Phillips και Samsung: Τέλος οι 3D τηλεοράσεις από φέτος

Οι 3D ταινίες μπορεί να έχουν δημιουργήσει το δικό τους κοινό στο σινεμά, όμως το 3D στο σπίτι, μοιάζει να μην έχει πολλούς fans. Σήμερα η Samsung και λίγο νωρίτερα η Philips, επιβεβαίωσαν επίσημα ότι η σειρά τηλεοράσεων του 2016 δεν θα περιλαμβάνει 3D οθόνες.

Η Samsung επικαλείται την έλλειψη καταναλωτικού ενδιαφέροντος, αλλά και την έλλειψη περιεχομένου. Και αν θεωρήσουμε ότι το 3D περιεχόμενο είναι σπάνιο αυτή τη στιγμή, να πούμε ότι το νέο Ultra HD Blu-Ray format, που θα χρησιμοποιείται για το 4K video, δεν έχει υποστήριξη για 3D.

Η Samsung θα ρίξει την προσοχή της στην ποιότητα της εικόνας με τις SUHD TVs, μια τεχνολογία που επικεντρώνεται στο να φέρει περισσότερα χρώματα με πιο δυναμική γκάμα.

Αντίπαλοι κατασκευαστές όπως η LG, παραμένουν ακόμη στην αγορά των 3D τηλεοράσεων, αλλά ανεπίσημες φήμες λένε ότι θα μειώσει στο μισό τον αριθμό των 3D μοντέλων. Η Sony θα έχει το 3D μόνο σε δυο μοντέλα από τη ναυαρχίδα της με οθόνη 55 και 75 ιντσών.

Η Panasonic παραμένει ο μόνος μεγάλος παίκτης που είναι ακόμη αφοσιωμένος στις 3D τηλεοράσεις.

philips and samsung out of 3d tvs, Phillips και Samsung: Τέλος οι 3D τηλεοράσεις από φέτος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Δεν πάμε καλά…. πρώτα από όλα δεν νομίζω κανέναν καταναλωτή να χάλασε το να έχει σαν extra δυνατότητα το 3D ακόμα και αν δεν το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται ακόμα και σήμερα αυτός ο διαχωρισμός. 3D και μη 3D, απλά από μια τιμή και επάνω (για να βγάλουν το κόστος) θα έπρεπε να είναι όλες 3D και άστο να υπάρχει.

Το 3D δεν το πέθαναν οι τηλεοράσεις, το 3D το πεθάναν κάποιοι για το γρήγορο κέρδος έβγαζαν μετατροπές 2D3D, και η τραγική διαφορά στην τιμή των εισιτήριων, οπότε ο κόσμος από την κακή ποιότητα και τιμή έχασε το ενδιαφέρον του. Πάλι καλά που υπάρχουν δηλαδή κάποια blockbuster που γυρίζονται σωστά και τα 3D animation.

Τέλος για εμένα είναι απλά “ηλ..beep”, με το συμπάθιο.

Babis Briolas

Η τεχνολογία 3D στις οικιακές συσκευές (εν προκειμένω TVs) ήταν απο τη φύση της προβληματική, είτε μιλάμε για active ή passive mode.Κουραστική με προβλήματα Cross-talk κλπ κλπ.
Αντίθετα στα cinemas το πράγμα είναι διαφορετικό με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
Η αναφορά σε ακριβά εισητήρια που απαξίωσε τις τηλεοράσεις είναι ατυχής.
Εν πάσει περιπτώσαει, το παιγχνίδι τώρα παίζεται (ευτυχώς) στην ίδια την ποιότητα της 2D εικόνας και συγκεκριμένα 4Κ & High Dynamic Range (HDR) που απλά σημαίνει ζωντανότερη και εντυπωσιακότερη εικόνα (όχι κατ’ανάγκη φυσικότερη).
Και το μεν 4Κ υπάρχει ως πρωταρχική πηγή στις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά το HDR είναι άλλο κεφάλαιο, που αν δεν προκύψει σε επαρκή ποσότητα ίσως έχει την τυχη του 3D

