9 Βασικά κενά ασφαλείας εντοπίζονται σε συσκευές Internet of Things

, 9 Βασικά κενά ασφαλείας εντοπίζονται σε συσκευές Internet of Things

Στο πλαίσιο της έρευνας NAME:WRECK της εταιρείας Forescout εντοπίζονται τουλάχιστον 9 βασικά κενά ασφαλείας για τις συσκευές του Internet of Things. Τα κενά ασφαλείας του Internet of Things εκτιμάται ότι επηρεάζουν 100 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα εντόπισε ζητήματα ασφαλείας σε βασικά στοιχεία της υποδομής του Internet of Things, όπως είναι το πρωτόκολλο DNS (Domain Name System). Προβλήματα εντοπίστηκαν στο TCP/IP και συγκεκριμένα στα Nucleus NET, FreeBSD, NetX και IPNet που χρησιμοποιούνται ευρέως από τις smart συσκευές.

Σε γενικές γραμμές, τα κενά ασφαλείας θα μπορούσαν να επιτρέψουν την απομακρυσμένη κακόβουλη εκτέλεση εντολών από μία συσκευή του Internet of Things, παρόλο που δεν χρησιμοποιούν όλες οι συσκευές το ίδιο πρωτόκολλο. Και πάλι, όμως, οι smart συσκευές που μας περιβάλλουν είναι τόσες πολλές που εγείρεται ένα ζήτημα ασφάλειας.

Ζητήματα προκύπτουν και για τις επιχειρήσεις που βασίζονται στο Internet of Things για την εκτέλεση απομακρυσμένων εργασιών και άλλων διεργασιών, όπου τονίζεται από τους ερευνητές ότι θα πρέπει να υπάρχει μία λογική τακτικής ενημέρωσης λογισμικού για την κάλυψη των κενών ασφαλείας που προκύπτουν.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet IoT SpaceX

SpaceX: Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της Starlink έρχεται το 2024

Ο ιστότοπος της Starlink μας ενημερώνει για τα σχέδιά της για μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που παρέχεται μέσω δορυφόρου.

Software Google Samsung Smart Home

Samsung & Google: Διεύρυνση συνεργασίας για το smart home

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με την Google, αναβαθμίζοντας τη διαλειτουργικότητα του έξυπνου σπιτιού.

Business IoT

Carrefour: Στο Ντουμπάι τα ψώνια γίνονται χωρίς ταμείο

Μπορεί εξωτερικά τα Carrefour Mini Market να είναι ίδια με όλα τα άλλα, στο εσωτερικό τους, όμως, δεν υπάρχει ταμείο.

Internet 5G IoT

Έρευνα EY: Καλές οι ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά δημιουργούν ανησυχία

Πρόσφατη έρευνα της Ernst & Young, έδειξε ότι η αυξημένη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών στο σπίτι, δημιουργεί ανησυχίες για την ποιότητα ζωής και τα προσωπικά δεδομένα.