Το Adblock Plus επιτρέπει “μη ενοχλητικές” διαφημίσεις και διορθώνει typos

Το γνωστό πρόσθετο Adblock Plus επιτρέπει εδώ και λίγο καιρό μη ενοχλητικές (non intrusive) διαφημίσεις και στον περιηγητή Chrome, σύμφωνα με κριτήρια που όρισαν οι developers του. Είναι προεπιλεγμένη η δυνατότητα αυτή, όπως και στον Firefox άλλωστε(από Adblock Plus 2.0 και έπειτα) αλλά μπορεί να αποεπιλεχθεί από τον χρήστη.

Κατεβάστε το δωρεάν από εδώ.
, Το Adblock Plus επιτρέπει “μη ενοχλητικές” διαφημίσεις και διορθώνει typos

Με το Adblock Plus μπορείτε να:
• Απολαύστε το web χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις
• Παρακολουθήστε βίντεο χωρίς διαφημίσεις
• Υποστήριξη δικτυακούς τόπους με “αποδεκτές διαφημίσεις”

Τα κριτήρια του Adblock Plus για να επιτρέπει αποδεκτές διαφημίσεις είναι πολλά.
Με λίγα λόγια αποδέχεται στατικές διαφημίσεις μόνο (χωρίς κινούμενες εικόνες, ήχους ή παρόμοια),
κατά προτίμηση μόνο κείμενο. Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να επισκιάζουν το περιεχόμενο της σελίδας, και “above the fold” πρέπει να υπάρχει αρκετό χρήσιμο περιεχόμενο κι όχι full διαφημίσεις. Οι Διαφημίσεις θα πρέπει να επισημαίνονται ξεκάθαρα ως τέτοια με την λέξη “διαφήμιση” ή το ισοδύναμό της.

Add-ons Adblock Plus υπάρχουν για:
• Adblock Plus για Firefox (Gecko)
• Adblock plus για Chrome (WebKit)
• Adblock Plus για Opera
• Adblock Plus για Android (είναι app)
• Adblock Plus για K-Meleon

Πως αναγνωρίζει το πρόσθετο ποιες διαφημίσεις είναι αποδεκτές;
Δεν αναγνωρίζει! Ενώ τα κριτήρια που αναφέραμε παραπάνω φαντάζουν ως γενικώς αποδεκτά και θυμίζουν ορθές πρακτικές των guru του Google Adsense, θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι υπεύθυνοι του Adsense Plus κάνουν συμφωνίες (affiliation) με το αζημίωτο με εταιρίες, διαφημιστικές εταιρίες ή ακόμη και με υπεύθυνους ιστοσελίδων που αποδέχονται τους όρους αυτούς. Μάλιστα, οι διαφημίσεις αυτές που επιτρέπονται ελέγχονται κάθε τόσο και η συμφωνία παύει να ισχύει αν παραβιαστούν οι όροι.

Μέχρι τη version 2.0, το Adblock plus απλώς δρούσε ως φίλτρο που μπλόκαρε όλες ανεξαιρέτως τις διαφημίσεις στις ιστοσελίδες με χρήση διαφόρων λιστών αποκλεισμού.

Διόρθωση typos
Αν στον Firefox με εγκατεστημένο το Adblock Plus πληκτρολογήσετε λάθος μια διεύθυνση στο πεδίο διεύθυνσης τότε μπορεί να σας διορθώσει το πρόσθετο εμφανίζοντας και μήνυμα για έναρξη λειτουργίας της δυνατότητας αυτής(αφού την κατεβάσει την αντίστοιχη λίστα από το Internet) και επιβεβαίωση της ορθότητας της ενέργειας διόρθωσης:

, Το Adblock Plus επιτρέπει “μη ενοχλητικές” διαφημίσεις και διορθώνει typos
Να σημειώσουμε ότι μόνο με εταιρίες και site που συμφώνησε ήδη κάνει διόρθωση (affiliates. παράδειγμα στην εικόνα βλέπω ότι το www.ammazoun.com το διόρθωσε και έβγαλε μήνυμα.)

Η εγκατάσταση είναι απλή. Για παράδειγμα, πηγαίνετε στη σελίδα του Adblock Plus για Chrome και κλικ εγκατάσταση. Μετά δεξί κλικ στο εικονίδιο του προσθέτου και κλικ Options(επιλογές). Στη σελίδα λοιπόν των ρυθμίσεων είναι προεπιλεγμένη μια λίστα με κανόνες αποκλεισμού(η Easy List). Μπορείτε να κάνετε subscribe Και σε άλλες λίστες πατώντας το Add filter subscription στην καρτέλα filter lists:

, Το Adblock Plus επιτρέπει “μη ενοχλητικές” διαφημίσεις και διορθώνει typos

Το κουτάκι που βλέπετε στην τελευταία γραμμή στην φωτογραφία, το “allow some non-intrusive advertising” είναι προεπιλεγμένο κι επιτρέπει τις αποδεκτές διαφημίσεις που είπαμε. Μπορείτε να δείτε τους κανόνες και τα site αυτά με κλικ στο “view list”.

