Υπολογιστής αντιλαμβάνεται τις κρυμμένες εκφράσεις του προσώπου

Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να αντιληφθούμε τα συναισθήματα του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας, χάρη στις εκφράσεις του προσώπου του. Καταλαβαίνουμε πότε κάποιος είναι χαρούμενος, θυμωμένος, λυπημένος κλπ. Οι ψυχολόγοι όμως έχουν μιλήσει από το 1960 για τις μικροεκφράσεις, οι μικρές αλλαγές στο πρόσωπο που δείχνουν τι αισθανόμαστε πραγματικά.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αυτές τις μικροεκφράσεις, πολύ λίγοι μπορούν να τις εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν πως πραγματικά αισθάνεται ο άλλος.

Φινλανδοί ερευνητές από το University of Oulu, δημιούργησαν έναν αλγόριθμο, ο οποίος μπορεί να εντοπίσει και να αναγνωρίσει τις μικροεκφράσεις πολύ καλύτερα απ ότι θα μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος, ειδικός στο θέμα. Το σύστημα αυτό μεγεθύνει τις εκφράσεις του προσώπου έτσι ώστε να μπορεί να εντοπίσει τις κρυμμένες εκφράσεις.

Ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν χρήσιμο όταν θες να εντοπίσεις αν κάποιος σου λέει ψέματα. Ωστόσο, οι δημιουργοί του σημειώνουν ότι ακόμη δεν μπορεί να θεωρηθεί τέλειο. Βασίζεται σε training database για να κατανοήσει αυτό που βλέπει, οπότε ακόμη δεν είναι αυτόνομο. Αν και έχει ακόμη μέλλον μπροστά του, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ανάπτυξη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιβολή του νόμου, σε συνεντεύξεις για δουλειά ή και να ενσωματωθεί σε gadgets όπως Google Glass και Microsoft HoloLens.

microexpression detection

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Facebook Messenger

Πιο εύκολη η μεταφορά χρημάτων με τον Facebook Messenger

To Facebook Messenger κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία μεταφοράς χρημάτων μεταξύ των χρηστών του, αρχικά στις ΗΠΑ.

Software FBI

FBI: Πούλησε smartphones σε κακοποιούς για να τους παρακολουθεί

Μία συνδυαστική επιχείρηση αμερικανικών, αυστραλιανών, ευρωπαϊκών και άλλων αστυνομικών αρχών οδήγησε σε εξάρθρωση δικτύου κακοποιών.

Software

Αποκτήστε Windows 10 Pro με €7.95 και Office 2016 Pro με €20.81

Μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον και με οικονομικό τρόπο μπορείτε να εγκαταστήσετε στο νέο σας PC δημοφιλές λογισμικό και να αναβαθμίσετε παλαιότερους υπολογιστές.

Software Samsung

Samsung Health Monitor app: Ελέγξτε εύκολα την αρτηριακή σας πίεση και το ηλεκτροκαρδιόγράφημά σας

Η Samsung ξεχωρίζει και στον τομέα του software, με το νέο Samsung Health Monitor app που μετρά αρτηριακή πίεση και ηλεκτροκαρδιόγράφημα.