Here Maps: Σταματά την υποστήριξη για Windows 10 Mobile

Το Here maps ήταν δυνατό κομμάτι του Windows Phone της Microsoft για πολλά χρόνια, όμως αυτό θα τελειώσει στα τέλη του μήνα που διανύουμε. Η Here ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να αποσύρει τα HERE apps από το Windows 10 store, στις 29 Μαρτίου.

Η ανάπτυξη των apps για Windows Phone 8 θα περιοριστεί στα βασικά και απαραίτητα bug fixes. Όσοι έχουν κάποιο μοντέλο που τρέχει Windows 10 Mobile, η εφαρμογή θα σταματήσει να λειτουργεί από τις 30 Ιουνίου. Για όσους έχουν συσκευή με Windows Phone 8.1, το Here maps θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να γίνει η αναβάθμιση σε Windows 10 Mobile (όταν το διαθέσει η Microsoft).

Στην επίσημη ανακοίνωση εξηγείται ότι τα Here apps έγιναν διαθέσιμα για Windows 10 Mobile χρησιμοποιώντας μια λύση που δεν θα είναι πλέον αποτελεσματική από τις 30 Ιουνίου 2016. Για να συνεχίσουν τα HERE apps να είναι διαθέσιμα για Windows 10 Mobile, θα έπρεπε να δημιουργηθούν από το μηδέν, κάτι που ανάγκασε την εταιρεία να αφαιρέσει τα apps από το Windows 10 store.

Το Here είναι το τελευταίο στη λίστα από τα high-profile apps που ξεκίνησαν να εξαφανίζονται από το Windows Phone store της Microsoft. Mεταξύ των εφαρμογών που έφυγαν το 2015 είναι American Airlines, Chase Bank, Bank of America, NBC, Pinterest, Kabam κ.α.

Η Microsoft εξαγόρασε μόνο το τμήμα συσκευών της Nokia, και στο deal δεν κατάφερε να συμπεριλάβει και τα δικαιώματα του Here maps. Τον Αύγουστο του 2015 η Nokia πούλησε το Here maps σε Audi, BMW, Mercedes για 2.8 δισ. δολάρια και οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται πως θέλουν να επικεντρωθούν κυρίως σε iOS και Android.

here maps windows 10, Here Maps: Σταματά την υποστήριξη για Windows 10 Mobile

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

here we go

Nickolas

Στην ουσία δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία γιατί η εφαρμογή των χαρτών για windows mobile 10 (που φαίνεται και στη φωτογραφία του άρθρου λίγο πιο πάνω) είναι στη ουσία τα here maps, drive και transit μαζί. Παράλληλα είναι και universal εφαρμογή και βασίζεται στους here maps, στην ουσία θα ήταν σα να υπάρχουν δυο ίδιες εφαρμογές αλλά με διαφορετικό user interface.

vkrd

Μεγάλο χτύπημα. Φανταστείτε να αποσύρονταν από το android τα Google Maps!
Σίγουρα θα έχει κόστος στη Microsoft.

Konstantinos

Έχοντας χρησιμοποιήσει here maps σε Windows phone και σε Android ήταν μέρα με τη νύχτα. Προς το παρόν αφού έμεινα με το android χρησιμοποιώ το απαίσιο Google maps. Μεγάλο λάθος η πώληση από πλευράς νοκια. Οι μοναδικοί αξιόπιστοι χάρτες με τέλειο walk navigation

Νίκος 31

Μικρή απώλεια, τρομερά στάσιμη, δεν εξελίχθηκε όσο θα έπρεπε.

Πρίν ενα χρόνο το υποστήριζα, αλλά δεν περίμενα να μην κάνει έστω μισό βήμα μπροστά. Μέτρια πλοήγηση, χωρίς καν Rotate (χειροκίνητα…) και το βασικό σε σχέση με το Google Maps: Οι παράδρομοι γύρω στον χάρτη δεν γράφουνε ονόματα παρά μόνο με μεγάλο ζούμ σε κάθε δρόμο ξεχωριστά. Μεγάλο πρόβλημα αυτό για ερασιτέχνη, πόσο μάλλον επαγγελματία οδηγό. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η χώρα ή το κινητό.

