5 εφαρμογές για δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης σε Android και iPhone

, 5 εφαρμογές για δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης σε Android και iPhone

Τα τελευταία χρόνια το GPS έχει γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, καθώς μας βοηθάει να υπολογίσουμε την ώρα άφιξης του μέρους που θέλουμε να πάμε, να εντοπίσουμε το σημείο, να δούμε πόσα διόδια έχει ή ακόμα και να αποφύγουμε τυχόν έργα που γίνονται στο δρόμο και να μας βρει μία άλλη διαδρομή. Όμως, με την πληθώρα επιλογών που υπάρχει στα Play Store και App Store, είναι δύσκολο να βρει κάποιος την καλύτερη εφαρμογή για πλοήγηση. Πάμε να δούμε τις δικές μας προτάσεις για τους καλύτερους δωρεάν πλοηγούς της αγοράς.

, 5 εφαρμογές για δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης σε Android και iPhone

Google Maps

Android, iOS

Η πρώτη μας επιλογή δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το Google Maps. Μέσα στα χρόνια η εφαρμογή έχει βελτιωθεί τόσο πολύ που και μόνο με αυτή θα μπορούσε κάποιος να πραγματοποιήσει όλες τις μετακινήσεις του. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν χάρτες έως συγκεκριμένα χιλιόμετρα, ενώ ενημερώνει ζωντανά για κίνηση στους δρόμους. Οι φωνητικές εντολές θα μπορούσαν να βελτιωθούν, καθώς κάποιες φορές αργούν, όμως είναι η καλύτερη πρόταση, είτε μέσω αυτοκινήτου, είτε με τα πόδια ή με όποιο μέσο επιθυμείτε.

, 5 εφαρμογές για δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης σε Android και iPhone

Here WeGo

Android, iOS

Ο κάποτε λόγος αγοράς Windows Phone συσκευής πλέον είναι διαθέσιμος για όλους. Το Here WeGo είναι ένας βασικός θα μπορούσε να πει κανείς πλοηγός, με όλα τα χαρακτηριστικά για να πραγματοποιήσετε με ευκολία το ταξίδι σας με αυτοκίνητο. Μπορείτε να κατεβάσετε όσους χάρτες θέλετε και για όσες χώρες θέλετε, ενώ σας δίνει ζωντανή πληροφόρηση για κίνηση και όρια ταχύτητας. Το περιβάλλον χρήστη είναι κάπως παλιό σε σχέση με άλλες προτάσεις, αλλά σίγουρα έμπιστο.

, 5 εφαρμογές για δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης σε Android και iPhone

MAPS.ME

Android, iOS

Μία αγαπημένη εφαρμογή πλέον είναι το MAPS.ME, το οποίο όχι μόνο λειτουργεί εκτός σύνδεσης με τους κατεβασμένους χάρτες, αλλά χρησιμοποιεί διαφορετικό αλγόριθμο συμπίεσης με αποτέλεσμα να εξοικονομεί πολλά GB σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις τις αγοράς. Οι επιλογές που προσφέρει είναι αρκετά περιορισμένες, όμως για έναν έμπιστο πλοηγό για αυτοκίνητο, ποδήλατο ή περπάτημα που δε χρειάζεται σύνδεση και δεν τρώει πολύ χώρο το MAPS.ME είναι ο κατάλληλος σύντροφος.

, 5 εφαρμογές για δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης σε Android και iPhone

Waze

Android, iOS

Μία από τις πληρέστερες εφαρμογές για πλοήγηση είναι το Waze, το οποίο προσφέρει ειδοποιήσεις για κίνηση, κινδύνους, παρουσία αστυνομίας, αλλά και αλλάζει αυτόματα τη διαδρομή αν εντοπίσει κάποια κίνηση στο δρόμο. Υποστηρίζεται από Android Auto και μπορεί ακόμα και να ενημερώσει τους χρήστες για βενζινάδικα και τις τιμές τους σε πραγματικό χρόνο. Το μοναδικό πρόβλημα βέβαια είναι ότι δουλεύει μόνο με δεδομένα, ενώ και το περιβάλλον χρήσης του είναι λίγο παιδικό μπροστά στις υπόλοιπες επιλογές.

, 5 εφαρμογές για δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης σε Android και iPhone

TomTom AmiGO

Android, iOS

Αν και προσφέρει τις βασικές λειτουργίες πλοήγησης, η εφαρμογή TomTom AmiGO είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει ζωντανή πληροφόρηση για κίνηση, κάμερες ταχύτητας και φορητά τεστ ταχύτητας, μέσα από δεδομένα που παίρνει από άλλους χρήστες. Επίσης, ενημερώνει για επικίνδυνα σημεία στο δρόμο και όρια στο δρόμο, χωρίς όμως να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για άλλα πράγματα, όπως βενζινάδικα και εστιατόρια. Αν θέλετε λοιπόν μία εφαρμογή για να οδηγείτε με ασφάλεια, το TomTom AmiGO είναι η καλύτερη λύση.

Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις για εφαρμογές πλοήγησης. Θα χαρούμε να μάθουμε τις δικές σας προτάσεις στα σχόλια.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.