Agnostoa13

Εγω παντως που ειχα ολη την καλη διαθεση να στηριξω το φορμα ημουν απο τους ελαχιστους που γνωριζω και καταφερναν να δουν ολοκληρη ταινια χωρις να ζαλιστουν. Οι περισσοτεροι θυμαμαι οταν τελειωνε η ταινια εφευγαν με πονοκεφαλο! Αποτελεσμα να μην ερχεται κανεις σε 3d ταινια απο ενα σημειο και μετα (στον κινηματογραφο) και φυσικα οσοι πηραν τηλεοραση που υποστηριζε 3d δεν χρησιμοποιησαν ποτε τα γυαλια!
Για να δουμε τωρα με τα VR headset αν θα παει καλυτερα το θεμα…

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Pacific Rim χωρίς 3D;;;; ΕΕΕΕ ΟΟΟΧΙΙΙΙ!!!!!
Ποτέ μου δεν ζαλίστηκα με 3D!
Έχω πολλές ταινίες Blue Ray 3D (γνήσιες) και δεν έχουν καμία σχέση με τα πειρατικά σκουπίδια των 10-20 Gb.
To 3D στο σινεμά είναι χάλια γιατί δεν μπορείς να ρυθμίσεις το βάθος προς την απόσταση. Αν κάτσεις σε λάθος θέση δημιουργούνται διπλά είδωλα. Το έχω πάθει σε 2-3 ταινίες. Οπότε προτιμώ να δω 3D ταινίες στην TV μου!
Αν χαλάσει η δικιά μου τι επιλογές θα έχω; HI END DOLBY 4K AMOLED CURVED 60+In κτλ;
ΑΝΤΕ ΡΕ…… PANASONICΑΑΑΑRRRRΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!

raziel

εγω παντως που εχω samsung 3δ μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλα μπορω να πω απο τισ 10 ταινιες ποθ ειδα η 2 3 ειχαν αυτο το πραγμα να βγαινουν απο την τηλεοραση πχ transformer 4 το san andreas παλι ηταν λες και εβλεπα κανονικη ταινια δεν αξιζε καν εκει δεν νομιζω φταιει η τηλεοραση αλλα η ταινια λιγες ταινιες αξιζουν 3δ αυτο ειναι το προβλημα

nick2010

Για μένα, το 3D πρέπει να μείνει και να εξελιχτεί (ίσως μέσω VR). Ούτε σημαντικό τόπο πιάνει μεταξύ των λοιπών κυκλωμάτων εντός της TV και μάλιστα συνεχίζει να προσφέρει ένα επιπλέον δέλεαρ στις αγορές ψηφιακών μέσων.

Δυστυχώς βλέπω ότι η Samsung (σαν μία άλλη Apple αλλά στις TV) για άλλη μία φορά προσπαθεί να μας πείσει ότι κάτι μας χρειάζεται (πχ. τα αυτιά και τα μάτια τύπου “big brother” μέσα στο ίδιο μας το σπίτι) και κάτι άλλο δεν μας χρειάζεται (3D ??? πφφφφ !!!).

Και τσουπ !!! ευκαιρία βρήκε κι η philips να πάει παρεούλα, για το καλό μας.

P.S. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι η απαξίωση του 3D προήλθε από την … χαζομάρα των κατασκευαστών να προσθέσουν στις τηλεοράσεις τη χαζο-επιλογή μετατροπής κάθε εικόνας 2D σε ψευδο-3D….. αντί να αφήσουν την 3D τεχνολογία ανέπαφη και αποκλειστική για το ιδιαίτερο ψηφιακό υλικό που φτιάχνεται ειδικά και αποκλειστικά γι’ αυτήν. BIG MISTAKE !!!

