Νέα Adobe AIR 2 και Flash Player 10.1 Beta Software

Η Adobe Systems Incorporated ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα των beta versions Adobe AIR 2 and Adobe Flash Player 10.1 στα Adobe Labs για λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Linux. Το Flash Player 10.1 αναμένεται να ενσωματωθεί σε smartphones και άλλες συσκευές με σύνδεση στο Internet εντός του 2010.

Το Adobe AIR 2 βασίζεται στην επιτυχία του AIR 1.0, που είχε εγκατασταθεί σε περισσότερους από 200 ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω διαφόρων εταιρειών, όπως Atlantic Records, DIRECTV, FedEx, The New  York Times Company και salesforce.com. Με το AIR 2, μπορούν να δημιουργηθούν πιο αξιόπιστες και πλούσιες σε χαρακτηριστικά εφαρμογές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ μπορεί να προστεθεί εύκολα σε υπάρχον AIR 1.0 αναβαθμίζοντάς το. Τα χαρακτηριστικά του νέου ΑIR 2 περιλαμβάνουν ενισχυμένη υποστήριξη για συσκευές μαζικής αποθήκευσης και για δίκτυα peer-to-peer και UDP.

Το Flash Player 10.1 είναι η πρώτη έκδοση browser runtime του Open Screen Project που θα επιτρέψει περιήγηση στο Web από υπολογιστές και άλλες συσκευές χωρίς περιορισμούς στο περιεχόμενο, τις εφαρμογές, την υψηλή ευκρίνεια (HD) σε videos. Το Flash Player 10.1 χρησιμοποιεί νέες μεθόδους για την παρουσίαση του περιεχομένου, όπως HTTP streaming σε συνδυασμό με προστασία περιεχομένου μέσω του Adobe®  Flash® Access™ 2.0. Επιπλέον, ο Flash Player 10.1 ενισχύει την αποκωδικοποίηση για H.264 video σε Windows, netbooks και κινητές συσκευές για να αυξάνεται ο χρόνος ζωής της μπαταρίας και να εξασφαλίζεται εξαιρετική ποιότητα στην προβολή video.

Με τη χρήση του Adobe  Flash Platform, εκατομμύρια σχεδιαστές και δημιουργοί εφαρμογών μπορούν να αναπτύξουν πλούσιο περιεχόμενο Web, videos και εφαρμογές μέσω του Adobe  Flash Player και ξεπερνούν τους περιορισμούς του browser με το Adobe AIR. Το Flash Player 10.1 και το Adobe AIR 2 επιτρέπουν στους σχεδιαστές να χρησιμοποιούν ίδιο κώδικα, στοιχεία, πλαίσια, εργαλεία και υπηρεσίες για να δημιουργούν εξελιγμένες εφαρμογές, περιεχόμενα και video για τον browser και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τώρα και τις κινητές πλατφόρμες μελλοντικά.

Η ανάπτυξη των RIAs και του cloud computing και η ποικιλία συσκευών με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet ενισχύουν την ανάγκη για εφαρμογές που αξιοποιούν τις δυνατότητες των διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων και των συσκευών. Η πλατφόρμα Flash επιτρέπει τη δημιουργία εφαρμογών για χρήστες διαφορετικών συσκευών διατηρώντας όμως τη μοναδικότητα του περιεχομένου και της εμπειρίας του χρήστη ανά συσκευή.

Τα Adobe AIR 2 και Flash Player 10.1 φέρνουν καινοτομίες και βελτιώσεις από τις κινητές συσκευές στους υπολογιστές. Για παράδειγμα, σχεδιαστές και δημιουργοί εφαρμογών μπορούν να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές, όπως multi-touch points και χειρονομίες σε συσκευές με οθόνες αφής. Έτσι, αντί για το ποντίκι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν οθόνη αφής για διάδραση με το περιεχόμενο και τις εφαρμογές του υπολογιστή.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Chrome

Κάθε τέσσερις εβδομάδες και μία νέα έκδοση του Google Chrome

H Google ανακοίνωσε ότι από τον Chrome 94 και έπειτα θα παρουσιάζει μία σταθερή έκδοση του browser της κάθε μήνα.

Software iCloud Google Photos

Απευθείας μεταφορά φωτογραφιών από το iCloud στο Google Photos

Εάν έχεις κάνει τη μετάβαση από το iPhone στο Android, μπορείς να μεταφέρεις τις φωτογραφίες σου από το iCloud στο Google Photos.

Software YouTube

YouTube: Δοκιμάζει αλλαγές στα σχόλια του Android App

Θέλει να κάνει πιο εύκολη την προβολή των σχολίων και την προσθήκη νέου σχόλιου.

Software Xiaomi MIUI 12

Οι προεγκατεστημένοι browser της Xiaomi θεωρούνται spyware

Οι browsers που βρίσκονται προεγκατεστημένοι στα smartphones της Xiaomi θεωρούνται spyware.