NEC: Ακουστικά που μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητα του χρήστη

Το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι από τους πιο κοινούς τρόπους ταυτοποίησης που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι κατασκευαστές, από την αφρόκρεμα της τεχνολογίας μέχρι και τα μικρότερα ονόματα και τα πιο οικονομικά μοντέλα.

Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Michigan, οι σαρωτές δαχτυλικού αποτυπώματος μπορούν πολύ εύκολα να ξεγελαστούν από έναν εκτυπωτή inkjet. Η NEC, προτείνει έναν νέο τρόπο ταυτοποίησης.

Η εταιρεία ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία που εκμεταλλεύεται το μοναδικό σχήμα του αφτιού για να επαληθεύσει την ταυτότητα του χρήστη μέσω ακουστικών. Τα ακουστικά επαληθεύουν την ταυτότητα από τον τρόπο με τον οποίο ο ήχος αντηχεί στο κανάλι του αφτιού. Από την στιγμή που το σχήμα του αφτιού είναι μοναδικό στον κάθε ένα από μας, το ίδιο είναι και η ακουστική, την οποία προσπαθούν τα ακουστικά να συλλάβουν και να καθορίσουν την ταυτότητα.

Σύμφωνα με τη NEC, η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ακρίβεια 99% και χρειάζεται δευτερόλεπτα για να κάνει τις μετρήσεις, να σας ταυτοποιήσει και να αποφασίσει αν θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στη συσκευή.

Τέλος, η NEC αναφέρει ότι θα εκμεταλλευτεί εμπορικά την τεχνολογία αυτή από το 2018. Η ίδια επισημαίνει ότι μπορεί να έρθει σε smartphones, και θα είναι χρήσιμη ειδικά όταν κατά την διάρκεια μιας κλήσης πρέπει να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του ατόμου που μιλά.

nec earbuds authentication, NEC: Ακουστικά που μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητα του χρήστη

nec earbuds authentication, NEC: Ακουστικά που μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητα του χρήστη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Σαν εναλλακτική είναι ΟΚ, σαν κύριος τρόπος ταυτοποίησης χάνει πολύ σε σχέση με το δακτυλικό αποτύπωμα γιατί απαιτεί έξτρα αξεσουάρ και όχι μόνο αυτό, αλλά και να το φοράς κάθε φορά που θες να κάνεις μία συναλλαγή (που αυτό αν και “κουραστικό” είναι θεμιτό σε ένα βαθμό για επιπλέον ασφάλεια του τραπεζικού μας λογαριασμού) ή να ξεκλειδώσεις το τηλέφωνο. Δυστυχώς ή ευτυχώς η αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος είναι ασφαλείς και πιο άμεσος τρόπος ταυτοποίησης που έχουμε δει εώς τώρα σε συσκευές μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.