9 Βασικά κενά ασφαλείας εντοπίζονται σε συσκευές Internet of Things

9 Βασικά κενά ασφαλείας εντοπίζονται στο Internet of Things

Στο πλαίσιο της έρευνας NAME:WRECK της εταιρείας Forescout εντοπίζονται τουλάχιστον 9 βασικά κενά ασφαλείας για τις συσκευές του Internet of Things. Τα κενά ασφαλείας του Internet of Things εκτιμάται ότι επηρεάζουν 100 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα εντόπισε ζητήματα ασφαλείας σε βασικά στοιχεία της υποδομής του Internet of Things, όπως είναι το πρωτόκολλο DNS (Domain Name System). Προβλήματα εντοπίστηκαν στο TCP/IP και συγκεκριμένα στα Nucleus NET, FreeBSD, NetX και IPNet που χρησιμοποιούνται ευρέως από τις smart συσκευές.

Σε γενικές γραμμές, τα κενά ασφαλείας θα μπορούσαν να επιτρέψουν την απομακρυσμένη κακόβουλη εκτέλεση εντολών από μία συσκευή του Internet of Things, παρόλο που δεν χρησιμοποιούν όλες οι συσκευές το ίδιο πρωτόκολλο. Και πάλι, όμως, οι smart συσκευές που μας περιβάλλουν είναι τόσες πολλές που εγείρεται ένα ζήτημα ασφάλειας.

Ζητήματα προκύπτουν και για τις επιχειρήσεις που βασίζονται στο Internet of Things για την εκτέλεση απομακρυσμένων εργασιών και άλλων διεργασιών, όπου τονίζεται από τους ερευνητές ότι θα πρέπει να υπάρχει μία λογική τακτικής ενημέρωσης λογισμικού για την κάλυψη των κενών ασφαλείας που προκύπτουν.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Office

Microsoft Office 2021: Κυκλοφορεί επίσημα στις 5 Οκτωβρίου

Η νέα έκδοση του Microsoft Office Θα γίνει διαθέσιμη στις 5 Οκτωβρίου για όλους τους καταναλωτές.

Software iOS

Πότε θα γίνει διαθέσιμο το αναβαθμισμένο iOS 15;

Η απάντηση στο ερώτημα για το πότε θα μπορεί κανείς να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το iOS 15 είναι η 20η Σεπτεμβρίου.

Software Apple iPhone

To Pegasus Spyware φαίνεται να επηρεάζει και τα iPhone

To Pegasus Spyware της ισραηλινής NSO μπορεί να βρει το δρόμο του και στο εσωτερικό των iPhone, σύμφωνα με τους ερευνητές του Citizen Lab.

Software Android 12

Android 12: Πιθανό ντεμπούτο στις 4 Οκτωβρίου

Οι κάτοχοι Google Pixel smartphones πιθανότατα θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν το Android 12 από τις 4 Οκτωβρίου και έπειτα.