Η Adobe τερματίζει οριστικά τον Shockwave Player

0

Η παρακάτω είδηση ήρθε από το πουθενά, και μας έκανε να πούμε “Καλά υπάρχει ακόμη αυτό;”. Πριν λίγες ώρες, η Adobe ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει οριστικά τον Shockwave Player, και η πλατφόρμα πολυμέσων δεν θα είναι διαθέσιμη για λήψη από τις 9 Απριλίου.

Ως αιτία διακοπής της ανάπτυξης του Shockwave Player, η Adobe ανέφερε τη συνεχή μείωση των χρηστών που τη χρησιμοποιούν. Τα τελευταία χρόνια όσοι θέλουν να έχουν διαδραστικό περιεχόμενο στις ιστοσελίδες τους χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως HTML5 Canvas και το WebGL. Όπως και να έχει, οι εταιρικοί πελάτες μπορούν να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον Shockwave έως ότου λήξη η σύμβασή τους, το 2022.

Η πλατφόρμα πολυμέσων χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία διαδραστικών εφαρμογών, πολύ πριν οριστεί επίσημα ο όρος εφαρμογές, όσον αφορά την ψηφιακή έννοια της λέξης. Ίσως να θυμόμαστε ιστότοπους με browser-based games, όπως το Miniclip και το Newgrounds.

Η Adobe είχε αποφασίσει ότι θα τερματίσει των Shockwave πριν αρκετά χρόνια, κι από τότε τον θάβει όλο και πιο βαθιά. Μας θυμίζει κάτι αυτό; Σωστά, το Adobe Flash, τον οποίο η Adobe έχει αποφασίσει να “σκοτώσει”, το 2020.

Ήδη από το 2013, η Adobe έχει σταματήσει την υποστήριξη του Adobe Director, το πρόγραμμα συγγραφής περιεχομένου για το Shockwave. Και το 2017 διέκοψε την υποστήριξη του Adobe Shockwave για macOS.

Rest in peace Flash and Shockwave. Όπως όλα δείχνουν δεν μένει ακόμη πολύς καιρός πριν αυτά τα διαδραστικά κειμήλια σταματήσουν να υπάρχουν. Σύντομα, το μόνο μέρος όπου θα βλέπουμε τους άρχοντες των πρώτων ημερών του διαδικτύου, θα είναι τα βίντεο διαδικτυακής ιστορίας στο YouTube.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα