Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Adobe Premiere Pro, Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα επεξεργασίας βίντεο Premiere Pro.

Αυτά τα νέα εργαλεία Firefly — μαζί με ορισμένες προτεινόμενες ενσωματώσεις τρίτων με τα μοντέλα Runway, Pika Labs και OpenAI Sora — θα επιτρέψουν στους χρήστες του Premiere Pro να δημιουργούν βίντεο και να προσθέτουν ή να αφαιρούν αντικείμενα χρησιμοποιώντας μηνύματα κειμένου (όπως ακριβώς η δυνατότητα Generative Fill του Photoshop) και να επεκτείνουν το διάρκεια βίντεο κλιπ.

Συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας για τα νέα εργαλεία δεν υπάρχει, αναφέρεται μόνο ότι θα κυκλοφορήσουν “φέτος”. Και ενώ ο γίγαντας του δημιουργικού λογισμικού παρουσίασε αυτό που μπορεί να κάνει επί του παρόντος το δικό του μοντέλο βίντεο σε μια πρώιμη επίδειξη βίντεο, τα σχέδιά του να ενσωματώσει το Premiere Pro με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης από άλλους παρόχους δεν είναι βέβαιο.

Αντίθετα, η Adobe παρουσιάζει απλώς τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε μελλοντικά να ενσωματώσει προγράμματα τρίτων. Η ιδέα είναι να παρέχουμε στους χρήστες του Premiere Pro περισσότερες επιλογές, σύμφωνα με την Adobe, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν μοντέλα όπως το Pika για να επεκτείνουν τις λήψεις ή το Sora ή το Runway AI όταν δημιουργούν B-roll για τα έργα τους. Η Adobe λέει επίσης ότι οι ετικέτες Content Credentials της μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτά τα δημιουργημένα κλιπ για να προσδιορίσουν ποια μοντέλα AI έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία τους.

Το κύριο πλεονέκτημα της Adobe έναντι των ανταγωνιστών είναι η δημιουργία των δικών της μοντέλων Firefly στο οικοσύστημα λογισμικού της, τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη εκτενώς από δημιουργικούς επαγγελματίες. Η ενσωμάτωση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης τρίτων φαίνεται να είναι κάτι το αδιανόητο, τόσο για τη διατήρηση της Adobe όσο και για τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης που θέλουν να κάνουν τα εργαλεία τους πιο προσιτά σε δημιουργικούς επαγγελματίες που διαφορετικά δεν θα πήγαιναν σε μια ξεχωριστή αποκλειστική εφαρμογή.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Adobe featured

Adobe Photoshop: Σύντομα δωρεάν για χρήση στο web

Οι χρήστες φαίνεται πως απομακρύνονται από τις ακριβές υπηρεσίες της Adobe που βασίζονται σε συνδρομές, καθώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλές αποτελεσματικές εναλλακτικές.

Software Adobe featured Photoshop

Photoshop στο iPad: Δύο νέα εργαλεία επιφάνειας εργασίας

Η Adobe ενημέρωσε το Photoshop για το iPad με δύο κρίσιμα νέα εργαλεία – τα εργαλεία μουτζούρας και σφουγγαριού.

Software Adobe Creative

Creative Cloud Express: Απλοποιεί τα εργαλεία επεξεργασίας

Η Adobe γνωρίζει ότι υπάρχει μεγαλύτερο κοινό επίδοξων δημιουργών εκεί έξω πέρα από τους επαγγελματίες.

Software Microsoft Office Adobe

Προσοχή στα “σπασμένα” Microsoft Office και Adobe Photoshop

Μπορεί να επιλέγουν πολλοί την πειρατική εγκατάσταση εκδόσεων του Microsoft Office και του Adobe Photoshop, αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.