Sony VPL-VW40 | 1080p Full HD για όλους

Sony VPL-VW40Η Sony ολοκληρώνει τη σειρά βιντεοπροβολέων Home Theatre BRAVIA με την κυκλοφορία του VPL-VW40. Όπως και οι υπόλοιποι βιντεοπροβολείς της Sony, ο VPL-VW40 μπορεί να πραγματοποιήσει προβολή σε ανάλυση 1080p Full HD και χρησιμοποιεί την τεχνολογία Sony SXRD εξασφαλίζοντας μια πραγματική κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι σας, αποτελώντας ταυτόχρονα μια πιο προσιτή λύση.

Στην καρδιά του VPL-VW40 βρίσκεται ο μηχανισμός BRAVIA ENGINE, ένας ειδικά σχεδιασμένος επεξεργαστής, ο οποίος εφαρμόζει στο σήμα εικόνας αλγόριθμους που έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά από τη Sony, βελτιώνοντας ψηφιακά κάθε καρέ σε πραγματικό χρόνο. Ο θόρυβος της εικόνας μειώνεται με αόρατο τρόπο, τα χρώματα προβάλλονται με ζωηρότητα και ένταση και κάθε λεπτομέρεια αναπαράγεται πιστά. Ο μηχανισμός BRAVIA ENGINE, γνωστός από τη σειρά τηλεοράσεων LCD BRAVIA, αποτελεί ζωτικό στοιχείο της χαρακτηριστικά ανώτερης ποιότητας εικόνας που προσφέρει ο VPL-VW40.

Ο VPL-VW40 διαθέτει, επίσης, panels εξοπλισμένα με την τεχνολογία Sony SXRD (Silicon X-tal Reflective Display). Η τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε αρχικά για συστήματα κινηματογραφικής προβολής και αποτελεί τη λογική επιλογή για το high-end Home Theatre. Η τεχνολογία SXRD αποδίδει την πλήρη ανάλυση 1920×1080 που απαιτείται για προβολή Full HD με κινηματογραφική καθαρότητα και ακρίβεια, χάρη στην εξαιρετικής ακρίβειας μικροαρχιτεκτονική panel. Pixels των 7 µm με απόσταση μεταξύ τους μόλις 0,35 µm παράγουν εικόνα πλήρως απαλλαγμένη από το εφέ ‘screen door’ που μπορεί να επηρεάσει άλλα συστήματα προβολής. Ακόμα, ο χρόνος απόκρισης 2,5 ms εξασφαλίζει εξαιρετικά ομαλή κίνηση στην οθόνη, ανεξάρτητα από το τι προβάλλεται. Τέλος, η εφαρμογή τριπλού SXRD panel (‘ένα panel ανά χρώμα’) στην προβολή RGB εξασφαλίζει την απόλυτη ακρίβεια, απαλλάσσοντας την εικόνα από χρωματικές παραμορφώσεις.

Ο VPL-VW40 μπορεί να αποδώσει εξαιρετικά υψηλό λόγο αντίθεσης που φθάνει ως και 15.000:1, κάτι που γίνεται εφικτό χάρη στην τεχνολογία Sony Advanced Iris 2. Το σύστημα Advanced Iris 2 ανταποκρίνεται αυτόματα στα επίπεδα φωτισμού κάθε σκηνής και ρυθμίζει το διάφραγμα, έτσι ώστε να αποδώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οι σκοτεινές σκηνές βελτιστοποιούνται αναδεικνύοντας τις λεπτομέρειες που συνήθως χάνονται στις σκιές, ενώ οι φωτεινές σκηνές διατηρούν τις λεπτομέρειές τους και δεν εμφανίζονται θαμπές. Υπάρχουν τέσσερις ρυθμίσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η επιλογή για πλήρως χειροκίνητο έλεγχο, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αποδίδεται πάντοτε με τον τρόπο που επιθυμείτε.

Στον τομέα της συμβατότητας, εξαιρετική σημασία έχει η τεχνολογία 24p True Cinema που διαθέτει ο VPL-VW40: Η πολυαναμενόμενη δυνατότητα χειρισμού σήματος 1080/24p. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη σήμερα από Blu-ray players, καθώς και από την κονσόλα PLAYSTATION™ 3 μέσω σύνδεσης HDMI. Ο VPL-VW40 διαθέτει δύο υποδοχές HDMI με δυνατότητα χειρισμού σήματος 1080/24p.

