Τετάρτη
16/03/2016

Samsung Entrim 4D: VR headphones που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι εκεί

Στην χρονιά του Virtual Reality (VR), όπως πολλοί την χαρακτηρίζουν, έχουμε δει ήδη αναρίθμητα demos, εφαρμογές και παιχνίδια που σε μεταφέρουν σε έναν νέο εικονικό κόσμο. Πως θα ήταν όμως η VR εμπειρία αν μπορούσαμε να νιώσουμε σαν να ήμασταν πραγματικά εκεί;

Τα Creative Labs της Samsung έχουν την απάντηση. Τα πρωτότυπα headphones Entrim 4D, παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα στο South by Southwest festival, στο Texas των Ηνωμένων Πολιτειών. Τι κάνει αυτά τα headphones να διαφέρουν; Πέρα απο το να φέρνουν στα αυτιά μας τον ήχο που συνοδεύει τον εικονικό κόσμο, τα Entrim 4D στέλνουν ένα ηλεκτρικό σήμα στο νεύρο που βρίσκεται στο αυτί μας, το οποίο ρυθμίζει την ισορροπία και την κίνηση. Με αυτό το τρόπο ξεγελάει τον εγκέφαλο μας και νομίζουμε οτι κινούμαστε.

Τα headphones δοκιμάστηκαν απο 1500 άτομα με διαφορετικούς τύπους κινήσεων, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ρύθμισης της ηλεκτρικής διέγερσης ώστε να είναι άνετα για όλους. H Samsung αναφέρει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ασφαλής, μιας και χρησιμοποιείται ήδη στην εκπαίδευση των πιλότων αλλά και σε άτομα μετά απο εγκεφαλικό επεισόδιο για να βελτιώσουν την ισορροπία τους, Παρ’όλα αυτά, τα Entrim 4D είναι ακόμα μακριά απο την αγορά και χρειάζεται βελτίωση ώστε να αποφευχθούν παρενέργειες όπως η ναυτία.

Δεν υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με το αν και πότε θα κυκλοφορήσουν τα Entrim 4D, σύντομα όμως θα πρέπει να περιμένουμε παρόμοιες κινήσεις και απο τις άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Virtual Reality.

Samsung VR Headset

Samsung VR Headset

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Thanosgr13 λέει:

    Ότι πρεπει για το pornhub

  2. Ο/Η makis λέει:

    σε λιγο οπος λεει στο matrix θα μας κανουν μπαταριες

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.