Παρ’ ολίγον θύμα ηλεκτρονικής απάτης

Είναι μια από τις καταστάσεις που πιστεύεις ότι δεν θα σου συμβεί ποτέ. Ακούς και διαβάζεις για κλοπές στοιχείων πιστωτικών καρτών που χρησιμοποιούνται μέσω ίντερνετ και λες/ έλεγα, ότι δεν πρόκειται να μου χτυπήσουν την πόρτα. Έλα όμως που τίποτα δεν είναι αδύνατον ακόμα και για όλους εμάς που ασχολούμαστε λίγο παραπάνω με τον υπολογιστή μας, έχουμε ενημερωμένο το antivirus και επιλέγουμε προσεχτικά που θα δώσουμε τα στοιχεία μας – από που θα αγοράσουμε μέσω ίντερνετ.

Σας πληροφορώ λοιπόν ότι σήμερα το πρωί ανακάλυψα ότι πήγα και εγώ να πέσω θύμα ηλεκτρονικής απάτης. Συγκεκριμένα θέλησα να χρησιμοποιήσω μια από τις δύο πιστωτικές μου κάρτες για αγορά σε ένα φυσικό κατάστημα, η κάρτα όμως δεν πήρε έγκριση και το μηχάνημα ενημέρωνε ότι ο υπάλληλος (του καταστήματος) έπρεπε να επικοινωνήσει με το τμήμα εγκρίσεων. Η υπάλληλος από το τμήμα πιστωτικών καρτών της Alpha Bank ζήτησε να μου μιλήσει και με ενημέρωσε ότι η κάρτα μου έχει μερικώς μπλοκαριστεί γιατί πριν από 4 ημέρες σημειώθηκαν δύο περίεργες συναλλαγές! Είχα αλλάξει τηλέφωνο επικοινωνίας και δεν μπόρεσαν να με βρουν, όταν είχαν προσπαθήσει.

Έμαθα λοιπόν για δύο συναλλαγές με κάποιες ιστοσελίδες με ονόματα parking….κάτι.com ότι με είχαν χρεώσει δυο φορές. Την πρώτη φορά το ποσό των 0,26 ευρώ για να τσεκάρουν αν “λειτουργεί” η κάρτα και αφού τα κατάφεραν, μου χτύπησαν άλλο ένα 706 ευρώ!! Ευτυχώς τα συστήματα των τραπεζών φαίνεται να είναι αρκετά έξυπνα και το δεύτερο, το μεγάλο ποσό, το πάγωσαν και δεν χρεώθηκε. Εντύπωση μου έκανε που δύο άλλες ηλεκτρονικές συναλλαγές που έκανα τις επόμενες ημέρες, πέρασαν κανονικά, που δείχνει ότι το σύστημα της Alpha Bank είναι αρκετά έξυπνο. Τελικά ακύρωσα την κάρτα και μάλλον θα χρεωθώ μόνο το ποσό των 0,26 ευρώ. By the way εκτός από μια φορά που μπήκα από Windows 7 οι υπόλοιπες συναλλαγές που είχα κάνει με την συγκεκριμένη κάρτα ήταν από iMac.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν προπληρωμένες κάρτες που ορίζεις ένα ποσό και τις χρησιμοποιείς μια-δυο φορές όταν έχει αποφασίσει τι θα αγοράσεις μέσω ίντερνετ. Εγώ χρησιμοποιούσα τη δική μου πιστωτική μια-δυο φορές σε ηλεκτρονικές συναλλαγές και μετά την ακύρωνα και η τράπεζα μου έστελνε άλλη. Αυτή τη φορά όμως είχα αμελήσει, χρησιμοποιώντας την κάρτα εδώ και ένα περίπου χρόνο και να που την πάτησα!

Αυτά λοιπόν φίλοι μου, για να μην λέμε ποτέ την λέξη ποτέ και να προσέχουμε πολύ όταν χρησιμοποιούμε την πιστωτική μας κάρτα για ηλεκτρονικές αγορές, όμως χωρίς και να φοβόμαστε.

