5 Android apps για να το ρίξεις στο διάβασμα ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα

, 5 Android apps για να το ρίξεις στο διάβασμα ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα

Καραντίνα χωρίς διάβασμα δεν γίνεται, αλλά μπορεί να έχεις ήδη τελειώσει πολλά από τα βιβλία της βιβλιοθήκης σου, οπότε σου μένει μία και μόνη επιλογή, η οποία δεν είναι άλλη από την οθόνη του Android smartphone σου. Το πλήθος των εφαρμογών που θα βρεις διαθέσιμο στο Google Play Store είναι ατελείωτο, οπότε εδώ δίνουμε έμφαση σε μερικές από τις πιο αξιόλογες εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Google Books

Δωρεάν
Link

, 5 Android apps για να το ρίξεις στο διάβασμα ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα

Η αναφορά στο Google Books μοιάζει αυτονόητη όταν μιλάμε για Android εφαρμογές, καθώς εδώ μπορούμε να βρούμε μεγάλο πλήθος από βιβλία και περιοδικά. Κάθε βιβλίο ποικίλει σε τιμή αγοράς, αλλά σίγουρα είναι πιο φθηνό από την τιμή στο βιβλιοπωλείο. Έχει ωραίο interface η εφαρμογή της Google, ειδικά όσον αφορά στο γύρισμα των σελίδων, ενώ μπορείς να κάνεις και upload των αρχείων που έχεις σε μορφή PDF. Το καλό είναι ότι μπορείς να έχεις σε ένα σημείο συγκεντρωμένα όλα τα βιβλία σου και να το βλέπεις από οποιαδήποτε συσκευή έχει πρόσβαση στο Internet.

Media365

Δωρεάν
Link

, 5 Android apps για να το ρίξεις στο διάβασμα ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα

Ακόμα μία εφαρμογή που φέρνει στην οθόνη μία εμπειρία παρόμοια με εκείνη που έχει κανείς όταν διαβάζει ένα κανονικό βιβλίο, με μία καλά ενημερωμένη βιβλιοθήκη ταξινομημένη ανά είδος. Υποστηρίζει τόσο το πρότυπο epub όσο και τα PDF. Διαθέτει έναν κατάλογο βιβλίων που μπορεί να αναζητήσει κανείς σε διαφορετικές γλώσσες, ενώ λειτουργεί και ως πλατφόρμα αυτοέκδοσης για όποιον έχει το… σαράκι της συγγραφής μέσα του.

Moon+ Reader

Δωρεάν
Link

, 5 Android apps για να το ρίξεις στο διάβασμα ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα

Πασίγνωστη εφαρμογή που έχει αρκετά χρόνια ιστορίας στον Android κόσμο. Υποστηρίζει τα πρότυπα, epub, PDF και mobi, ενώ μπορεί να τη χειριστεί κανείς και gesture controls. Ένα καλό στοιχείο της είναι ότι μπορείς να συγχρονίζεις τα περιεχόμενα των φακέλων σου στο Dropbox, σε περίπτωση που αποθηκεύεις εκεί ψηφιακά βιβλία. Σε γενικές γραμμές, θεωρείται ως μία από τις καλύτερες εφαρμογές που μπορείς να έχεις στο κινητό σου. Υπάρχει και μία επί πληρωμή έκδοση, εάν δε θέλεις να βλέπεις διαφημίσεις.

PocketBook Reader

Δωρεάν
Link

, 5 Android apps για να το ρίξεις στο διάβασμα ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα

Αυτή η εφαρμογή τα έχει τα χρονάκια της, αλλά αποδεικνύει ότι ο παλιός είναι αλλιώς. Υποστηρίζει τα πάντα από άποψη formats, ενώ μέσω αυτής μπορείς να απολαύσεις ακόμα και audiobooks. O πλούτος των επιλογών εδώ είναι ανεξάντλητος και θα σε βολέψει κάτω από όλες τις συνθήκες. Έχει εύκολο συγχρονισμό μεταξύ των διάφορων συσκευών που ενδέχεται να έχεις στην κατοχή σου, όπως ebook readers και smartphones.

Amazon Kindle

Δωρεάν
Link

, 5 Android apps για να το ρίξεις στο διάβασμα ενώ βρίσκεσαι σε καραντίνα

To Amazon Kindle είναι ένα ολόκληρο οικοσύστημα ανάγνωσης και όχι απλώς και μόνο μία εφαρμογή. Είναι ένα σημείο στο οποίο μπορείς να βρεις άπειρα βιβλία, ενώ μπορείς να συνεχίζεις το διάβασμα από το σημείο που το άφησες, ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία έχεις αποθηκευμένο το Kindle. Εννοείται ότι έχει δοθεί η δέουσα προσοχή στο interface προκειμένου να έχεις μία αίσθηση ότι μπροστά σου δεν έχεις μία οθόνη, αλλά φυσικό χαρτί.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χαράλαμπος Τσουμαρίκας

Θά ήθελα βιβλία σέ Ελληνικά αν υπάρχουν Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.