Την δουλειά του την έκανε, οκ, αλλά σίγουρα υπάρχουνε πολύ καλύτερα GPS απο το Here.

tech21man

Εχοντας το here και το maps (microsoft πρακτικα το ιδιο αλλα απειρως πιο καλο σε λειτουργια) δεν νομιζω οτι ειχε νοημα να προσπαθησει η ιδια η microsoft να το κρατησει με καποιο τροπο στο store.

giannis

καλα δεν παμε καλα. και τι έγινε λεει. παιδια μου στο android μπορεις να χεις και το google maps και τα here maps και οτι map τραβαει το γουστο σου. ειναι αρα πολλοι αυτοι που το εχουν στο Android τους και θα ηθελαν να το εχουν στο wp τους. το να μην το εχουν ειναι σιγουρα πληγμα για τη micrososft

Νίκος 31

Σωστός, αλλά δεν νομίζω η μεγαλύτερη εταιρία στον πλανήτη να έχει πρόβλημα πχ να αγοράσει τα δικαιώματα των μεγαλύτερων εταιριών GPS στον κόσμο και να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους κατόχους WP, όπως και θα γίνει. Σίγουρα θα υπάρξει απάντηση της Microsoft και μάλιστα άμεσα, μέσα στον επόμενο ενα μήνα.

Το Here το τελευταίο εξάμηνο δείχνει καταδικασμένο και θα έχει πολύ σύντομο τέλος και θα το δείτε. Τελευταίο χτύπημα, το Offline των Google Maps.

Και πάλι έχεις εναλλακτικές με δωρεάν προγράμματα πλοήγησης που χρησιμοποιούνε τους χάρτες της Here. Απλά δεν είναι ονόματα. Έχει και πολύ γνωστά επί πληρωμή φυσικά και όχι τσάμπα. Γενικά δεν έχει πρόβλημα στο θέμα χάρτες..

giannogeorge

Ό,τι και αν κάνεις, ΜΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΛΩΔΙΟ!

Panos7GR

“Στην επίσημη ανακοίνωση εξηγείται ότι τα Here apps έγιναν διαθέσιμα για Windows 10 Mobile χρησιμοποιώντας μια λύση που δεν θα είναι πλέον αποτελεσματική από τις 30 Ιουνίου 2016. Για να συνεχίσουν τα HERE apps να είναι διαθέσιμα για Windows 10 Mobile, θα έπρεπε να δημιουργηθούν από το μηδέν, κάτι που ανάγκασε την εταιρεία να αφαιρέσει τα apps από το Windows 10 store.”

– Αν κατάλαβα καλά κατέβηκε προς το παρόν για να δημιουργηθεί μια νέα καλύτερα χτισμένη εφαρμογή των Here Maps και όχι σαν την προχειροδουλειά που ηταν μέχρι σήμερα. Άρα θα επιστρέψει.
Παιδιά και η Microsoft δεν έχει δικούς της χάρτες, τους Bing Maps;

Τέλος μια διευκρίνηση, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θέλουν να επικεντρωθούν περισσότερο σε iOS & Android. Πολύ που τους κόφτει… Αγόρασαν τους Here Maps για να την εκμεταλλευθούν για τα μελλοντικά αυτο-όδηγουμενα οχήματά τους.

nikolasV

Εμένα πάλι δεν μου έκανε καθόλου όλο αυτό εντύπωση, έχω στο Lumia 640 περασμένα τα Windows 10 με insider και οι “Windows Maps” είναι με δεδομένα απο τους χάρτες HERE, Bing και έχουν φωνητική offline πλωήγηση, άλλωστε το γράφει στην εφαρμογή κιόλας, όλο αυτό το βλέπω θετικό διότι η εφαρμογή “Windows Maps” είναι universal εφαρμογή και είναι όλα σε 1.