, Παρ’ ολίγον θύμα ηλεκτρονικής απάτης

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fadasma

Μόνο paypal τίποτε άλλο.

Cghera

Καλά ούτε το paypal είναι απόλυτα σίγουρο ´εχω διαβασει ιστοριες και κάποιοι ακόμα τρέχουν να βρουν τα λεφτά τους, απλά είναι πιο σίγουρο από το να μοιράζεις καρτες σε όλα α site
προσωπικά παίζω με χρεωστικη της alpha που αφήνω λίγα χρήματα μέσα για να μπορώ να κινούμαι

Spyroscesarsc

Γενικά η χρησή πιστωτικής δεν είναι πολύ καλή ιδέα! Οι προπληρωμένες μόνο είναι που αξίζουν! Μακριά από πιστωτικές!

Staf

Σωστος! Και εγω το ιδιο κανω…

Balantis7

Ναι το καλύτερο είναι χρεωστική με ελάχιστα χρήματα. Κ μέσο web-banking περνάς στον λογαριασμό της χρεωστικής τα χρήματα της συναλλαγής που θες να κάνεις απο τον κυρίως σου λογαριασμό και έτσι είσαι σίγουρος!

cinel

Εγω πιστεύω οτι μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να σου κλέψει κάποιος την πιστωτική (ή τα στοιχεία της) έξω, στα φυσικά μαγαζιά, παρά μέσα απο το ιντερνετ… Φυσικά πρεπει να προσέχεις που βάζεις τα στοιχεία σου και να μην τα δίνεις στα οποιαδήποτε site που βγαίνουν στο ιντερνετ… και επίσης να προσέχεις σε τι site πηγαίνεις και τα αρχεία που ανοίγεις..

jannis

Χρεωστική καρτα ΜΟΝΟ και βαλτε ΜΟΝΟ τα χρήματα που θελετε για μια συναλλαγη συγκεκριμένη ετσι ωστε και να θελει καποιος να την χρησιμοποιησει μετα να είναι αδεια..
Οταν ξανακανετε αγορα απλα ξαναγεμιστε

Μάριος

Ξέρεις μήπως πως βρήκαν τον αριθμό της κάρτας σου;

techfans.gr

πωπωπω….τι μπορεισ να παθεις ε……μεγαλε 700 ευρω…ειναι πολλα!
Και ενα μπραβο στην Alpha bank!

isidorosr20595

Είχες μπει ποτέ σε αυτή τη σελίδα; πως έμαθε τα στοιχεία σου;
Όχι και “Παρ’ ολίγον”. 706 € δεν είναι και λίγα!
Πάλι καλά που δεν στα πήρα όλα!

Λευτέρης

Κοίτα να δεις τι σκέφτεται κανένας για να βγάλει λεφτά.Και συμφωνώ με τον Ισίδωρο 706 € δεν είναι και λίγα!

stavros

κι εγω το ειχα παθει αλλα ευτυχως μου χρεωσαν μονο 205 ευρω κι απο τοτε μπλοκαρα ολες τις πιστοτικες μου καρτες…….

ipedia.gr

δεν μας είπες όμως τι μπορεί να προκάλεσε την κλοπή των στοιχείων της κάρτας σου. Είχες καμια άλλη συναλλαγή πριν γίνει η κλοπή;

Demelene

Μόνο χρεωστικές για το Internet.

ioannis

Τέλος καλό όλα καλά. Χρησιμοποιώ πιστωτική και έχω μια υπηρεσία που μετά από κάθε συναλλαγή μου στέλνουν αμέσως mail και sms. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα μια φορά η χρέωση του σταθερού μου (που γίνεται μέσω της κάρτας) έγινε 1:30 το βράδυ, μου ήρθε sms και επειδή δεν έγραφε από πού είναι η χρέωση πήρα αμέσως τηλέφωνο στην τράπεζα που μου είπαν ότι είναι πάγια εντολή. Είδα ότι εκείνη τη μέρα ήταν η λήξη του λογαριασμού μου και κατάλαβα ότι είναι ο λογαριασμος του σταθερού μου.

