Η iSquare δικαιολογεί την τιμή του iPhone SE στην Ελλάδα

Το iPhone SE έρχεται στην Ελλάδα στις 7 Απριλίου με τιμή 499 ευρώ για τα 16GB και 599 ευρώ για την έκδοση με τα 64GB ενσωματωμένης μνήμης. Οι αντίστοιχες τιμές στην Αμερική είναι 399 δολάρια και 499 δολάρια κάνοντας αρκετούς να αναρωτηθούν γιατι προκύπτει αυτή η διαφορά.

Στον επίσημο λογιαριασμό της iSquare στο Facebook, κάποιος σχολίασε αυτή τη διαφορά στην τιμή του iPhone SE στην Ελλάδα σε σχέση με την Αμερική και η iSquare έδωσε την δική της εξήγηση.

Η iSquare είναι επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

iPhone SE τιμή Ελλάδα, Η iSquare δικαιολογεί την τιμή του iPhone SE στην Ελλάδα

iSquare: “Καλησπέρα, η διαμόρφωση της τιμής των προϊόντων βασίζεται πάντοτε στην αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική της Apple. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Αμερικής δεν περιλαμβάνουν φόρους, άρα δεν μπορούν να είναι συγκρίσιμες με τις ευρωπαϊκές τιμές. Η iSquare προσπαθεί να προσφέρει τα προϊόντα που διανέμει σε επίπεδο τιμών αντίστοιχο με τα Ευρωπαϊκά καταστήματα της Apple. Τα προϊόντα της Apple πωλούνται με διαφοροποιημένες τις τιμές τους ακόμα και ανάμεσα στα ηλεκτρονικά καταστήματα της ίδιας της Apple σε διάφορες χώρες. Οι μικρές διαφορές τιμών που προκύπτουν, μεταξύ της χώρας μας και κάποιων Ευρωπαϊκών καταστημάτων, οφείλονται σε έξοδα μεταφοράς, επιπλέον οφειλόμενα στη χώρα μας τέλη (π.χ. εισφορά ανακύκλωσης), αλλά κυρίως στον ιδιαίτερα υψηλό ΦΠΑ 23% που ισχύει στην Ελλάδα – από τους πλέον υψηλούς της Ευρώπης.
Kύρια μέριμνα της iSquare, ως επίσημου διανομέα της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι να προσπαθεί διαρκώς έτσι ώστε ο καταναλωτής των χωρών αυτών να απολαμβάνει την εμπειρία όλων των δημοφιλών προϊόντων της Apple, όπως ακριβώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία!”

iPhone SE τιμή Ελλάδα, Η iSquare δικαιολογεί την τιμή του iPhone SE στην Ελλάδα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teo

Βρείτε από έξω δεν τρέχει και τίποτα. Εύκολο είναι.

Thodoris

Ρε παιδιά θέλω να κάνω μια απάντηση. Όποιος μπορεί να μου απαντήσει. Αν παραγγείλω από Amazon Αμερικής πρέπει να πληρώσω μεταφορικά και τελωνείο στο προϊόν που θα αγοράσω?

Παναγιωτης

Στο ίδιο έργο θεατες

leftkoyl

Το θέμα είναι ότι ένας κολοσσός σαν την συγκεκριμένη εταιρεία καλό θα ήταν να προσπαθούσε να είχε σε παγκόσμιο επίπεδο τις τιμές τις ίδιες. Για πιο λόγο να πληρώνουμε παραπάνω ενώ θα μπορούσε να έχει καλύτερο marketing και να πουλάει με την ίδια τιμή αν όχι παγκόσμια αλλά ανά ήπειρο.

Makis

Και πως γίνεται στα μαγαζιά της πάπιας να βρίσκεις το 6s φθηνότερο από Αμερική. Παραεισαγωγής, οκ, αλλά έχουν εγγύηση.

Gpapa

Δηλαδή αν είχε ας πούμε 399 ευρώ θα ήταν κινητό που αξίζει να το αγοράσει κάποιος? Εδώ με 400 ευρώ παίρνεις κινητάρες (S6 , G4 , Mi5) , ποιος θα δώσει τόσα λεφτά για αυτή την μπαγκατέλα?

gbk

εγω λεω πεταμενα χρηματα απο την στιγμη που μπορεις να αγορασεις πολυ καλητερα smartphone σε αυτες τις τιμες οπως xiaomi mi 5

ΓιώργοςMclaren

ειμαι android fan αλλα μπακατελα δεν το λες. καποιος που θελει δυνατο κινητο με μικρη οθονη ειναι μονοδρομος. και οταν λεω δυνατο να τονισω πως ειναι 2 φορες καλυτερο απο το s6, g4. εχω note 4 πριν προλαβετε να με φατε.

