Η Adobe τερματίζει οριστικά τον Shockwave Player

Adobe Shockwave Player, Η Adobe τερματίζει οριστικά τον Shockwave Player

Adobe Shockwave Player, Η Adobe τερματίζει οριστικά τον Shockwave Player

Η παρακάτω είδηση ήρθε από το πουθενά, και μας έκανε να πούμε “Καλά υπάρχει ακόμη αυτό;”. Πριν λίγες ώρες, η Adobe ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει οριστικά τον Shockwave Player, και η πλατφόρμα πολυμέσων δεν θα είναι διαθέσιμη για λήψη από τις 9 Απριλίου.

Ως αιτία διακοπής της ανάπτυξης του Shockwave Player, η Adobe ανέφερε τη συνεχή μείωση των χρηστών που τη χρησιμοποιούν. Τα τελευταία χρόνια όσοι θέλουν να έχουν διαδραστικό περιεχόμενο στις ιστοσελίδες τους χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως HTML5 Canvas και το WebGL. Όπως και να έχει, οι εταιρικοί πελάτες μπορούν να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον Shockwave έως ότου λήξη η σύμβασή τους, το 2022.

Η πλατφόρμα πολυμέσων χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία διαδραστικών εφαρμογών, πολύ πριν οριστεί επίσημα ο όρος εφαρμογές, όσον αφορά την ψηφιακή έννοια της λέξης. Ίσως να θυμόμαστε ιστότοπους με browser-based games, όπως το Miniclip και το Newgrounds.

Η Adobe είχε αποφασίσει ότι θα τερματίσει των Shockwave πριν αρκετά χρόνια, κι από τότε τον θάβει όλο και πιο βαθιά. Μας θυμίζει κάτι αυτό; Σωστά, το Adobe Flash, τον οποίο η Adobe έχει αποφασίσει να “σκοτώσει”, το 2020.

Ήδη από το 2013, η Adobe έχει σταματήσει την υποστήριξη του Adobe Director, το πρόγραμμα συγγραφής περιεχομένου για το Shockwave. Και το 2017 διέκοψε την υποστήριξη του Adobe Shockwave για macOS.

Rest in peace Flash and Shockwave. Όπως όλα δείχνουν δεν μένει ακόμη πολύς καιρός πριν αυτά τα διαδραστικά κειμήλια σταματήσουν να υπάρχουν. Σύντομα, το μόνο μέρος όπου θα βλέπουμε τους άρχοντες των πρώτων ημερών του διαδικτύου, θα είναι τα βίντεο διαδικτυακής ιστορίας στο YouTube.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Adobe

Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής ΑΙ για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα Premiere Pro.

Internet Adobe featured

Adobe Photoshop: Σύντομα δωρεάν για χρήση στο web

Οι χρήστες φαίνεται πως απομακρύνονται από τις ακριβές υπηρεσίες της Adobe που βασίζονται σε συνδρομές, καθώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλές αποτελεσματικές εναλλακτικές.

Software Adobe featured Photoshop

Photoshop στο iPad: Δύο νέα εργαλεία επιφάνειας εργασίας

Η Adobe ενημέρωσε το Photoshop για το iPad με δύο κρίσιμα νέα εργαλεία – τα εργαλεία μουτζούρας και σφουγγαριού.

Software Adobe Creative

Creative Cloud Express: Απλοποιεί τα εργαλεία επεξεργασίας

Η Adobe γνωρίζει ότι υπάρχει μεγαλύτερο κοινό επίδοξων δημιουργών εκεί έξω πέρα από τους επαγγελματίες.