iPad Pro 9.7″: Με μνήμη RAM 2GB όπως το iPhone SE

Η Apple ανακοίνωσε μαζί με το iPhone SE και το iPad Pro με οθόνη 9.7 ιντσών, το οποίο θεωρήθηκε ότι θα είναι η μικρότερη έκδοση του 12.9 ιντσών iPad Pro. Ωστόσο, εκτός από την οθόνη η Apple έχει “συρρικνώσει” κι άλλα χαρακτηριστικά.

Το iPad Pro 9.7 ιντσών φορά Apple A9X chipset όπως το 12.9ιντσο iPad Pro, αλλά έχει χαμηλότερη ταχύτητα από τον μεγάλο αδερφό.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά τους. Το μικρό iPad έχει τη μισή μνήμη RAM (2GB) από εκείνη που έχει το 12.9″ iPad Pro, κάτι που σημαίνει ότι η Apple έβαλε την ίδια μνήμη RAM με το iPhone SE. Επίσης να θυμίσουμε ότι και το iPad Air 2 έχει την ίδια RAM.

Όσοι θέλουν να επιλέξουν μεταξύ του 9.7ιντσου και 12.9ιντσου iPad Pro, να πούμε ότι η μεγαλύτερη έκδοση έχει πιο γρήγορη USB 3 Lightning θύρα για φόρτιση και συγχρονισμό. Όμως, το μικρό iPad Pro έχει καλύτερη κάμερα 12 Megapixel iSight, ενώ η Apple ανανέωσε την οθόνη με τεχνολογία True Tone, που προσαρμόζει τα χρώματα ανάλογα με το περιβάλλον του χρήστη.

Όσο για τις τιμές, το μοντέλο με οθόνη 9.7 ιντσών ξεκινά από 599 δολ. για ενσωματωμένη μνήμη 32GB, ενώ το iPad Pro με οθόνη 12.9 ιντσών έχει τιμή 799 δολ. (32GB). Οι προ-παραγγελίες του iPad Pro 9.7″ ξεκινούν 24 Μαρτίου και αναμένεται στην αγορά από 31 Μαρτίου.

ipad pro 2gb ram, iPad Pro 9.7″: Με μνήμη RAM 2GB όπως το iPhone SE

ipad pro 2gb ram, iPad Pro 9.7″: Με μνήμη RAM 2GB όπως το iPhone SE
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Το γεγονος οτι η αγορα των ταμπλετ εχει κορεστει φαινεται πλεον απο κατι τετοιες κινησεις. Λανσαρανε το ipad pro 9,7 με τον Α9Χ underclocked και 2 gb ram, ωστε τον Σεπτεμβριο να βγαλει το air 3 με τον Α10 ? Γενικοτερα ηρθε ο καιρος για κατι πιο καινοτομικο σ αυτον τον τομεα … και δεν εννοω την προσαρμογη της οθονης στο φωτεισμο του περιβαλλοντος ( θεε και κυριε ημαρτον δλδ να θεωρουμε αυτο καινοτομια ). Αυτοι εχουν τα μεσα, αυτοι ζητανε λεφτα ας προσφερουν στην τελικη καιτ που να προκαλει το wow-effect στον κοσμο.

Prideous

Απλα νομίζω οτι η Apple κοροϊδεύει τους πελάτες της
Δεν γίνεται να βγάζει ενα νέο κινητό με εξαρτήματα του 13
Δεν γίνεται να βγάζει ενα tablet να το ονομάζει pro και να εχει λιγο καλύτερα χαρακτηρίστηκα απο το air2 και καμία σχέση με το original pro
Κάτοχος 5s για να μην με φάνε μερικοί

nofan

Λέω να πάρω το πρώτο μου τάμπλετ και θέλω να είναι iPad! Τι λέτε αξίζει να πάρω το iPad Pro 9.7 ή να πάρω το iPad Air 2? Αξίζει τα 200Ε παραπάνω?

DimitrisZ

Τα 4 giga ram ηταν πολυ δελεαστικα για την αγορα του, αλλα τωρα που αποδειχθεικε ότι έχει 2, παραμένω με το Air 2 και βλέπουμε τον Σεπτέμβριο για το Air 3…

Makis

Πότε είπε η Apple (πόσταρε link) ότι το night shift είναι καινοτομία. Ό,τι Να ΄Ναι!!!!

NtinosMD

Φιλε @Maki δεν αναφερομαι στο NightShift αλλα στο TrueTone display που παρουσιασε

viel

@ NtinosMD γιατι το εχεις δει ξανα? αν ναι που?

ChrisG

λογικό τα 2 ram διαφορετικά με 4 θα σκότωνε το ipad pro το κανονικό και η τιμή θα είχε ένα 150άρι παραπάνω σε τιμολογήσεις apple και 200 Ελλάδα.

Prideous

@viel
Στο snapchat ηταν χρονια πριν το 6s

DimitrisZ

@viel και η LG το ειχε και το εχει ακομα στα G3/4

viel

@ Prides το true tone ειναι hardware λειτουργει με 4 νεους σενσορες που εχει το ipad! πως γινετε το snapchat που ειναι software να εχει σενσορες ακριβως? κατι αλλο εχει και σιγουρα δεν ειναι αυτο που εχει το ipad…

@ DimitrisZ εχει σενσορες στην οθονη το g3? μπορεις σε μια φωτο να μου τους δειξεις?

DimitrisZ

@viel νομιζα πως ελεγες το true tone/retina flash…
True tone οθονη οχιιι

shadgr

Τέλος τα διλήμματα λοιπόν.. Παραμένω με το air 2, για 2η και 3η χρονιά.. Ευχαριστώ Apple.. Ελπίζω να δώσουν και άλλοι το ίδιο μήνυμα / απάντηση στην τεχνολογία “σκαλοπάτι” (ή αλλιώς πάρτε το επόμενο)..

Don mitso mou

@dimitrisz

Ποιο air 3 ρε φίλε. Τελείωσε το air. 3 σειρές iPhone 3 σειρές iPad.

Γιώργος

Το καλό με την Apple είναι ότι σε πέρνει να κρατάς τα προϊόντα για δύο ή τρία χρόνια. Εδωσα το ipad 4 στη γυναίκα μου μετά από τρία χρόνια και είμαι σίγουρος ότι θα την καλύψει για άλλα δύο, σύνολο πέντε.

Χριστης

Καλα με το ζορη να παρεται Apple? Αυτη ειναι η Apple. Εγω ειχα το IpadAir1 , αλλα το εσπασα αρχες του μηνα αν δεν εσπαζε θα το ειχα για ακομα 2-3 χρονια …πολυ απλα θα παρω το Ipad air 2 . η τιμη εδω στην Κυπρο ειναι καπου…. 570 ευρο το 64GB /wifi versio. Εχω παρεα που εχει ακομα το Ipad2 και μου λεει ειναι ευχαριστημενος παιζει και τα παιγνιδια του …η μπαταρια του τελεια δεν θελει να το αλλαξει.

Thanosgr13

@nofan εγώ σαν κάτοχος iPad Air 2 είμαι υπέρ ευχαριστημένος θα στο πρότεινα αντί για το προ εκτός και αν σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες με το iPad τότε παρε το προ α και μακριά απο 16GB

steliosg

simera h vassilisa ellisavet giortazei ta 90 xronia ths, simera paradexomai oti to ipad pro 9.7 einai to kalytero tablet 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.