5 Συμβουλές για να Αναπτύξετε το Κανάλι σας στο YouTube και να έχετε περισσότερα Views

Κάθε vlogger θέλει να έχει περισσότερα views στο κανάλι τους στο YouTube. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι για να γίνει ένα κανάλι περισσότερο δημοφιλές και να πάρει περισσότερα views το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή.

Ή πιστεύουν ότι πρέπει να είσαι πολύ τυχερός ή να αγοράσεις συνδρομητές για να φουσκώσουν τα νούμερά σου. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το να αναπτύσσεις το κανάλι σου στο YouTube και το να έχεις περισσότερα views μπορεί να είναι τόσο απλό όσο αυτές οι 5 συμβουλές.

YouTube Αναπτύξετε το Κανάλι, 5 Συμβουλές για να Αναπτύξετε το Κανάλι σας στο YouTube και να έχετε περισσότερα Views

1. Επικεντρωθείτε στο να xτίσετε μια Δεσμευμένη Κοινότητα
Πρώτα απ’ όλα, τα vlogs σας είναι το κομβικό σημείο του καναλιού σας στο YouTube φυσικά, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά περισσότερα στο χτίσιμο και στη διατήρηση ενός δημοφιλούς YouTube καναλιού από το να φτιάχνετε απλά video. Οι χρήστες που παρακολουθούν vlogs και γίνονται συνδρομητές σε YouTube κανάλια που τους αρέσουν θέλουν να μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους vloggers που ακολουθούν.

Βασικά, οι θεατές σας θα έρθουν στο YouTube κανάλι σας για να δουν τα videos, αλλά θα μείνουν για να συζητήσουν τα θέματα που καλύπτετε. Και αν έχουν δέσμευση και αλληλεπίδραση εκ μέρους σας καθώς και με άλλους θεατές, δεν θα απομακρυνθούν και θα δουν περισσότερα video σας. Πολλοί θα γίνουν επίσης συνδρομητές και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το νέο σας περιεχόμενο.

Όσο περισσότερο ενθαρρύνετε μια κοινότητα χρηστών να εμπλέκεται σε συζητήσεις που έχουν σχέση με τα θέματα του vlog σας, τόσο περισσότεροι θεατές θα παρακολουθούν το περιεχόμενό σας, θα το συζητούν και έπειτα θα το μοιράζονται στα social media. Όσο μεγαλώνει η κοινότητα σας, τόσο θα αυξηθούν και τα views του καναλιού σας.

2. Συνεργαστείτε και με άλλους Vloggers
Μπορείτε επίσης να έχετε περισσότερα views στο YouTube με το να συνεργαστείτε με άλλους vloggers στον τομέα σας. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι έχετε ένα vlog το οποίο είναι αφιερωμένο σε γρήγορα και εύκολα τρικ για εντυπωσιακό make up. Θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με έναν άλλο vlogger που φτιάχνει video με πεντάλεπτες συμβουλές για χτενίσματα σαν αυτά των σταρ του σινεμά. Τα θέματα των vlog συμπληρώνουν το ένα το άλλο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί αποτελεσματικά, οπότε μια συνεργασία είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

Αν οι δυο σας καλείτε ο ένας τον άλλο ή αναφέρετε ο ένας στον άλλον στα social media, μπορείτε έτσι να ενθαρρύνετε τους θεατές σας να ρίξουν μια ματιά στη δουλειά του και εκείνος επίσης να ενθαρρύνει τους δικούς του θεατές να δουν τα δικά σας YouTube videos. Και οι δύο θα αυξήσετε το κοινό σας σχεδόν αμέσως. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα video συνεργαζόμενοι ή να ανταλλάξετε guest vlogs στο vlogging channel του καθενός.

3. Ξεκινήστε ένα Blog ή Website για το YouTube Κανάλι σας
Έπειτα μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολο για τους νέους θεατές να σας βρουν με το να δημιουργήσετε ένα website ή blog για το YouTube κανάλι σας με ενσωματωμένο Web TV. Καθώς γράφετε blog posts για το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, πως διαλέγετε vlog θέματα και τι συμβαίνει στο τομέα ή το κλάδο σας, βεβαιωθείτε ότι συμπεριλάβατε χρήσιμα keywords για να ψάξουν οι fans σας.

Αν συμπεριλάβετε μια καλή πυκνότητα keywords (σχεδόν ένα keyword για κάθε εκατό λέξεις κειμένου) και τα ενσωματώσετε στα YouTube videos των blog posts σας, θα ανέβετε πιο ψηλά στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google. Όμως σας προειδοποιούμε: μην θυσιάζετε την ποιότητα γραφής σας για να γεμίσετε keywords το περιεχόμενό σας. Αυτό θα έχει στην πραγματικότητα το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού οι developers της Google έχουν δουλέψει πολύ για να εγγυηθούν ότι μόνο το ποιοτικό περιεχόμενο που είναι σχετικό με τα ενδιαφέροντα των χρηστών που κάνουν αναζήτηση εμφανίζεται στη κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης (SERPs: search engine results pages).

