Project BLAID: Το wearable της Toyota για άτομα με προβλήματα όρασης

Η Toyota είναι ένα όνομα που έχουμε συνηθίσει να δραστηριοποιείται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά δεν αρκείται εκεί. Ανακοίνωσε ένα νέο project, το οποίο έχει στόχο να κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή ατόμων με προβλήματα όρασης.

Ονομάζεται Project BLAID και σύντομα θα εισέλθει σε φάση δοκιμών. Είναι μια wearable συσκευή, που βοηθά τα άτομα με προβλήματα όρασης αλλά και όσους έχουν χάσει πλήρως την όρασή τους. Σκοπός της συσκευής δεν είναι να αντικαταστήσει τα ήδη υπάρχοντα εργαλεία όπως το λευκό μπαστούνι, τα σκυλιά και οι συσκευές GPS, αλλά να συμπληρώσει τα κενά που αφήνουν.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να φορέσει τη συσκευή γύρω από το λαιμό του και αυτή με τη βοήθεια καμερών, θα βλέπει τι υπάρχει στο περιβάλλον. Όλες αυτές οι οπτικές πληροφορίες που λαμβάνει το Project BLAID θα επεξεργάζονται πριν από την παροχή οδηγιών στον χρήστη. Οι οδηγίες αυτές δίνονται μέσω ήχου και δονήσεων.

Μελλοντικά, η Toyota ευελπιστεί να εξελίξει το συγκεκριμένο wearable έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα ή και αντικείμενα. Προς το παρόν μπορεί να καθοδηγήσει τον χρήστη του μέσα σε ένα κτίριο λέγοντάς του για παράδειγμα που είναι η έξοδος ή η τουαλέτα, εσύ λες σε ποια από τις δυο πόρτες θέλεις να πας και σε καθοδηγεί.

Δείτε το video:

toyota project blaid, Project BLAID: Το wearable της Toyota για άτομα με προβλήματα όρασης
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toyota Hackers

Εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση σταματά την παραγωγή της Toyota

H Toyota οδηγήθηκε σε προσωρινή παύση παραγωγής, εξαιτίας σοβαρής κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε ένας από τους βασικούς προμηθευτές της.

Gear Panasonic Robots Toyota

Toyota και Panasonic δημιούργησαν ρομπότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Οι οργανωτές των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020 παρουσίασαν ρομπότ που θα εξυπηρετήσουν επισκέπτες και εργαζόμενους.

Cars CES 2019 Toyota

Το τελευταίο αυτόνομο όχημα της Toyota φαίνεται πιο “έξυπνο” από ποτέ

Το πρώτο αυτόνομο όχημα της Toyota παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES πίσω στο 2013 και τώρα 6 χρόνια μετά είναι έτοιμη να παρουσιάσει στη CES 2019 στο Las Vegas, το πιο εξελιγμένο της μοντέλο, με την ανανεωμένη πλατφόρμα P4.

Cars CES 2019 Toyota

Το τελευταίο αυτόνομο όχημα της Toyota φαίνεται πιο "έξυπνο" από ποτέ

Το πρώτο αυτόνομο όχημα της Toyota παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES πίσω στο 2013 και τώρα 6 χρόνια μετά είναι έτοιμη να παρουσιάσει στη CES 2019 στο Las Vegas, το πιο εξελιγμένο της μοντέλο, με την ανανεωμένη πλατφόρμα P4.