Στη φόρα δεκάδες usernames και passwords του Dropbox

Μπορεί το ίδιο το Dropbox να αρνείται ότι δέχτηκε επίθεση, όμως 7 εκατομμύρια usernames και κωδικοί των χρηστών του φαίνεται ότι κλάπηκαν άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα. Αρχικά δημοσιεύθηκαν τα 400 από αυτά στο Pastebin, αλλά στη συνέχεια ο hacker ζήτησε και πήρε ως αντάλλαγμα Bitcoin donations και δημοσίευσε κι άλλα στοιχεία.

Οι ισχυρισμοί του είναι ότι έχει στην κατοχή του πάνω από 7 εκατ. λογαριασμούς.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πως προήλθε η διαρροή αλλά το Dropbox επιμένει ότι δεν έχει δεχτεί επίθεση. Με ανάρτηση στο blog του αναφέρει:
“Dropbox has not been hacked. These usernames and passwords were unfortunately stolen from other services and used in attempts to log in to Dropbox accounts. We’d previously detected these attacks and the vast majority of the passwords posted have been expired for some time now. All other remaining passwords have been expired as well”.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση για να διασφαλίσετε τα προσωπικά σας στοιχεία καλύτερα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το two-step authentication. Το Dropbox πήρε σειρά και δέχτηκε επίθεση μετά την διαρροή γυμνών φωτογραφιών από 100+ celebrities που φαίνεται να προήλθαν από το iCloud της Apple. Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε πάνω από 100.000 φωτογραφίες χρηστών του Snapchat να φιγουράρουν στο διαδίκτυο.

dropbox leak, Στη φόρα δεκάδες usernames και passwords  του Dropbox

dropbox leak, Στη φόρα δεκάδες usernames και passwords  του Dropbox

dropbox leak, Στη φόρα δεκάδες usernames και passwords  του Dropbox
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jimo

χχαχααχα λεσ και αμα ειχα γυμνεσ φωτογραφιεσ μου θα ηθελε κανενασ να τισ δει !!! χαχαχααχαχ

Spazyjay

Μα ποσο κουτος κουσμος υπαρχει που ανεβαζει τα αρχεια του(προσωπικα και μη)σε τετοια clouds kai drops.λες και δεν υπαρχουν σκληροι δισκοι και στικακια αρκετων giga για να τα εχει παντα μαζι του.ελεος.

Alexcyan

Τα στοιχεία είναι fake! Ορίστε η σχετική ανακοίνωση:
https://blog.dropbox.com/2014/10/dropbox-wasnt-hacked/

Κώστας Βλαχάκης

Alexcyan, Ευχαριστούμε για την ενημέρωση 🙂

Χαράλαμπος Σταμίρης

το κακό είναι ότι σε μερικά χρόνια όλα μας τα αρχεία θα είναι σε cloud μορφή

Beowolf Ahates

Να μάθετε να κάνετε ενάρετη ζωή χωρίς ασωτίες, ώστε η δημοσίευση της να είναι παραδείγμα προς μίμηση. (Budapest mode) 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Adobe Amazon Apple

Τα 40 πιο περιζήτητα brands τεχνολογίας που θέλουν όλοι να εργαστούν

Αν είστε μέσα στην τεχνολογία και θέλετε να εργαστείτε κάπου, οι ειδικοί δίνουν τη δική τους προτίμηση στα κορυφαία tech brands.

Software Adobe Apple Dropbox

Πόσο καλά προστατεύουν οι εταιρείες τεχνολογίας τα δεδομένα μας;

Έκθεση του Electronic Frontier Foundation, μιας Ρυθμιστικής Αρχής των ΗΠΑ αναλύει πόσο καλά 26 εταιρείες τεχνολογίας διασφαλίζουν τα δεδομένα των χρηστών τους από την κυβέρνηση.

Software Dropbox

Dropbox: Προσθέτει σαρωτή εγγράφων και αρκετά νέα χαρακτηριστικά

Το Dropbox σήμερα έκανε διαθέσιμα μια σειρά από updates για την υπηρεσία στα οποία το πλέον χρήσιμο είναι η δυνατότητα που προστέθηκε στη mobile εφαρμογή για σάρωση εγγράφων.

News Dropbox Star Windows 10

Dropbox For Windows 10: Με αναγνώριση προσώπου και ίριδας

Dropbox και Microsoft επεκτείνουν περαιτέρω την μεταξύ τους συνεργασία προκειμένου να φέρουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και νέες υπηρεσίες σε PC και tablet με Windows 10. Ανακοινώθηκε νέο app ειδικά για συσκευές με Windows 10.