Όσοι έχετε χρεωστικές, τι επιπλέον χρεώσεις υπάρχουν; Πληρώνεται κάθε φορά που φορτώνεται λεφτά, και πόσα; Σε ποια τράπεζα;

Μπράβο πάντως στην Alpha Bank για το σύτημά της. Ελπίζω αν συμβεί ποτέ και σε μένα (φτου φτου) να το καταλάβουν αμέσως. Είμαι σε άλλη τράπεζα (δεν λέω για να μη θεωρηθεί διαφήμιση.

Πόση χρονική διαφορά είχαν οι δύο χρεώσεις;

Thanasis

παλι καλά φίλε Κώστα μερικά λεπτά δέν είναι τίποτα στο τι θα μπορούσαν να σε χρεώσουν αυτοί οι τύποι.
Σευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Μια υπενθύμιση:
Έχω κάνει scan πολλά μηχανήματα (λόγω εργασίας) με antivirus όλων των εταιρειών και έχω μείνει έκπληκτος απο τα δεκάδες malware που τα διαπερνούν!
Μην νομίζετε οτι απλά με ενα antivirus ή internet security ειστε καλυμένοι.Χρειάζεστε ξεχωριστά antispyware προγραμματα παράλληλα με το αντιϊκο.

ΥΓ. Χρεωστική Visa της Alpha (+1)

kon

Μήμως ήταν American Express κάρτα??

Το έπαθα και εγώ τον Ιανουάριο με μικρότερο το δεύτερο ποσό (περίπου 80€).

Πάντως η Alpha Bank ταχύτατη, άμεση και ουσιαστική. Μπράβο τους.

Γιάννης Νούσης

Οι πιστωτικές κάρτες δεν κλέβονται μόνο από το Internet αλλά κυρίως από καταστήματα που κάνουμε πραγματικές συναλλαγές (εστιατόρια, βενζινάδικα, κλπ.). Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχει η διαδικασία της αμφισβήτησης της οποιασδήποτε συναλλαγής δεν αποδεχόμαστε η οποία είναι αρκετά απλή και τα χρήματα επιστρέφονται στην κάρτα ακόμα κι αν η συναλλαγή έχει γίνει αρκετό χρόνο πριν και έχουμε αργήσει να το καταλάβουμε.

Γενικά είναι λάθος να φοβόμαστε να χρησιμοποιούμε κάρτες στο Internet και θα πρέπει να ενημερωθεί όλος ο κόσμος για τα δικαιώματα που έχει σε τέτοιες περιπτώσεις τα οποία ευτυχώς είναι με το μέρος του:)

Προσωπικά κάνω πάρα πολλές συναλλαγές μέσω Internet τουλάχιστον 10 χρόνια τώρα και ποτέ δεν είχα το οποιοδήποτε πρόβλημα. 2-3 φορές χρειάστηκε να κάνω chargeback και ήταν μία πολύ απλή διαδικασία.

giorgio

Δεν ξέρω κατά πόσο οι χρεωστικές -πέραν από την ασφάλεια που παρέχουν- συμφέρουν. Τα χρήματα που σου κρατούν όταν βάζεις ένα ποσό είναι τόσα, που προσωπικά μετά τις 2-3 αγορές που έκανα και τελείωσε το ποσό που είχα βάλει, δεν την χρησιμοποίησα ξανά. Πάντως θέλει όντως προσοχή.

ech9

Εγώ θα σας πρότεινα -για όσους θέλουν ασφαλείς συναλαγές μέσω διαδικτύου- , πριν από κάθε συναλαγή, να bootαρετε με live cd πχ Ubuntu, και να κάνετε τις συναλαγές σας από εκεί.
Έτσι, δεν υπαρχει περίπτωση να πέσετε θύμα κάποιου κακόβουλου λογισμικού ή κάποιου επίδοξου ληστή.
Αν γίνει ότιδηποτε, τότε σημαίνει ότι έχετε πέσει θύμα απάτης όπως περιγράφει ο Γιάννης Νούσης πιο πάνω.
Εγώ αυτό κάνω για τις online μου συναλαγές εδώ και 3 χρόνια (με κάρτα αποκλειστικά μόνο για internet χρήση), μπορώ να ελέγχο όλες τις συναλλαγές μέσω διαδικτύου και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα ποτέ.

