Σάββατο
19/03/2016

Twitter: Παραμένει στους 140 χαρακτήρες

Το κύριο χαρακτηριστικό του Twitter είναι ότι σε κάθε tweet δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις πάνω από 140 χαρακτήρες. Αν θέλεις να πεις περισσότερα τότε πρέπει να κάνεις περισσότερα tweets ή να επισυνάψεις το σχετικό link του κειμένου.

Αρχές του έτους ήταν πολύ έντονη η φημολογία ότι το Twitter εγκαταλείπει την τακτική των 140 χαρακτήρων και ανεβάζει το όριο στους 10.000. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι αυτό θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2016.

Με αφορμή τα 10α γενέθλια του Twitter (ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2006), ο CEO Jack Dorsey έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη κατά την οποία δήλωσε ότι το Twitter θα παραμείνει στους 140 χαρακτήρες. Με αυτόν τον τρόπο δίνει τέλος στη φημολογία και συμπλήρωσε ότι θέλει να κρατήσει τον χαρακτήρα της συντομίας.

Όσο για τον έλεγχο που ασκείται στα tweets, και για τον οποίο έχει δεχθεί έντονη κριτική το Twitter, ο Dorsey τόνισε ότι ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να ακολουθήσει όποιον θέλει. Υπάρχουν tweets που προωθούν τη βία και αυτό είναι ενάντια στους όρους χρήσης του Twitter, όμως ο ίδιος προσθέτει ότι γι’αυτό υπάρχει το block και το mute. Το Twitter έχει δεχθεί κριτική ότι δεν κάνει αρκετά για να περιορίσει την ρητορική μίσους.

twitter-570

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Akis λέει:

    Χαίρομαι!! Δεν θέλω να γίνει βιβλιομούρη!!!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.