Οι υπολογιστές θα μπορούν να σας πουν αν ο γάμος σας έχει πρόβλημα

Ο τόνος της φωνής μας, ο τρόπος που λέμε κάτι, που κινούμε τα μάτια μας και γενικώς η γλώσσα του σώματος, μπορούν να “πουν” πολλά για το τι αισθανόμαστε πραγματικά. Αυτά είναι σημάδια που μπορούν να ερμηνευτούν από ειδικούς ψυχολόγους και επαγγελματίες προκειμένου να πάρουν περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, κάποιες φορές ακόμη και οι καλύτεροι επαγγελματίες μπορούν να χάσουν κάποιες λεπτομέρειες. Ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Southern California και Utah, δημιούργησαν ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να σου πει αν ο γάμος σου έχει προβλήματα.

Αυτό γίνεται αναλύοντας την ομιλία των ζευγαριών και στη συνέχεια προβλέπεται αν η σχέση θα βελτιωθεί, θα παραμείνει ίδια ή θα χειροτερέψει.

Ο υπολογιστής θα είναι σε θέση να αναλύσει τις αποχρώσεις της φωνής όπως την ένταση, τις διακυμάνσεις ή την “λάμψη”. Επιπλέον λαμβάνονται υπόψη και άλλες πτυχές της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης, όπως οι λέξεις και η γλώσσα του σώματος. Στόχος είναι να δοθεί στους θεραπευτές και συμβούλους γάμου, ένα εργαλείο έτσι ώστε να βοηθήσουν καλύτερα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μεταξύ τους σχέση.

computer-marriage-570

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Harmony OS Huawei

Harmony OS: H Huawei ανακοινώνει 150 εκ. χρήστες

Στο πλαίσιο του Huawei Developer Conference, ανακοινώθηκε ότι το Harmony OS είναι εγκατεστημένο σε 150 εκατομμύρια συσκευές.

Software Android

Android: Πιο εύκολος διαχωρισμός επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Η Google παρουσιάζει το εργαλείο Work Profile για το Android, το οποίο θα κρύβει όλες τις επαγγελματικές εφαρμογές με ένα tap.

Software Apple

H Apple κυκλοφορεί το νέο Big Sur και το Catalina Safari 15.1 Beta για προγραμματιστές

Μια beta έκδοση, την τέταρτη κατά σειρά, του Safari 15.1 κυκλοφορεί η Apple για macOS Big Sur και Catalina σε προγραμματιστές, η οποία επαναφέρει την προηγούμενη σχεδίαση καρτελών που υπήρχε πριν από το Safari 15.

Software Windows 11 Android

Windows 11: Οι Insiders μπορούν να δοκιμάσουν τις Android apps

H Microsoft έδωσε στους Windows Insiders τη δυνατότητα να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τις Android εφαρμογές στα Windows 11.