ΑντώνηςΤ

@Babis Briolas, φίλε μου να εξηγήσω τον συλλογισμό μου καλύτερα, γιατί αυτό ήταν το ένα μέρος του συλλογισμού μου. Όπως ανέφερα οι αρχικές 3D ταινίες γυρίζονταν κανονικά με 3D κάμερα. Τότε είχαμε πολύ καλές παράγωγες παρόλη την ανώριμη τεχνολογία. Κάποιοι για να έχουν πιο εύκολες παράγωγες με πολύ μικρότερο κόστος έβγαζαν ταινίες με το τσουβάλι από μετατροπή 2D σε 3D, με πολύ απογοητευτικό αποτέλεσμα (αν και οι νέοι αλγόριθμοι έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ). Αυτό έκανε τον κόσμο εκτός από μερικές γνωστές παραγωγές να μην καταλαβαίνει την σημασία του 3D. Οι παραγωγές αυτές είχαν κανονικό 3D εισιτήριο και καμία δεν ανέφερε επισημά σε trailer ότι πρόκειται για μετατροπή. Δεν ήταν χαζοί φυσικά προσέβλεπαν στο εύκολο κέρδος. Για εμένα δέχομαι να πληρώσω μια ταινία παραπανω γιατί είναι πραγματικό 3D αλλά όχι για μια μούφα. Και άντε εμείς οι ψαγμένοι βλέπουμε λίστες όπως είναι αυτή στην WikiPedia που λέει πιες είναι πραγματικές 3D, ο κόσμος όμως νόμιζε ότι είναι αυτό το μούφα και απομακρύνθηκε. Φυσικά οι κινηματογράφοι θα συνεχίσουν να παίζουν για πολύ καιρό 3D (ακόμα και το μούφα) γιατί επένδυσαν αρκετά σε αυτό. Οπότε έχουμε ένα το κρατούμενο ότι ο κόσμος και μπερδεύτηκε από το 3D και απογοητεύτηκε από την ποιότητα νομίζοντας… Συνέχεια »

hatzipanos

Εχω και εγώ 3d TV αλλά γενικά πιστεύω ότι είναι ο προθάλαμος του VR. Από κει και πέρα αν το κοινό δεν δείξει ενδιαφέρον μέσω σινεμά να δει τις ταινίες σε 3d θα παψουν να φτιάχνουν με αυτό το τρόπο και στο τέλος δεν θα υπάρχει υλικό και στις τηλεοράσεις. Πάντως θα προτιμούσα μια ποιότητα 4κ πάρα 3d για να πω την αλήθεια.

παπαροκας tiamat

Αντωνης T, Ευχαριστω.
μου ελυσες την απορια γιατι ταινιες 3d οπως το χομπιτ το αβαταρ και οι 300 σε μαγευουν με την ψευδαισθηση του χωρου που δημιουργουν, ενω αλλες οπως captain america και πλανητης των πιθηκων ηταν μια μετριότητα 3d τελικα!
Γενικα δε το χα ψαξει καθολου και απλα υποψιαζομουν οτι το αποτελεσμα του 3d ηταν σε συνάρτηση με το κόστος παραγωγης της καθε ταινιας

ΑντώνηςΤ

Ψάξε το key “List of Blu-ray 3D releases” στην αγγλική wikipedia. Θα σου λύσει κάθε απορία και παλιά και μελλοντικά. Όπου δεις κάμερες της Red είναι εγγύηση στο αποτέλεσμα, μετά είναι θέμα σκηνοθέτη το πόσο μάγκας είναι.

Πάντως δεν είναι απολυτός ο κανόνας, πολλές ταινίες κάνουν μια μίξη 2D και 3D effects. Από οπτική εμπειρία και μόνο μια από τις ταινίες που με εξέπληξαν με το 3D τους είναι το San Andreas (δεν εννοώ σαν υπόθεση). Παρότι μετατροπή υπήρχε πολύ καλή αίσθησή. Ακόμα και στις μετατροπές υπάρχει διαφορά.