Στη καρτέλα “white listed domains” μπορείτε να προσθέσετε, ένα τη φορά, το domain του blog σας ή του ιστολογίου του αγαπημένου σας blogger για να μην μπλοκάρονται εκεί διαφημίσεις (π.χ. techblog.gr). Στην καρτέλα general μπορείτε να επιλέξετε αν θα φαίνεται η όχι το εικονίδιο του προσθέτου στο πεδίο διεύθυνσης του Google Chrome.

, Το Adblock Plus επιτρέπει “μη ενοχλητικές” διαφημίσεις και διορθώνει typos

Στο Firefox Το Adblock Plus μπορεί να εγκατασταθεί πηγαίνοντας στο μενού Εργαλεία (tools) και πληκτρολογώντας . Adblock plus. Έχετε και πρόσβαση στις ρυθμίσεις. Το status bar πρέπει να είναι εμφανισμένο για να φαίνεται το εικονίδιο(μενού View>toolbars):
, Το Adblock Plus επιτρέπει “μη ενοχλητικές” διαφημίσεις και διορθώνει typos

O Σωτήρης Πρίφτης είναι blogger του Sotostips.gr.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Someone

Απο τα καλύτερα προσθετα προγραμματα για την περικοπή των διαφημίσεων αν και σε κάποια site δεν βγαζει ολοκληρη τη σελίδα μπορει να γινει ακόμα πιο διακριτικό αν αφερεσουμε το να φενετο οτι ενεργεί στο general settings

Demis

απο τα ποιο απαραίτητα πρόσθετα (βασικά το ποιο απαραίτητο) το μόνο που με ενοχλεί ότι στο chrome δεν τα μπλοκάρει όπως στο firefox.. δλδ αφήνει της διαφημίσεις να κατεβούν απλός δεν τα προβάλει……… αν και νομίζω δεν ευθύνεται πρόσθετο για αυτό αλλά ο ίδιος ο chrome (βασικά τι δυνατότητες μπορεί να δώσει στα πρόσθετο)

Νικολαος

Συμφωνω πως καποιες διαφημισεις ειναι ενοχλητικες, αλλα αν δεν υπηρχαν αυτες το internet δεν θα ηταν ετσι οπως ειναι σημερα. Εκατομμυρια ανθρωποι δουλευουν στο internet και το εισοδημα τους αποτελειται κυριως απο τις διαφημισεις στην ιστοσελιδα τους, στο channel τους κσι στο profile τους. Ακομα και το techblog αν δεν ειχε χορηγους δεν θα ηταν οπως το γνωριζουμε.

Το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να αφηνουμε τις διαφημισεις να υπαρχουν και να μην τις κοβουμε με τετοια software.

Oρέστης

δηλαδη αν καπως βρω την εκδοση 2.0 θα μου μπλοκαρει ολες τις διαφημησεις? και αν ναι, ξερει κανεις που μπορω να βρω αυτη την εκδοση?

Σωτήρης

Στα blogs/sites, στα βίντεο και εφαρμογές οι δημιουργοί original, δωρεάν και χρήσιμου για μένα περιεχομένου αν επέλεξαν να βάλουν διαφημίσεις non intrusive, δεν θα ήθελα να μπλοκάρω και τις διαφημίσεις αυτές.

Η Google πχ ζει, υπάρχει και βασιλεύει(ελαφρώς μονοπωλιακά δυστυχώς) χάρη στα έσοδα αυτά των μη οργανικών αποτελεσμάτων αναζητήσεων(οι διαφημίσεις που μπαίνουν πάνω πάνω ή δεξιά).

Οι πλειοψηφία των Bloggers, με λαμπρές εξαιρέσεις βγάζει ανά τον κόσμο έσοδα για έναν καφέ που λένε.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο. Είμαστε υπεύθυνοι και ελεύθεροι πάντως ευτυχώς να κάνουμε ως χρήστες ότι θέλουμε χρησιμοποιώντας εργαλεία παρόμοια με το Adblock Plus ή και αυστηρότερα.

Αρκεί η κοινή λογική και σωστή κρίση και εγρήγορση.

Αν ο φίλος θέλει να τις κόψει όλες ας δοκιμάσει το Adblock Edge…

bg

@Νικόλαος Φαντάζομαι ότι όταν βλέπεις τηλεόραση οι διαφημίσεις είναι το αγαπημένο σου κομμάτι! 🙂
Το Adbolck Plus είναι για μένα ένα από τα τρία απαραίτητα plugins του Firefox, μαζί με τον Flash Player και το VLC plugin. Καθαρίζει όλη την ενοχλητική και αντιαισθητική σαβούρα και δείχνει τα σάιτ όπως θα έπρεπε να είναι, λιτά και ελαφριά (μην ξεχνάμε ότι τόσα flash και κινούμενες εικόνες είναι βαριά για οποιονδήποτε υπολογιστή!). Μάλιστα, χάρηκα ιδιαίτερα όταν ξεφορτώθηκα τις απαράδεκτες διαφημίσεις που αν τύχει να κάνεις mouse over αρχίζουν να παίζουν ήχο και να σου σπάνε τα @@, όπως επίσης και αυτές που παίζουν μεζί με τα βίντεο του Youtube.

derf

Οι διαφημισεις ειναι οτι ποιο αθλιο στο internet απο την αλλη οταν θα μπω σε techblog και αλλα Ελληνικα αλλα και ξενα sites για να ενημερωθω κτλ…μπαινω με αλλο browser…ο βασικος μου εχει παντα addblock edge

Oρέστης

φιλε σωτηρη, το adblock edge υπαρχει μονο για firefox ε? οχι για chrome?

