Παρασκευή
18/03/2016

Goodyear Eagle 360s: Σφαιρικά αιωρούμενα ελαστικά απο το μέλλον

Mπορεί στον τομέα των οχημάτων η προσοχή να έχει στραφεί στα αυτόνομα αυτοκίνητα, η Goodyear όμως σκέφτεται το μέλλον των ελαστικών και παρουσιάζει ένα concept βγαλμένο απο ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τα Εagle 360s δεν έχουν καμία σχέση με τα ελαστικά που έχουμε συνηθίσει. Είναι σφαιρικά, για να δίνουν στο όχημα την δυνατότητα να κινηθεί με μεγαλύτερη ευκολία ακόμα και σε στενά δρομάκια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό του “πάρκινγκ” που θα δείτε στο βίντεο.

Μέσα στο ελαστικό κρύβονται διάφοροι αισθητήρες που παρέχουν live πληροφορίες στο όχημα για την κατάσταση του δρόμου αλλά και για τις καιρικές συνθήκες, ενώ το όχημα θα μπορούσε να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με τα άλλα οχήματα, χρησιμοποιώντας κάποια cloud υπηρεσία. Με αυτό το τρόπο τα υπόλοιπα οχήματα θα γνωρίζουν πιθανούς κινδύνους πριν πλησιάσουν στην περιοχή. To πάτημα των 360s είναι 3D printed και μπορεί να γίνεται σκληρότερο ή μαλακότερο ανάλογα με τις συνθήκες.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των Εagles 360s είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδέονται τα ελαστικά με το υπόλοιπα όχημα. Η Goodyear έχει χρησιμοποιήσει μαγνητική αιώρηση το οποίο σύμφωνα με την εταιρία βελτιώνει την ποιότητα του ταξιδιού, καθώς μειώνει τους κραδασμούς και τον θόρυβο.

Μπορεί να είμαστε ακόμα μακριά απο το να δούμε αυτά τα ελαστικά να κυκλοφορούν στην αγορά, είναι όμως σημαντικό να βλέπουμε πως οραματίζεται μια μεγάλη εταιρία το μέλλον των ελαστικών αλλά και των αυτοκινούμενων οχημάτων γενικότερα.

Goodyear Eagle 360

Πήγη

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

  1. Ο/Η TasosV83 λέει:

    Αν μας πείσει και για το ασφαλές φρενάρισμα τότε είναι πολύ πιθανό να το δούμε στην

  2. Ο/Η TasosV83 λέει:

    Αν μας πείσει και για το ασφαλές φρενάρισμα τότε είναι πολύ πιθανό να το δούμε στην παραγωγή

  3. Ο/Η Ante_Geia λέει:

    Άπο την ταινία iRobot το πήρανε

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.