Υπολογιστής αντιλαμβάνεται τις κρυμμένες εκφράσεις του προσώπου

Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να αντιληφθούμε τα συναισθήματα του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας, χάρη στις εκφράσεις του προσώπου του. Καταλαβαίνουμε πότε κάποιος είναι χαρούμενος, θυμωμένος, λυπημένος κλπ. Οι ψυχολόγοι όμως έχουν μιλήσει από το 1960 για τις μικροεκφράσεις, οι μικρές αλλαγές στο πρόσωπο που δείχνουν τι αισθανόμαστε πραγματικά.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αυτές τις μικροεκφράσεις, πολύ λίγοι μπορούν να τις εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν πως πραγματικά αισθάνεται ο άλλος.

Φινλανδοί ερευνητές από το University of Oulu, δημιούργησαν έναν αλγόριθμο, ο οποίος μπορεί να εντοπίσει και να αναγνωρίσει τις μικροεκφράσεις πολύ καλύτερα απ ότι θα μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος, ειδικός στο θέμα. Το σύστημα αυτό μεγεθύνει τις εκφράσεις του προσώπου έτσι ώστε να μπορεί να εντοπίσει τις κρυμμένες εκφράσεις.

Ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν χρήσιμο όταν θες να εντοπίσεις αν κάποιος σου λέει ψέματα. Ωστόσο, οι δημιουργοί του σημειώνουν ότι ακόμη δεν μπορεί να θεωρηθεί τέλειο. Βασίζεται σε training database για να κατανοήσει αυτό που βλέπει, οπότε ακόμη δεν είναι αυτόνομο. Αν και έχει ακόμη μέλλον μπροστά του, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ανάπτυξη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιβολή του νόμου, σε συνεντεύξεις για δουλειά ή και να ενσωματωθεί σε gadgets όπως Google Glass και Microsoft HoloLens.

Υπολογιστής αντιλαμβάνεται τις κρυμμένες εκφράσεις του προσώπου, Υπολογιστής αντιλαμβάνεται τις κρυμμένες εκφράσεις του προσώπου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.