Adobe: Δίνει οριστικό τέλος στον Flash Player στις 31 Δεκεμβρίου

, Adobe: Δίνει οριστικό τέλος στον Flash Player στις 31 Δεκεμβρίου

Τον Ιούλιο του 2017 η Adobe γνωστοποίησε πως σχεδιάζει να δώσει οριστικό τέλος στον Flash Player της, κάτι που ήταν απολύτως φυσιολογικό, αφού ήδη άλλα standards όπως HTML5, WebGL και WebAssembly έχουν εξελιχθεί αρκετά. Η εταιρεία θέλησε να οριστικοποιήσει αυτή της την κίνηση, μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

Από τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ο Flash Player θα θεωρείται EOL (End of Life), με την εταιρεία να αφαιρεί όλες του τις εκδόσεις από την ιστοσελίδα της. Επίσης, η Adobe παροτρύνει όλους τους χρήστες να απεγκαταστήσουν οποιαδήποτε έκδοση έχουν στα συστήματα τους, καθώς δεν πρόκειται να δώσει καμία ενημέρωση ασφαλείας μετά την παραπάνω ημερομηνία και να αναβαθμίσουν τους browsers τους, ώστε να έχουν διαθέσιμα τα νεότερα πρότυπα.

Επιπλέον, οποιοδήποτε περιεχόμενο ιστοσελίδων που βασίζεται σε Flash δε θα μπορεί να αναπαραχθεί μέσω του Flash Player, με την Adobe να τον μπλοκάρει εντελώς μετά την ημερομηνία του EOL. Τέλος, η Adobe σημειώνει πως όσοι αποφασίσουν να κρατήσουν ή να εγκαταστήσουν τον Flash Player από άλλες ιστοσελίδες, θα είναι εκτεθειμένοι σε πιθανούς κινδύνους.

Πάντως, η εταιρεία έδωσε τρία χρόνια περιθώριο, τόσο στους προγραμματιστές όσο και στους καταναλωτές, για να μεταβούν σε νέες πλατφόρμες. Ήδη οι μεγαλύτεροι browsers αυτή τη στιγμή δε χρησιμοποιούν το Flash, οπότε για τους περισσότερους χρήστες θα είναι μία αλλαγή που ίσως να μην παρατηρήσουν καν. Εσείς χρησιμοποιείτε Flash Player; Αν όχι, πότε ήταν η τελευταία φορά που τον χρησιμοποιήσατε;

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά αν στιμάρεις σε διάφορα site που έχουν ταινίες κ.τ.λ. και υποστηρίζουν flash, ο flash είναι πιο σταθερός και δε “κολλάει” αν στο ενδιάμεσο σταματήσεις την ταινία. Γενικά προτιμώ flash αλλά και το html έχει βελτιωθεί πολύ.
Επίσης, όλοι οι μεγάλοι browser υποστηρίζουν flash απλά ο chrome π.χ. δε το έχει από προεπιλογή (στην πάνω μπάρα αναζήτησης πάτε στο “κυκλάκι” με το θαυμαστικό και μπορείτε να το ενεργοποιήσετε).
Όσο για την χρήση του flash, προχθές αλλά σκοπεύω και απόψε.

I am

Πέρα από πειρατικές ταινίες όπως προαναφέρθηκε έπαιζα παιχνίδια στις κλασικές ιστοσελίδες όταν ήμουν ακόμα νιανιαρο πριν καμία δεκαριά χρόνια. Ωραία χρόνια κόλλαγε αρκετά και από τότε δεν μου έβγαζε νόημα γιατί να θες “επέκταση” για να παίξεις κάποια απλά παιχνίδια.

Nicoleta

Πως να παίξω flash games αν δεν έχω flash τα flash games είναι τα καλύτερα😥

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Προωθητικό υλικό αποκαλύπτει “AI-mazing” κάμερα και επτά χρόνια ενημερώσεων

Προωθητικές εικόνες του Google Pixel 8a έκαναν την εμφάνισή τους και μας δίνουν μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένουμε από τη συσκευή.

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.