Shop TV, Υπόδειγμα digital tapeless τηλεοπτικού σταθμού

Όταν το Shop TV αποφάσισε την Άνοιξη του 2008 να δημιουργήσει ένα εύκολο στη χρήση, σταθερό αλλά και σύγχρονο σταθμό δεν περίμενε ότι σήμερα θα αποτελούσε ένα πρότυπο τηλεοπτικό σταθμό άμεσης και αδιάλειπτης ροής προγράμματος. Το AMY Digital Video ανέλαβε τη μελέτη και εγκατάσταση του εξοπλισμού χρησιμοποιώντας 1 Playout server της Bug.TV, 1 σταθμό εργασίας μοντάζ με AJA IO HD με Final Cut Studio και 1 σύστημα καταγραφής τηλεοπτικού προγράμματος.

Η όλη εγκατάσταση βασίζεται σε κοινό αποθηκευτικό χώρο 6ΤΒ και η επικοινωνία των σταθμών επιτυγχάνεται με Fiber Channels, ενώ τη διακίνηση των metadata έχει το METASAN κι έτσι επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη και αδιάλειπτη ροή του συστήματος.

Το Shop TV εκπέμπει στο Ch.57 UHF και μεταδίδει το πρόγραμμα χωρίς διακοπή 24 ώρες την εβδομάδα. Το περιεχόμενο του νέου καναλιού είναι δομημένο σε ζώνες προγράμματος ούτως ώστε να καλύπτουν το ενδιαφέρον των πελατών του για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις καταναλωτικές του συνήθειες. Οι δώδεκα αυτές κατηγορίες του προγράμματος είναι : Άσκηση, Αδυνάτισμα, Προσωπική Φροντίδα, Είδη Σπιτιού & Αυτοκινήτου, Οικολογικά Προϊόντα, Μαστορέματα, Κουζίνα, Καθαριότητα, Μουσική, Αξεσουάρ & Είδη για Κατοικίδια. Το Shop TV εκτός από έξυπνες προτάσεις για προϊόντα & υπηρεσίες με ψυχαγωγική προσέγγιση έχει και μοναδικές οικονομικές προσφορές. Επιπλέον με τον φιλικό τρόπο παρουσίασης και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης που προσφέρει δίνει στον τηλεθεατή από την πρώτη στιγμή να καταλάβει ότι ενδιαφέρεται για εκείνον και θα τον ανταμείψει με κάθε τρόπο και ευκαιρία.

Το Shop TV φιλοδοξεί να είναι η βόλτα για ψώνια στην «αγορά» με όλη την ποικιλία και πληροφόρηση για προϊόντα κάθε κατηγορίας χωρίς την ταλαιπωρία και το άγχος που συνεπάγεται μια τέτοια βόλτα στην πόλη.

Shop TV
Ο πρωτοποριακός σταθμός Shop TV είναι ένα κανάλι με πρόγραμμα αφιερωμένο στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για έξυπνες, οικονομικές και συμφέρουσες αγορές. Η επιλογή του ονόματος Shop TV και του σήματός του αποδίδει τον σκοπό και τη ταυτότητα του καναλιού. Με το όνομα στοχεύει στο να είναι αναγνωρίσιμο από το ευρύ κοινό ως το πρώτο κανάλι τηλεπωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών. Απ΄την άλλη με το σήμα που έχει επιλέξει προσδιορίζει τη δυνατότητα να ψωνίζει κανείς μέσα από την τηλεόραση ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα η χρήση του συμβόλου – καρότσι με ροδάκια – για το γράμμα S, μια δοκιμασμένη λύση και στο Internet, μας εξοικειώνει με την διαδικασία του «ψωνίζω από απόσταση» αφού έχει αναφορά στον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να ψωνίζουμε στο super market. Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα www.shoptv.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram Facebook

Το πολύ το Instagram, τους εφήβους καταστρέφει;

Το Facebook έκανε εσωτερική έρευνα η οποία κατέδειξε τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης του Instagram.

Internet Alphabet

Alphabet Project Taara: Internet 20 Gbps με τη χρήση laser

To Project Taara της Alphabet, της μητρικής της Google, φέρνει ταχύτητες 20 Gbps στο Internet με τη χρήση laser.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: iPhone 13, RayBan Facebook, Google Pay, GT7, GoPro Hero10 Black [S02E01 – 16/09/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε μεταξύ άλλων για τα νέα iPhone 13, τα γυαλιά της Ray-Ban σε συνεργασία με τη Facebook και τις ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα.

Internet Facebook

Το Facebook κάνει διακρίσεις στους όρους χρήσης του

Η αποκάλυψη των ειδικών όρων χρήσης του Facebook για διάσημους και VIPs δείχνει ότι ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι δίκαιος.