ΥΓ. πριν από λίγο βγήκε είδηση ότι στην επόμενη έκδοση των Windows maps θα δώσουν βάση στο drive mode. οπότε όλα μια χαρά 😉

tolkien

Μια χαρα σημασια εχει φιλε που λες οτι δεν υπαρχει θεμα.
Οταν ολες οι εταιρειες φευγουν απο τα Windows mobile για Χ, Ψ λογω μονο καλο δεν ειναι. Ειπαμε να μας αρεσουν τα Windows κινητα αλλα μην λεμε και οτι θελουμε.
Απλα ειναι κριμα γιατι εμενα πχ το Lumia 950XL μ’αρεσει τρομερα και ωραιο λειτουργικο ειναι (βεβαια για τα λεφτα του καθολου premium), αλλα τι να πω ισως επειδη εκανε βλακειες η Microsoft και αργησε πολυ, οι αλλες 2 εταιρειες πηρα για τα καλα αερα.
Οπως και να χει περιμενω να δω τωρα ποιο ipad θα αγορασω (το ipad pro ή το νεο που θα ανακοινωσουν) και μετα απο 2 με 3 μηνες λεω αντιο σε Windows κινητα.
Και αναγκαστικα με βλεπω σε lagdroid (iphone μπα, με τοσο κλειδωμα ας το αγορασουν αυτοι).

Sotiris

Ο άλλος (Konstantinos) αγνοεί ότι υπάρχουν Here Maps στο android και κλαίγεται που χρησιμοποιεί Google Maps. Νομίζει ότι το android είναι wp που δεν έχεις εναλλακτικές ούτε για σοβαρό browser.

Tolkien, πάρε μια σοβαρή android συσκευή και μετά έλα να μιλήσουμε για lagdroid.

giannogeorge

Το ότι πάνε όλα κατά διαόλου και υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να πείσουν ότι όλα είναι εντάξει και πως είναι η ιδέα μας… θυμίζει κάτι από Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

JhnGp

Καληνύχτα. Κάντε με tag όταν βγει ανακοίνωση για λήξη ανάπτυξης WM10. Θα βάλω widget κεράκι στο 1+2.

Panagiotis

Ξέρει κανείς τη παίζει με την αναβάθμιση σε win10 mobile εχω το Lumia 535 αναβάθμιση δεν είδα

vkrd

@ Tolkien, lagdroid, last year…Sony Z5 and many more…

Konstantinos

@Sotiris φυσικά και δοκίμασα τους χάρτες Here στο android. Άστατο interface κακό functionality και μειωμένο integration με το android.

στο galaxy χρησιμοποιώ samsung internet για browser και μειώνω όσο μπορώ το google dependence.

tolkien

@Sotiris πως να στο πω απλα.
Ας πω μονο οτι εχω και απο τα 3 λειτουργικα (σε κινητα ή tablet)
Το νεο μου tablet Google Pixel C ειναι απλα τρομερο και χωρις λαγκαρισματα. Μιλουσα πριν καθαρα για τις μεσαιες κατηγοριες κινητων που ειναι απλα αθλια το android τους.
Και αυριο θα εχω Nexus 6P. Εσυ ποια εχεις ειπαμε???? (σου αναφερω μονο για android γιατι πιστευω μονο android εχεις)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Windows 10 Mobile Windows 8.1

Χρήση Windows 10 Mobile smartphone το 2020; Καμία ελπίδα…

Η εμπειρία μας με μία εβδομάδα χρήσης smartphone με Windows 10 Mobile και οι περιπέτειες με ένα νεκρό OS.

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Games Android Gear VR iOS

Minecraft: Τέλος υποστήριξης GearVR, Windows 10 Mobile και άλλων

Αν είστε συνδρομητές της υπηρεσίας Realm σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες, θα πρέπει να ζητήσετε refund μετά το τέλος της υποστήριξης.

Smartphones Windows 10 for Phones Windows 10 Mobile Windows 10 Mobile smartphones

Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη των Windows 10 Mobile συσκευών τον Δεκέμβριο

Το 2017 η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών για τα Windows 10 Mobile. Ωστόσο, η εταιρεία συνέχισε να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα με διάφορες ενημερώσεις ασφάλειας.