10 εργαλεία του MIUI 12 που θα κάνουν το Xiaomi σου καλύτερο

, 10 εργαλεία του MIUI 12 που θα κάνουν το Xiaomi σου καλύτερο

Το MIUI 12 φέρνει αρκετά ενδιαφέροντα εργαλεία στη διάθεσή σου για να γίνει πιο άνετη η ζωή με το Xiaomi σου. Το MIUI 12 βελτιώνει τη λειτουργία του smartphone σου με διάφορους ευφάνταστους τρόπους.

Καλό είναι να γνωρίζεις αναλυτικά τις δυνατότητες που έχει το Xiaomi σου, αφού πολλές φορές υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει το smartphone μας και δεν το γνωρίζουμε. Κρίμα δεν είναι να μην μπορείς να πάρεις το μεγιστο από το Xiaomi σου. Πάμε να δούμε 10 λειτουργίες του MIUI 12 που θα σε κάνουν εύκολα και γρήγορα… power user.

To πρώτο που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι μπορείς να διαμοιράζεσαι εικόνες χωρίς να φαίνονται τα metadata, αφού μπορείς να πας στο Gallery (Συλλογή) – Settings (Ρυθμίσεις) – Secure Sharing (Ασφαλής κοινοποίηση) και από εκεί επιλέγεις Share without metadata (κοινοποίηση χωρίς μεταδεδομένα από προεπιλογή). Εάν τώρα θέλεις να κάνεις θολώσεις μία εικόνα προκειμένου να μην φαίνονται όλα τα στοιχεία που απεικονίζονται εκεί, μπορείς από την επεξεργασία της εικόνας να θολώσεις ένα screenshot.

, 10 εργαλεία του MIUI 12 που θα κάνουν το Xiaomi σου καλύτερο

Το άλλο που μπορείς να πειράξεις είναι ο ήχος, από τα Settings (Ρυθμίσεις) – Sound & Vibration (Ήχος & Δόνηση) και από εκεί μπορείς να πειράξεις πολλά πράγματα στα Εφέ Ήχου. Μπορείς να πειραματιστείς αρκετά εδώ. Η λειτουργία second space, την οποία βρίσκεις από το μενού Settings (Ρυθμίσεις)- Special Features (Ειδικές Λειτουργίες) – Second Space (Δεύτερος χώρος), επιτρέπει τη δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος όπου θα εντάξεις τις εφαρμογές που σχετίζονται με τη δουλειά ή άλλες χρήσεις και θα έχει το δικό της ξεκλείδωμα από την αρχική οθόνη.

, 10 εργαλεία του MIUI 12 που θα κάνουν το Xiaomi σου καλύτερο

Εάν το σπίτι σου είναι smart home με τη βοήθεια της Google, μπορείς να ενσωματώσεις το Google Home στο κέντρικό μενού, πατώντας Settings (Ρυθμίσεις) – Notifications & Control Center – Smart Home. Εάν τώρα παίζεις games, από το μενού Settings (Ρυθμίσεις)- Special features (Ειδικές λειτουργίες)- Game Turbo (Τούρμπο παιχνιδιού) μπορείς να ενισχύσεις τη gaming λειτουργία του Xiaomi smartphone σου.

Εάν περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου διαβάζοντας βιβλία, τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις Settings (Ρυθμίσεις) – Display (Προβολή) – Reading Mode (Λειτουργία Ανάγνωσης) για να έχεις πιο θερμά χρώματα στην ανάγνωση κειμένων. Μπορείς να το προγραμματίσεις κιόλας να γίνεται αυτόματα το βράδυ. Από το Settings (Ρυθμίσεις) – Apps (Εφαρμογές) – Dual Apps (Διπλότυπες εφαρμογές) μπορείς να δημιουργήσεις αντίγραφα των εφαρμογών σου με συγκεκριμένες λειτουργίες, ενώ από το Settings (Ρυθμίσεις) – Special features (ειδικές λειτουργίες) – Floating Windows (Αναδυόμενο παράθυρο) μπορείς να ανοίγεις μία εφαρμογή σε αναδυόμενο παράθυρο για σκοπούς multitasking. Πολύ χρήσιμο σε όσους κάνουν chat.

, 10 εργαλεία του MIUI 12 που θα κάνουν το Xiaomi σου καλύτερο

Τέλος, από το Settings (Ρυθμίσεις) – Special features (Eιδικές λειτουργίες) – Video toolbox (εργαλειοθήκη για βίντεο) έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις πολλά χαρακτηριστικά των βίντεο που βλέπεις και τραβάς με τη συσκευή σου.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mixalis

Root και adaway με λίστα jerryn70, εξαφανίζονται οι διαφημίσεις απο το miui και μετα το κινητό πετάει, όλα τα άλλα είναι λεπτομέριες!

Πετρος

Υπάρχει κανένα tut για αυτό φίλε?

Mixalis

Άμα ψάξεις στο YouTube τα βήματα πάνε ως εξής:
1.nlock bootloader
2.Install TWRP
3.Install Magisk
4.Install Adaway
Και τέλος βάζεις την λίστα στο adaway

Αλλα θα χρειαστείς υπολογιστή και άμα δεν γνωρίζεις έστω και λίγο ίσως γινει καμία βλακεια και χάσεις τα αρχεία σου. Ωστόσο δεν είναι δύσκολο να μάθεις!

I.Mitsios

Το “second space” μετά την ενημέρωση 12.1.1 αχρηστεύθηκε μαζι με τα αρχεία που υπήρχαν μεσα.
Διότι στο move data η επιλογή import/export files εξαφανίστηκε…. (μετά την ενημέρωση)
Αναφέρθηκε σαν BUG στο Mi Community και δεν προτείνεται λύση.
Προστέθηκε και αυτό στη λίστα των προβλημάτων του MIUI 12

Mi 10t pro

Σακος

Καλά όλα αυτά αλλά από την προτελευταία ενημέρωση το διπλό πάτημα για κλείσιμο της οθόνης δεν λειτουργεί. Λειτουργεί μόνο για το άνοιγμα και όχι για το κλείσιμο για κάποιο λόγο….

Αντωνης

Δίκιο έχεις. Δεν το είχα πάρει πρέφα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.