, notebooks και τηλεοράσεις.

Να θυμίσουμε ότι η Foxconn είναι ένας από τους προμηθευτές της Apple, η οποία φημολογείται επίσης ότι από το 2018 θα κάνει τη μετάβαση στις OLED.

Η Foxconn εκτιμάται ότι από το 2021 θα ξεκινήσει τις αποστολές μεγαλύτερων οθονών για tablets με περίπου 3 εκατ. να βγαίνουν από τα εργοστάσιά της, ενώ μέχρι το 2025 θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή στα 10.4 εκατομμύρια κομμάτια. Όσο για τις τηλεοράσεις, θα ξεκινήσει με 250.000 κομμάτια το 2021 και θα φτάσει στα 7.2 εκατ. το 2025.

foxconn oled panels, Foxconn: Στόχος η OLED τεχνολογία με την απόκτηση της Sharp

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Max91

Και το 2080 θα γίνει η συντέλεια του κόσμου. Ότι να’ναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Smartphones OLED Samsung

Η Samsung ετοιμάζει νέα μπλε PHOLED πάνελ για το 2025

Ένα δημοσίευμα του κορεατικού The Elec, αναφέρει ότι η Samsung ενδέχεται να παρουσιάσει ένα νέο είδος μπλε φωσφορούχων OLED πάνελ το 2025.

Smartphones iPhone 15 OLED Samsung

iPhone 15: Η Samsung ξεκινά τη μαζική παραγωγή οθονών OLED

Ο κύριος προμηθευτής OLED της Apple, η Samsung, έλαβε έγκριση μαζικής παραγωγής για τις οθόνες για τα τέσσερα μοντέλα της σειράς iPhone 15.