Οι υπολογιστές θα μπορούν να σας πουν αν ο γάμος σας έχει πρόβλημα

0

Ο τόνος της φωνής μας, ο τρόπος που λέμε κάτι, που κινούμε τα μάτια μας και γενικώς η γλώσσα του σώματος, μπορούν να “πουν” πολλά για το τι αισθανόμαστε πραγματικά. Αυτά είναι σημάδια που μπορούν να ερμηνευτούν από ειδικούς ψυχολόγους και επαγγελματίες προκειμένου να πάρουν περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, κάποιες φορές ακόμη και οι καλύτεροι επαγγελματίες μπορούν να χάσουν κάποιες λεπτομέρειες. Ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Southern California και Utah, δημιούργησαν ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να σου πει αν ο γάμος σου έχει προβλήματα.

Αυτό γίνεται αναλύοντας την ομιλία των ζευγαριών και στη συνέχεια προβλέπεται αν η σχέση θα βελτιωθεί, θα παραμείνει ίδια ή θα χειροτερέψει.

Ο υπολογιστής θα είναι σε θέση να αναλύσει τις αποχρώσεις της φωνής όπως την ένταση, τις διακυμάνσεις ή την “λάμψη”. Επιπλέον λαμβάνονται υπόψη και άλλες πτυχές της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης, όπως οι λέξεις και η γλώσσα του σώματος. Στόχος είναι να δοθεί στους θεραπευτές και συμβούλους γάμου, ένα εργαλείο έτσι ώστε να βοηθήσουν καλύτερα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μεταξύ τους σχέση.

computer-marriage-570

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα