Land Rover: Ετοιμάζει το πρώτο αυτόνομο όχημα για διαδρομές εκτός δρόμου

Οι κατασκευαστές αυτόνομων οχημάτων εστιάζουν στην αυτόνομη οδήγηση εντός δρόμων, οι ερευνητές της Jaguar / Land Rover όμως έχουν ξεκινήσει δοκιμές στα οχήματα τους εκτός δρόμου.

Μια αναμενόμενη κίνηση θα έλεγε κανείς μιας και η Land Rover είναι διάσημη για τα εκτός δρόμου οχήματα της, ενώ εδώ και λίγα χρόνια που είναι πλέον μια εταιρεία με τη Jaguar και η τελευταία διέθεσε στην αγορά το δικό της εκτός δρόμου όχημα, το εντυπωσιακό Jaguar F-Pace SUV. Οι δύο εταιρείες λοιπόν έχουν ξεκινήσει το δικό τους project για οχήματα που οδηγούν αυτόνομα και θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγούν μόνα τους τόσο εντός δρόμου, όσο όμως το κυριότερο, εκτός δρόμου.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν στη Jaguar / Land Rover είναι ένας συνδυασμός κάμερας, υπέρηχων, radar και lidar (laser) αισθητήρων. Στόχος είναι να δώσουν στο όχημα μια εικόνα 360 μοιρών για το τι υπάρχει γύρω του, επιτρέποντας του έτσι να δει το έδαφος σε τρεις διαστάσεις και να μπορεί να εντοπίσει αλλαγές στα χαρακτηριστικά της επιφάνειας.

Ο επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης της Jaguar / Land Rover, Tony Harper, σε δήλωση του αναφέρει: “Ο βασικός καταλύτης για την αυτόνομη οδήγηση σε κάθε έδαφος είναι να δώσεις στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να ανιχνεύει και να προβλέψει τη 3D πορεία στην οποία θα οδηγήσει. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να αναλύσει τόσο την επιφάνεια στην οποία θα οδηγήσει επάνω, καθώς και τυχόν κινδύνους επάνω ή στις πλευρές της διαδρομής”.

Δείτε παρακάτω το promotion video στο οποίο ένα Range Rover Sport αντιλαμβάνεται τις αλλαγές στην επιφάνεια του εδάφους και αυτόματα αλλάζει την ταχύτητα του σύμφωνα με αυτές.

Land Rover, Land Rover: Ετοιμάζει το πρώτο αυτόνομο όχημα για διαδρομές εκτός δρόμου

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Land Rover

Land Rover Explore: To ανθεκτικό smartphone της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας στο MWC 2018

To Land Rover Explore είναι το ανθεκτικό smartphone της Land Rover που με την παρουσία του θέλει να κλέψει τις εντυπώσεις στο φετινό Mobile World Congress. Θα τα καταφέρει έναντι του ανταγωνισμού; Κάτι μας λέει πως ναι.

Smartphones Android Android Smartphones Land Rover

Land Rover: Ετοιμάζει smartphone για τις αρχές του 2017

Όταν μιλάμε για Android smartphones, στο μυαλό μας έρχονται εταιρείες όπως Samsung, HTC, LG, Google και πληθώρα κατασκευαστών από Κίνα (και όχι μόνο), αλλά υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα του Android.

Gear Land Rover

Range Rover: Μπορεί να οδηγηθεί μέσω εφαρμογής στο smartphone [video]

Όσο περνάει ο καιρός η οδήγηση ενός οχήματος θα εξαρτάται όλο και λιγότερο από τον ανθρώπινο παράγοντα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές για τα αυτοκινούμενα οχήματα της Google και η Land Rover UK έκανε την δική της αποκάλυψη. Δημιούργησε ένα Range Rover που μπορεί να ελεγχθεί μέσω ενός smartphone app.

Gear Land Rover

Land Rover: Τεχνολογία αναγνωρίζει και αποφεύγει τις λακκούβες

Υπάρχουν πόλεις και περιοχές στις οποίες οι δρόμοι δεν είναι πάντα κατάλληλοι για εύκολη και ευχάριστη οδήγηση. Σε πολλούς δρόμους, στην χώρα μας και όχι μόνο, συναντάς συχνά λακκούβες οι οποίες παραμένουν εκεί για καιρό και εκτός από το ότι καταπονούν την σπονδυλική στήλη του οδηγού, μπορούν να δημιουργήσουν και σημαντικά προβλήματα στο αυτοκίνητο.