Όταν δημιουργείτε ένα ποιοτικό blog ή website σαν συνοδευτικό στο YouTube κανάλι σας, οι χρήστες θα ψάξουν για σχετικές keywords/φράσεις και θα βρουν το περιεχόμενό σας πειστικό και ενδιαφέρον. Θα απολαμβάνουν να διαβάζουν τα blog posts σας και θα μπουν στη διαδικασία να δουν τα video σας επίσης, κατ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνοντας τα YouTube views σας.

4. Social Media Marketing
Τώρα ας μιλήσουμε για το marketing του YouTube καναλιού σας και πως να κάνετε περισσότερους ανθρώπους να το δουν. Τα Social media είναι το πιο δυνατό σας εργαλείο γι’ αυτό. Δημιουργείστε profiles για το κανάλι σας σε όλα τα social networks που χρησιμοποιούν οι θεατές σας. Συνδέστε τα απαραιτήτως με το YouTube κανάλι σας στην σελίδα του προφίλ σας και στα video descriptions σας. Να τους μιλάτε επίσης για αυτά στα video σας.

Προσκαλέστε τους θεατές σας να σας κάνουν follow στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Tumblr ή στο Google+ για αποκλειστικές φωτογραφίες από τα παρασκήνια και αμοντάριστα πλάνα, νέα και ενημερώσεις, έξυπνες ιδέες που δεν θα δουν πουθενά αλλού και άλλα διασκεδαστικά posts. Στις social media σελίδες σας βεβαιωθείτε ότι ποστάρετε με συνέπεια και να διατηρήσετε τα posts σας διασκεδαστικά και ενημερωτικά.

Ενθαρρύνετε τους followers σας να κάνουν share τα video σας στους λογαριασμούς τους και όταν το κάνουν οι followers τους θα δουν τα video σας και μπορούν να κλικάρουν στο link για να δουν ακόμα περισσότερα. Για να κερδίσετε ακόμα περισσότερη προβολή, χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα hashtags στα video posts σας και όσοι δεν σας έχουν κάνει follow αλλά έχουν παρόμοια γούστα με εσάς θα σας βρουν καθώς θα ψάχνουν σε αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Να είστε συνεπείς στα post και να έχετε ποιοτικό περιεχόμενο. Χρησιμοποιείστε hashtags και επικοινωνήστε με άλλους vloggers στα social media και θα είστε στο σωστό δρόμο για να αυξήσετε τα views σας και να αποκτήσετε περισσότερους συνδρομητές στο YouTube.

5. Κάντε μια Έρευνα για τα Keywords
Εν τέλει, να είστε ενήμερος για τα keywords που χρησιμοποιείτε. Είναι πραγματικά λέξεις και φράσεις τις οποίες αναζητούν οι θεατές σας; Μπορείτε να βρείτε ποια keywords αναζητούνται πιο συχνά με ένα από τα αρκετά free ή φθηνά εργαλεία αναζήτησης keyword.

Διαλέξτε από υπηρεσίες όπως οι Google AdWords Keyword Planner, Word Tracker, το εργαλείο αναζήτησης keyword του Bing και πολλά άλλα. Απλά με το να γνωρίζεις ποια keywords είναι δημοφιλή αυτή τη στιγμή στον τομέα ή τον κλάδο σας είναι αρκετό για να βελτιώσετε το ‘reach’ του καναλιού σας για να κάνετε περισσότερους ανθρώπους να το παρακολουθούν.

Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές και θα δείτε σημαντικές βελτιώσεις στα YouTube views σας. Το κοινό σας θα αρχίσει να μεγαλώνει σχεδόν αμέσως και θα συνεχίσει να μεγαλώνει καθώς συνεχίζετε να εφαρμόζετε τη σωστή αναζήτηση και λίγο social media marketing. Προσθέστε σε αυτά λίγο ‘strategic networking’ καθώς και εξαιρετικό περιεχόμενο στα video σας και θα είστε στο σωστό δρόμο για να διατηρήσετε ένα επιτυχημένο vlogging κανάλι.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Microsoft Samsung Windows

To Samsung Internet έρχεται στα Windows

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Samsung Internet είναι πλέον διαθέσιμο ως αυτόνομη εφαρμογή Windows από το Microsoft Store.

Internet Android Android Smartphones Google

Η Google σχεδιάζει να μεταφέρει τη Γραμμή Αναζήτησης στο κάτω μέρος του app στο Android

Τα περισσότερα Android smartphone στον κόσμο έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές της Google, με μια από τις βασικότερες να είναι το Google app.

Internet

Ευρώπη: Θα τριπλασιασθεί η κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας έως το 2028

Το 2028, η ευρωπαϊκή κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας θα τριπλασιαστεί από αυτή που ήταν το 2022, λέει μια νέα πρόβλεψη.

Internet ad blocker featured YouTube

Η YouTube ξεκινά τα ‘Playables’ για τους συνδρομητές Premium

To Υoutube κάνει πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα του προσπαθώντας να προσελκύσει περισσότερους επί πληρωμή χρήστες.