Λορέντζος

Δίνει το mirror link ο Κώστας στην αρχή παιδιά!!!! https://adblockplus.org/en/

Κωνσταντίνος

Πολυ χρησιμο ειδικα οταν βλεπεισ τσοντες .Ελπιζω να γινεται και οταν βλεπεις αγωνες σε live streaming .

Demis

τώρα που λένε κάποι για διαφημίσεις

αν το ένα site έχει χρήσιμο και δωρεάν περιεχόμενο και δεν γεμίζει το site με διαφημίσεις (μερικές φορές ένα tab πιάνει και 500 mb με διαφημίσεις και 80 χωρίς)

+ να μην είναι targeted διαφημίσεις εκεί πλήρως διαφωνώ……….. σε παρακολουθούνε τις συνήθειες κλπ που μένεις και σου στέλνουν συντομευμένες διαφημίσεις από τότε που εμφανίστηκαν αυτές άρχισα να βάζο το adblock

Σωτήρης

@Ορεστης ΟΧΙ Chrome Μάλλον ακόμη:

Adblock Edge is a Firefox, Thunderbird and…SeaMonkey add-on

https://linux.softpedia.com/progDownload/Adblock-Edge-SeaMonkey-Download-93242.html
https://bitbucket.org/adstomper/adblockedge/wiki/getting_starter

Σωτήρης

@Ορέστη είναι για Firefox, Thunderbird(mozilla email client) και…SeaMonkey πιστεύω προς το παρόν…

Oρέστης

ok! ευχαριστω, θα βολευτω με το adblock plus προν το παρον!

GRIGORIS

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ…..

ΘΩΜΑΣ

Δε θέλω να εμφανίζεται καμία απολύτως διαφήμιση και ειδικά αυτές που πιάνουν τη μισή μου οθόνη
Κι ένα άλλο πρόβλημα που έχω -γιατί είμαι αδαής- είναι ο,τι ενώ είμαι στο google και ζητάω κάποια πληροφορία συνέχεια την τελευταία βδομάδα με ”καπελώνει” το yahoo και με πετάει έξω. Δεν ξέρω αν κάναν τα παιδιά τίποτα

ΤΕΛΕΙΟ

ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Software Ubuntu Ubuntu Touch

Ubuntu Touch dual boot με Android

Η ομάδα της Canonical προχώρησε στη διάθεση μιας έκδοσης του δικού της λειτουργικού συστήματος Ubuntu Touch με τη δυνατότητα εγκατάστασης Android και επιλογή dual boot μεταξύ των δυο OS. Αυτή η έκδοση απευθύνεται σε developers και δεν είναι ολοκληρωμένη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από καθημερινούς χρήστες, είναι όμως δωρεάν και οι τολμηροί μπορείτε να […]

Software Nokia Software

Nokia apps για τα Nokia Lumia 1020 και Nokia Lumia 1520

Το Windows Phone store εμπλουτίζεται ολοένα και με περισσότερες εφαρμογές σε καθημερινή βάση. Πρόσφατα, ο Joe Belfiore, o υπεύθυνος για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για φορητές συσκευές Windows Phone, δήλωσε ότι η ψαλίδα ανάμεσα στο Windows Phone Store και στα ανταγωνιστικά app stores αναμένεται να κλείσει σημαντικά μέσα στο 2014.

Internet Internet Kaspersky Software

Οι προβλέψεις της Kaspersky Lab για το 2014

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τις προβλέψεις των ειδικών της για το 2014. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές από αυτές συνδέονται με τις επιπτώσεις των αποκαλύψεων που έγιναν από τον Edward Snowden. Το τοπίο για τους τελικούς χρήστες: Προσωπικά δεδομένα και χρήματα στο στόχαστρο των εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Software Διαγωνισμοί τεχνολογίας Kaspersky Software

Το Techblog και η Kaspersky Lab σας χαρίζουν το καλύτερο δώρο για αυτά τα Χριστούγεννα!

Μεγάλος διαγωνισμός Techblog και Kaspersky με δώρο 15 άδειες για το λογισμικό προστασίας Kaspersky Internet Security – Multi Device, το νέο προηγμένο προϊόν ασφάλειας που προστατεύει τα Windows PC, τα Android smartphones και tablets αλλά και τους υπολογιστές Mac, προσφέροντας ασφάλεια σε κάθε συνδυασμό αυτών των συσκευών εύκολα, με ένα μόνο κωδικό ενεργοποίησης (activation code).