παπαροκας tiamat

Well, noted @αντωνης
Θενκς!

s6_edge_+

Παιδιά το 3d αξίζει παρ όλο π έχω δει μόνο 2-3 ταινίες 3d από την στιγμή π αγόρασα τηλεόραση αλλά αν υπήρχαν περισσότερες ταινίες θα τις προτιμούσα σε 3d

agony

Δεν ξερω τι γνωμες εχουν οι αλλοι , Εγω από την αρχη του 3D passive active εχω μονο καλα λογια να πω , Πραγματικά από την σειρα Samsung C μεχρι την JU που εχω σημερα εχει τεραστια διαφορα , Οι ταινίες 3D Δεν είναι καθολου κουραστικές και μαλιστα και τα παιχνίδια στο PC locked fps φενονται υπεροχα…. Τωρα αν καποιος εχει δει σε LG passive που ριχνει την αναλυση στο μισο και εχει παιξει σε PS3 3D τοτε είναι φυσικο να εχει την χειρότερη εντυπωση .

ΤΙ να πω πραγματικα απορω γιατι δεν τραβηξε…..

Γιαννης

Μόνο σε μένα φαίνεται πολύ 00s το 3D και το vr ?

Θυμάμαι στην Disneyland το 1998 είχα δει το πρώτο 3D περιεχόμενο… Κάτι με τον Michael Jackson ήταν….. Καθώς και το vr θυμάμαι σε ένα net cafe (στην μαγευτική Καβάλα) είχαν φερει ένα vr και παίζαμε doom !

ChrisG

μιά χαρά αξίζει το 3d.οι εταιρείες-παραγωγοί που φτιάχνουν και δημιουργούνε τις ταινίες φταίνε διότι απο bluray σε bluray είναι μέρα με την νύχτα.άλλες το έχουν σε αρκετό βάθος και σε όλη την διάρκεια την ταινίας και άλλες ταινιες αποσπασματικά.εγώ πάντως θα περιμένω oled 55 3d curved.όποιος δεν βγάλει κακό του κεφαλιού του.

Seva

Και η δικη μου άποψη ειναι οτι κακως , εως κάκιστα αφαιρέθηκε το 3d απο τις τηλεορασεις, εχω 55″ ,& 43″&, 40″ & 32″ τηλεορασεις ολες 3d (Απο την Αρχη που βγηκε το 3d ειμαι φαν)Λοιπόν ψάχνω Εδω και 1 χρονο , για ειτε oled 4k ειτε uled 4κ αλλα με 3d σε λογικη παντα τιμη και οχι 10.000 Και δεν βρίσκω Δεν υπαρχει καμια περιπτωση, μα καμια λεμε να αντικαταστησω την 55″full HD με 3d με μια απλα 4κ , ουτε βεβαια να δωσω ενα σκασμό λεφτα ,για μια oled-uled χωρις την δυνατότητα του 3d! Ok λίγες οι ταινίες με καλο 3d αλλα τα ντοκιμαντέρ άπαιχτα, και εκει εχει την χαρη του το προβολικό 3d του οποίου επίσης ειμαι φαν οκ το βάθος, αλλα σε λιγο συνηθίζει το ματι και στο τέλος δεν καταλαβαινεις την διαφορά , αλλά με το προβολικό αλλο πράγμα , να βολτάρει ο Δεινόσαυρος στο σαλόνι σου η τα ψαράκια να περνάν απο δίπλα σου Και παρεπιπτοντως μια που εχω και τις 2 τεχνολογίες 3d , ναι το active εχει όντως καλυτερη ανάλυση και δινει λιγο περισσότερο βάθος, αλλα το passive ειναι πάρα πολύ ξεκούραστο .τα γυαλιά ειναι πούπουλο, και δεν αλλοιώνει καθολου τα χρώματα,… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.