Αυτά 🙂

ioannis

Χρήστο η τράπεζα είναι η citibank και η υπηρεσία λέγεται citibank alerts. Η χρέωση της υπηρεσίας είναι 1 Ευρώ το μήνα. Εγώ ό,τι συναλλαγή κάνω με την κάρτα και το paypal, μόνο από Mac. Στα Windows ούτε τους κωδικούς για το mail μου δεν εμπιστεύομαι.

leo

Το ίδιο ακριβώς έπαθα και εγώ με τη συγκεκριμένη τράπεζα όχι με πιστωτική αλλά με χρεωστική κάρτα VISA.
Με ενημέρωσαν την Τρίτη 16/2 ότι την ίδια μέρα έγιναν 3 συναλαγές, μία 0,26, μία 700+ και μία 500+ και ακύρωσα άμεσα την κάρτα. Νομίζω επίσης πως το website που μου είπαν ήταν κάτι σε parking…com. Λίγο περίεργο το γεγονός ότι έγιναν την ίδια μέρα με τα ίδια ποσά και στα ίδια website…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

cVlachakis επειδη δεν το επιασα το υπονοουμενο μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις με αυτο : “By the way εκτός από μια φορά που μπήκα από Windows 7 οι υπόλοιπες συναλλαγές έγιναν από iMac. ”
Υποψιαζεσαι οτι ενα απο τα δυο λειτουργικα δεν ειναι ασφαλες? και αν ναι , πιο ?? (για να ξερω δηλαδη)

KiRiLoS

Δεν νομιζω πως χρειαζεται να αναφερουμε πιο Λ.Σ ειναι πιο ασφαλες απο αυτα τα 2…

KiRiLoS

Λολ,ξεχασα να γραψω ποιο επειδη τωρα ειδα πως ο φιλος πιο πανω ρωταει.
Mac OS X
Ειναι Unix-Based,καμια σχεση με τα βλαμενα τα windows!

Fadasma

Δεν έχει να κάνει μόνο με το λειτουργικό σύστημα. Μπορεί να έχει ο safari στο imac ένα κενό ασφαλείας που δεν το έχει πχ ο firefox που χρησιμοποιεί κάποιος στα windows και αυτό το κενό ασφαλείας να στείλει στο hacker τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας.

Staf

Φιλε Fadasma εγω χρησιμοποιω Safari απο Windows 7.Eιμαι καλυμενος δηλαδη τωρα??Ποτε δεν ξες τι παιζει με αυτα..Ειναι μεχρι να σπασει ο διαλος το ποδαρι του..

ech9

Καταρχήν είναι και τα 2 κλειστού κώδικα.Τα προγράμματα που εγαθιστούμαι επίσης.Οπόταν κανένα δεν είναι ασφαλές.

customer

Τελικά, δεν είναι τόσο προφανές πού ακριβώς σου κλέψανε τα στοιχεία. Δε νομίζω από τα sites που ανέφερες, δεν τα ξέρω τα συγκεκριμένα, αλλά όπως δε σε ληστεύουνε όταν πας να φάς στο εστιατόριο ΤΑΔΕ (που ξέρεις πως υπάρχει σαν επιχείρηση για καιρό), το ίδιο ισχύει και με τα sites, δε ρισκάρουνε να κάνουνε βλακεία, γιατί κι εκεί υπάλληλοι δουλεύουν και όπως δε σου κλέβει τα στοιχεία ο σερβιτόρος, άλλο τόσο δε μπαίνει ο υπάλληλος του site στη βάση δεδομένων του eshop του να διαβάσει τα στοιχεία. Κάτι άλλο ίσως παίζει και η τράπεζα είναι μάλλον πιο αρμόδια να το πεί, αν θέλει. Μπορεί να είχες χρησιμοποιήσει χακεμένο ΑΤΜ πχ. Η τράπεζα για να έχει βάλει τα συγκεκριμένα transactions σε blacklist σημαίνει πως όντως ξέρει τί της γίνεται, ασχέτως αν δε βγαίνει να το πεί. Όσο για το λειτουργικό, δεν παίζει κανένα ρόλο και δεν ξέρω γιατί το ανέφερες 2-3 φορές. Εκτός εάν έχεις κολλήσει worm, που θεωρούμε πως δεν έχεις κολλήσει διότι θεωρούμε πως ξέρεις να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή σου και να καταλάβεις πότε κάτι δεν πάει καλά, δεν υπάρχει καμιά διαφορά είτε χρησιμοποιείς Linux, είτε Mac, είτε Windows. Τα ίδια τα λειτουργικά και οι browsers, είτε open source… Συνέχεια »