Thanos

Κυριε Βλαχάκη στο ποστ που κάνατε για την τιμή του iPhone se και την τιμή του ποσταρατε το σχολιο μου…ναι μεν σβήσατε το όνομα μπυ αλλα ξεχάσατε και την φωτο με αποτεςμα να μου στείλουν 6 ατομα οτι με βγάλαν λεει στο techblog…παρακαλώ σβήστε αμέσως την φωτο μου αν θέλετε να το εχετε σαν είδηση…ευχαριστω

ChrisG

φιλε Mclaren αφου εχεις note 4 θα ηξερες οτι αυτη την στιγμη ειναι πολυ πιο δυνατο απο αυτα που διαφημιζονται και ας μην εχει τα ιδια σε σκορς με αλλα.η ταχυτητα στο μενου στο browsing σε εφαρμογες παει μπαλα.για ποιο λογο να παει κανεις σε se οταν πλυν μιας μικρης οθονης και εναν ιδιο επεξεργαστη με το 6s.πως ακριβως ειναι ισχυροτερο απο s6 και G4 οταν με note 4 ειμαι πολυ σιγουρος δεν θα εχει καμια διαφορα.απλα θα φορτωνει γραφικα 2 δευτερολεπτα πικ γρηγορα λογω 4 ιντσων.ε και;ολοι θα ειναι pro gamers σε 4 ιντσες οθονη;

Alex

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση, οι τιμές των προιόντων όπως αναγράφονται σε τιμοκαταλόγους και sites ή ανακοινώνονται στην Αμερική, δεν περιλαμβάνουν τους φόρους αφού σε κάθε πολιτεία αυτοί διαφέρουν. Εκτός από το συνηθισμένο sales tax σε κάθε πολιτεία υπάρχει και το state tax το οποίο και διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία. Μην συγκρίνετε τις τιμές όπως τις βλέπετε αναγραφόμενες, σε σχέση με τις εδώ. Σε πολλές περιπτώσεις, αν προσθέσετε τα sales και state taxes η ττελική τιμή μπορέι να είναι ακόμη και ακριβότερη από εδώ. Στην Ευρώπη, οπότε και στην Ελλάδα, ο έμπορος είναι υποχρεώμένος να αναγράφει την πλήρη τιμή μετά φόρων και ΦΠΑ. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει αυτή η υποχρέωση.

alex

Η apple,ομως παιζει με συγκεκριμενη τακτικη εδω και χρονια και απο οτι φαινεται μιας και καθε εταιρια θελει το κερδος την ακολουθαει και τωρα.Η τακτικη της σε αυτο το κινητο ειναι η εξης:
Για να φτιαξει τα κινητα με 16gb θα πληρωσει κατω 200$ για το καθενα μιας και ειναι πολυ φθηνο για την κατασκευη του.Ομως εδω ειναι και η παγιδα.Μιας και η apple ξερει οτι του καταναλωτη δεν του φτανουν τα 16gb θα πληρωσει γυρω στα 10$ παραπανω για να φτιαξει το μοντελο με 64gb,το οποιο ομως θα κοστολογει 100$ παραπανω απο το βασικο μοντελο.Ομως ειναι τετοια η τιμη που σε καποιους θα φανει φθηνο και θα το αγορασουν,οποτε η apple θα βγει κερδισμενη.
Υ.Γ.Καλυτερα να αγορασει καποιος android παρα το μοντελο με 16gb,καθως τα μισα και ισως παραπανω θα ειναι πιασμενα απο την αρχη λογω λογισμικου και αλλων πραγματων οποτε διαθεσιμα θα μενουν μονο 8 ή λιγοτερα gb για τον χρηστη.

NtinosMD

Με μια μετατροπή σε ευρώ κ υπολογισμένο κ το ελληνικό ΦΠΑ μέσα η τιμή του είναι στα 440 ευρώ. Το 50αρικο πιο πάνω απλά προστίθεται στ ήδη μεγάλο κέρδος της εταιρείας από τ τηλέφωνο. Έτσι επειδή ειδικά ο Έλληνας τ έχει κ του περισσεύει βρε αδερφέ.

Alex

Μην προσθέτεις μόνο το ελληνικό ΦΠΑ. Πρόσθεσε το US state and slaes tax και το φόρο εισαγωγής που ισχύσει για κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης και θα βρεις την αντίστοιχη τελική τιμή. Αν ο φόρος εισαγωγής φαίνεται άδικος, τότε η κουβέντα πάει στο γιατί δεν παράγουμε αντίστοιχα προιόντα εντός ΕΕ για να μην τον πληρώνουμε.