Ένας ειδικά σχεδιασμένος ανεμιστήρας προσφέρει λειτουργία με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου (22dB), κάτι που αποτελεί απαραίτητο γνώρισμα για ένα βιντεοπροβολέα υψηλής ποιότητας, το οποίο όμως δεν αποκτά πάντα τη βαρύτητα που θα έπρεπε. Η ευκολία εγκατάστασης είναι επίσης σημαντική, γι’αυτό ο VPL-VW40 διαθέτει δυνατότητα οριζόντιας, αλλά και κατακόρυφης ρύθμισης του φακού (+μόνο 65%V, ± 6.7%H) έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα σε πολλούς διαφορετικούς χώρους, προσφέροντας πάντοτε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Το σύστημα κατακόρυφης ρύθμισης του φακού καθοδηγείται από μοτέρ και η ρύθμιση μπορεί να γίνει με τη χρήση του τηλεχειριστηρίου. Τέλος, το ίδιο το τηλεχειριστήριο αποτελεί ένα υπερσύγχρονο σχεδιαστικό επίτευγμα, με φινίρισμα βουρτσισμένου αλουμινίου, μεγάλα και εύκολα στην ανάγνωση κουμπιά και πληκτρολόγιο με πλήρη οπίσθιο φωτισμό.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιντεοπροβολείς Sony

Sony VPL-VW80 | Με τεχνολογία High Frame Rate SXRD

Ο νέος βιντεοπροβολέας Sony BRAVIA VPL-VW80 είναι σχεδιασμένος με τρόπο, ώστε να αποτελέσει το επόμενο λογικό βήμα για τον σοβαρό οπαδό της Οικιακής Ψυχαγωγίας. Στην καρδιά του βρίσκεται η τεχνολογία πάνελ SXRD, η οποία παρέχει εξαιρετικά λεπτομερή πλήρη ανάλυση HD 1080p για μια πραγματικά κινηματογραφική εμπειρία. Τα ειδικά πάνελ SXRD υψηλού ρυθμού καρέ και το […]

Βιντεοπροβολείς Sony

Sony Ε series | Βιντεοπροβολείς με τεχνολογία BrightEra 3LCD

Με τη νέα σειρά επαγγελματικών προβολέων πολλαπλών χρήσεων Ε, η Sony χρησιμοποιεί για πρώτη φορά την τεχνολογία BrightEra 3LCD σε προσιτούς οικονομικά entry-level βιντεοπροβολείς. Στη νέα σειρά περιλαμβάνεται το πρώτο μοντέλο υψηλής φωτεινότητας VPL-EX50 καθώς και ο πρώτος entry-level βιντεοπροβολέας με ανάλυση WXGA ο VPL-EW5, ο οποίος ακολουθεί την τάση που έχουν ξεκινήσει οι φορητοί […]

Βιντεοπροβολείς Epson

Epson EMP-400We | Με φακό ultra short throat

Ένας διαδραστικός ψηφιακός πίνακας συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την απλότητα ενός κοινού μαυροπίνακα με την ευελιξία και τις δυνατότητες ενός υπολογιστή. Με την χρήση ενός projector, επάνω στον πίνακα προβάλλεται η εικόνα από τον υπολογιστή. Ο Epson EMP-400We είναι ειδικά σχεδιασμένος για αυτή την δουλεία, μιας και είναι εύκολος στην χρήση και στην τοποθέτηση, […]

Home Cinema Optoma

Optoma EP776 | Χρώμα και φως

Η Optoma ανακοινώνει τη διάθεση των νέων βιντεοπροβολέων EP776 και 782. Με χαρακτηριστικά προερχόμενα απ’ ευθείας από τους Home Cinema προβολείς αλλά και τη μεγάλη εμπειρία στους προβολείς επαγγελματικών εφαρμογών, η Optoma παρουσιάζει τους EP776/782. Εξοπλισμένοι με DarkChip3 και ικανότητα απεικόνισης 134,2 εκατομμυρίων χρωμάτων σε συνδυασμό με τα 4700 ANSI lumens φωτεινότητας οι EP776 και […]