customer

Αυτό μάλλον ενισχύει τη δική μου άποψη. Πως το attack έγινε προς την τράπεζα και όχι προς τα εσάς. Πιθανότατα να είχαν κλαπεί στοιχεία (καρτών/χρηστών) σε επίθεση προς την τράπεζα και όχι προς τους πελάτες της, ίσως σε παλαιότερη χρονική στιγμή και εκείνη την ημέρα επέλεξαν για το τελικό attack. Αν κιόλας αυτό ήταν το attack και όχι κάποια κίνηση αντιπερισπασμού για κάτι ακόμα πιο κακόβουλο εναντίον της τράπεζας ή πιο μεγάλων πελατών της ….

Αυτά όλα βέβαια είναι θεωρίες, αποκλείεται να τα παραδεχτεί οποιαδήποτε τράπεζα και αυτό είναι το χειρότερο. Εμπιστευόμαστε τις τράπεζες κι αυτές αναγκαστικά μπήκανε στην εποχή του Internet με τη γνωστή Ελληνική τσαπατσούλικη μέθοδο τύπου άρπα κόλα, χωρίς σωστές υποδομές ασφαλείας. Τις προάλλες χακέψανε την Πειραιώς πχ, δεν ξέρω αν έχετε καλύτερες δημοσιογραφικές πηγές …

Κι εγώ Alpha Bank έχω, δε θα έσπευδα τόσο εύκολα να τη συγχαρώ, είναι προς τιμήν της βέβαια που έχει άμυνες και αυτοματοποιημένες διαδικασίες blocking και blacklisting, κλπ, αλλά φαντάζομαι τη ίδια ώρα και στιγμή τους attackers να τη χαρακτηρίζουν σουρωτήρι γελώντας ειρωνικά …

Αποστολος

Εγω χρησιμοποιω καρτα της Alpha Bank (Mastercard) και δυστυχως χρεωθηκα συναλλαγη 609 ευρω που δεν εχω κανει ποτε. Η χρεωση απ’οτι με ενημερωσε η τραπεζα εγινε μεσω paypal. Δεν ξερω πως και απο που βρηκαν τα στοιχεια της καρτας μου αλλα μου χρεωσαν αυτα τα χρηματα. Το παραξενο πιο ειναι. Οτι με πηραν τηλεφωνο απο το τμημα ασφαλειας της τραπεζας και με ενημερωσαν οτι καποιος προσπαθησε να κανει 3 συναλλαγες. Δυο με χρεωσεις μικροτερες του ευρω και η τριτη με χρεωση 609 ευρω. Εκεινη τη στιγμη μου μπλοκαραν την καρτα και τις συναλλαγες αυτες. Και μου ειπαν οτι αν παρολα αυτα γινει η χρεωση, να παω και να την αμφισβητησω. Πριν 4 μερες που ελαβα τον λογαριασμο, ειδα προς μεγαλη μου εκπληξη οτι ειχε γινει κανονικα η χρεωση. Μα δεν καταλαβα, πως εγινε η χρεωση αφου τη μπλοκαρανε και αφου τους ενημερωσα οτι δεν ειχα καμια σχεση με αυτες τις συναλλαγες. Και τωρα τρεχω για να αμφισβητησω την χρεωση. Τι να πω. Θα δουμε τι θα γινει.