Γιάννης

Θα μπορούσε να γίνει και μάθημα που διδάσκεται στα Πανεπιστήμια , πως ένα κινητό με χαρακτηριστικά entry level (πλην του επεξεργαστή) που κοστίζει το πολύ 150 ευρώ πωλείται από την Apple στα 399.

ChrisG

o alex τα ειπε μια χαρα.η διαφορα στο κατασκευαστικο κοστος των 16gb με τα 64 ειναι στο 10ευρω αλλα θα τα πλήρωσουν 100 παραπανω οι χρηστες.τα 16 βγαινουν ως κραχτης ξεκινωντας απο τα 500 και γνωριζοντας πλεον ολοι οτι ειναι λιγα εως ανυπαρκτα πλεον για την αναγκη δεδομενων και για 4κ θα πηγαινουν στα 64 και 600!δηλαδη…έλεος.με 600 παιρνεις κινηταρα και οχι entry level.μαλιστα και 2 συσκευες οπως το G4.οτι χασουρα ειχε με το 6s η apple προσπαθει να την βγαλει με το Low cost se.πιανεται η apple στο δουλεμα και στο marketing;φυσικα και οχι αν κρινω απο το επιπεδο κριτικης σκεψης.

NZ

Οι τιμές αλλάζουν από χώρα σε χώρα, εντός ΕΕ.Αν μπείτε και ρίξετε μια γρήγορη ματιά στο επίσημο site της Apple ανά χώρα, θα βρείτε διαφορετικές τιμές.
Και πριν μπείτε στη διαδικασία να σχολιάσετε, σας αναφέρω ότι άλλη αξία έχει το ΕΥΡΩ στη Γαλλία, άλλη στη Γερμανία, άλλη στην Ιταλία, Ιρλανδία κλπ.
Φυσικά παίζουν ρόλο οι φόροι προστιθέμενης αξίας και η φορολογιακή πολιτική της κάθε χώρας, αλλά αυτό δεν αφορά την Apple.
Είναι σαφές η αυξημένη τιμή στην Ελλάδα, αφού οι οικονομία είναι χάλια. Μπορεί στη Γαλλία – Γερμανία να έχει σχεδόν την ίδια τιμή, αλλά έχεις να κάνεις με άλλους μισθού, με άλλο βιοτικό επίπεδο κλπ. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες.
Όσο αφορά την έκδοση των 16 Gb, κακώς τα χώνετε στην εταιρία. Είναι πολιτική της, η ΕΕ δεν έχει πρόβλημα με αυτό, οπότε χαλαρώστε. Το μοναδικό “κακό” είναι ότι όσοι θέλουν να πάνε σε iOS, αναγκαστικά θα προτιμήσουν Apple, σε σχέση με το Android που δίνει περισσότερες επιλογές.

gericho

354€
+ΦΠΑ 23% = 81€

Σύνολο : 435€

Darth

@leftkoyl καλά τα λες.. αλλά λίγο απίθανο πχ στην Αμερική σε κάθε πολιτεία έχει διαφορετικό φορο…. ο όποιος πληρώνετε στο τέλος της χρονιάς… και μάλιστα ο καθένας πληρώνει και διαφορετικό φόρο ανάλογα με τα έσοδα του (πάρα πολύ σωστό)

πχ στην Ελλάδα κάθε ηλεκτρονική συσκευη από καποια τιμή και μετά έχει 23% φπα (το κλασσικό) και 5 με 7% (ανάλογα με την συσκευη αν έχει μπαταρια που βγαίνει η όχι) φόρο ανακύκλωσης
για παράδειγμα το iphone 5se μόνο και μόνο αν βάλεις αυτούς τους δυο φόρους πάει 470 euro (χωρίς να βγάλει ευρώ ο μεταπωλητής) μετά όποιο καπάκι βάλε ο μεταπωλητής ι στην περίπτωση μας προφανώς έχουν κέρδος ανα συσκευη 30 ευρω (λιγα δεν τα λες αλλα ουτε πολλα δεν τα λες)

δλδ διαφορά Αμερικής με Ελλάδα είναι 30 ευρω (όλα τα υπόλοιπα τα τρώει το κράτος.. όχι οτι δεν τα θεωρώ κελψια βαρβάτη του κράτους με όλους αυτούς τους φόρους αλλά αυτο είναι αλλου παπά το ευαγγέλιο)

Κώστας Ζ.

