Κυριακή
03/04/2016

Foxconn: Στόχος η OLED τεχνολογία με την απόκτηση της Sharp

Μετά από τετραετή προσπάθεια να αποκτήσει την Sharp, η Foxconn κατάφερε να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο της ιαπωνικής εταιρείας. Σύμφωνα με τους όρους του deal, η Foxconn έδωσε το πόσο των 3.42 δισ. δολαρίων για να πάρει τα δυο τρίτα των μετοχών της Sharp.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ανακοίνωση που έγινε μέσα Φεβρουαρίου, αλλά τώρα βγήκαν στη δημοσιότητα οι όροι της συμφωνίας. Η Foxconn έδωσε 1.79 δισ. δολάρια για την τεχνολογία OLED (Organic Light Emitting Diode).

Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή δείχνει την έντονη επιθυμία της Foxconn να μπει στην αναδυόμενη αγορά των OLED panels. Οι πληροφορίες λένε ότι η μαζική παραγωγή OLED panels θα ξεκινήσει από το 2018 με τις οθόνες των smartphones, να είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν μεγαλύτερα panels για tablet, notebooks και τηλεοράσεις.

Να θυμίσουμε ότι η Foxconn είναι ένας από τους προμηθευτές της Apple, η οποία φημολογείται επίσης ότι από το 2018 θα κάνει τη μετάβαση στις OLED.

Η Foxconn εκτιμάται ότι από το 2021 θα ξεκινήσει τις αποστολές μεγαλύτερων οθονών για tablets με περίπου 3 εκατ. να βγαίνουν από τα εργοστάσιά της, ενώ μέχρι το 2025 θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή στα 10.4 εκατομμύρια κομμάτια. Όσο για τις τηλεοράσεις, θα ξεκινήσει με 250.000 κομμάτια το 2021 και θα φτάσει στα 7.2 εκατ. το 2025.

Sharp-Foxconn-570

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Max91 λέει:

    Και το 2080 θα γίνει η συντέλεια του κόσμου. Ότι να’ναι

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.