Michalis

Προσωπικά είχα κάνει συναλλαγή με την πιστωτική μου από easypay.gr της Πειραιώς. Παράλληλα είχα λάβει διάφορα email σχετικά με hacking στην τράπεζα Πειραιώς, τα οποία τα διέψευσε, αλλά οι hackers (H4F) δώσανε τα αρχεία δημόσια. Και εγώ ενημερώθηκα από την Alpha Bank…

makis

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ PAYPAL ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ,
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ EBAY,ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ VISA

Παντως πολυ περιεργα αυτα που λετε,με βαζουν σε σκεψεις.

Αποστολος

Αυριο παω στην Alpha bank να δω τι γινεται με το φαξ που τους εστειλα σχετικα με την αμφισβητηση χρεωσης. Ειπαν θα με παρουν τηλεφωνο αλλα δεν μπορω να περιμενω. Δεν ειναι και λιγα τα 609 ευρω που μου χρεωθηκαν. Ελπιζω στο τελος να αποσυρουν την χρεωση και να μην με υποχρεωσουν να τα πληρωσω. Χρησιμοποιω καρτες εδω και 15 χρονια σχεδον και ποτε δεν ειχα προβλημα. Και αγορες μεσω διαδικτυου εχω κανει αρκετες, και αγορες απο καταστηματα. Παντα ολα ηταν καλα. Αρχιζω να αμφισβητω το πλαστικο χρημα και σιγουρα θα ειμαι πιο επιφυλακτικος στο μελλον κατα ποσο θα συνεχισω να χρησιμοποιω πιστωτικες καρτες. Μπορει να στραφω στις χρεωστικες αν και δεν μου καθονται καλα. Ειδομεν.

Tassos

Καλησπέρα. Πρόσφατα έπεσα θύμα απάτης και δεν ξέρω ακόμα πως. Βασικά μου έφαγαν 650 ευρώ περίπου από τον λογαριασμό μου μέσω της κάρτας μου. Η κάρτα μου είναι χρεωστική της ALPHA. Την χρησιμοποιώ μόνο για αναλήψεις/καταθέσεις σε ATM και την έχω συνδέσει με το Paypal μου. Πολύ σπάνια θα την χρησιμοποιήσω για αγορές, είτε στο web είτε σε κατάστημα, μιας που χρησιμοποιώ άλλη πιστωτική για αυτά. Πληρώθηκα στις 26/8, 27/8 έκανα μία ανάληψη από ΑΤΜ. Δεν την ξαναχρησιμοποίησα από τότε. Στις 31/8 πήγα να αγοράσω από ebay και διαπίστωσα ότι … ταπί… Μέσω web banking (το οποίο το έχω μόνο για να βλέπω, όχι για να κάνω μεταφορές κλπ…) διαπίστωσα ότι είχαν γίνει χρεώσεις από 30/8 προς Pockerstars και κάτι άλλα, που υποθέτω είναι betting εταιρείες από Internet. Έχω κάνει αίτηση αμβισβίτησης… αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει… :(((( Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Και το βασικό… δεν ξέρω πως την πάτησα. Από το web? Αλλά πως; Αφού δε δίνω στοιχεία της κάρτας μου. Ή το κάνω πολύ σπάνια και μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει κάτι χωρίς να μου έχει έρθει; Από ΑΤΜ? Αλλά γιατί δεν έκαναν ανάληψη; Δεν είχαν το PIN? Από Paypal??? Any hint? Έκανα επίσης ψηεψκσ με διάφορα… Συνέχεια »

SpirosK

paysafe εγώ χρησιμοποιώ παιδιά για αγορές στο steam

Νικ

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΜΕ AMERICAN EXPRESS! ALPHA BANK
1 NOEMBRIOY 2014 ΧΡΕΩΘΗΚΕ Η AMERICAN EXPRESS ΜΟΥ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ!
Η ALPHA BANK ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΧΡΕΩΣΕ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ?

Η ΚΑΡΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.