@gpapa καποιος που δεν έχει δάχτυλα σαν του King Kong… Επίσης απο ποτε το S6 είναι κινηταρα; το Z1 compact που είχα εκανε τα παντα γρηγορότερα…

Cabalerro

Ρε παιδια skroutz τα παντα…αφηστε τους απατεωνες…και μην σας πουλανε το παραμυθι με την εγγυηση…οπως μια χαρα μου χαλασε το g4 απο skroutz ετσι μια χαρα μου το εφτιαξε η αντιπροσωπια…
Skroutz μεχρι και στυλο….αστε τους να βαλουνε μυαλο..δεν ειδατε σιγα σιγα και τα μεγαλα καταστηματα πως ριχνουνε τις τιμες…
Τους εχει πεθανει και αυτο τους ποναει…
Μιλουσα με ενα τυπο στο πλαισιο για το s7 και μου ελεγε οτι αμα το παρω απο skroutz η καμερα ειναι 2megapixel και οχι 12!!!!
Χαχχχααχαχαχα…ποσο μα ποσο γελοιοι τι τους βαζουν και λενε

Λουκάς

Αρπαχτή κ πλέον έχω ξενερώσει πολύ με την Apple . Κάτοχος iPhone 6a για να προλάβω τυχών παρεξηγήσεις .

Chris_BMW

όλοι οι έξυπνοι εδώ μαζευτήκατε ;;; Ο ένας λέει κόστος κατασκευής 150€ κ το πουλάει 499.. Κ η Samsung το ίδιο κάνει κόστος s7 250€ Κ το πουλάει 800.. Κ όλες οι εταιρείες αυτό κάνουν .. Με μόνη διαφορά οτι το I phone κ του χρόνου την ίδια τιμή θα έχει σχεδόν ενώ ολα τα υπόλοιπα θα έχουν πέσει στη μισή τιμή .. Ποιος είναι μεγαλύτερο κορόιδο αυτός που αγόρασε το ” ακριβό “I phone η αυτός που αγόρασε Sony Samsung κτλ;;; Ο άλλος λέει χαρακτηριστικά 3 εστίας .. Κ αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει κ live fotos κ κάμερα στο top 3 τουλάχιστον η πίσω κ 4K γράφει κ επεξεργαστή από τους καλύτερους .. Δηλαδή ποσο πρέπει να το δώσει;; Τι παραπάνω έχει ένα mid range Samsung Sony κτλ κ ποσο κοστίζουν στα επίσημα καταστήματα ;; Ποσο πρέπει να το πουλάει όταν το 6s έχει 789;;Γιατι δεν μπορείτε να δέχτειτε οτι έτσι είναι στη ζωή.. Με 25.000 στην Audi περνεις A1 κ με το αντίστοιχο ποσο στην Opel περνεις insignia … Αυτός που πήρε A1 είναι κορόιδο ;;; Έτσι είναι τα πράγματα στη ζωή .. Έλεος

Ιωάννης jb

@Chris_BMW…. +1

giorgosga

@Chris_BMW Το ιδιο κανει και η Apple και τα πουλαει και 1000 , ολες του κανουν , αλλα αυτη το κανει χειροτερα

Αργυρης

Ρε παιδια μη κλαιγεστε εξαλλου στο σκρουτζ μεσα σε ενα μηνα θα χει πεσει ανετα 100 ευρω κατω.Υπολογιζω στο πρωτο 3 μηνο θα το βρειτε στα 300-350.Θα κανει πολλες πωλησεις αυτο ειναι δεδομενο.Αλλα πραγματικα υπαρχει ακομα κοσμος που αγοραζει απο επισημα καταστηματα?Νομιζω οτι δεν αξιζει…εχω αγορασει 4 κινητα απο το σκρουτζ και ολα ηταν σε πολυ καλυτερη τιμη και φυσικα ολοκαινουργια!

chris

Για να καταλαβετε λιγο και απο μια αλλη μερια τα πραγματα περι τιμης και αποδοσης!
Samsung S4 ετος διαθεσης 2013 σημερινη τιμη σε αγγελιες χμμ 120-150 και ειναι χρεπι σημερα!
Yποστηριξη??? τι ειναι αυτο?? συστημα και τετοια??
iphone 5s ετος διαθεσης 2013 σημερινη τιμη σε αγγελιες 250 – 300 και παιζει ακομα καινουριο με 430 και ακομα παει σφαιρα! Υποστηριξη? θα παρει το ios 10 – 11 σιγουρα και παιζει και το 12, εδω το 4s πηρε το 9
Δλδ full υποστηριξη για 5 χρονια και προσωπικα επειδη εχω ενα 3gs ακομα και σημερα η συσκευη
ειναι πληρως λειτουργικη μπορει να αργει αλλα η αξιοπιστια ειναι μεγαλο πραγμα!
Για οσους θελουν προτιστος τηλεφωνικη συσκευη και οχι παιχνιδομηχανη το iphone se
ειναι γιγαντιαιο κινητο για 5ετια χαλαρα!
Και η τιμη διαμαντι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i