Αναβάθμιση σε iOS 14.5.1 και iPadOS 14.5.1 άμεσα

, Αναβάθμιση σε iOS 14.5.1 και iPadOS 14.5.1 άμεσα

Η συμβουλή της Apple προς όλους τους κατόχους iPhone, iPad και Apple Watch είναι να κατεβάσουν το iOS 14.5.1 και iPadOS 14.5.1. Ο λόγος για την άμεση ενημέρωση είναι να διορθωθεί ένα νέο κενό ασφαλείας που έχει προκύψει.

Είναι γεγονός ότι δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την πρώτη εμφάνιση του iOS 14.5, αλλά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν στο Internet και δεν φαίνεται να σταματούν ποτέ. Μία νέα ευαλωτότητα ανακαλύφθηκε στο Webkit πάνω στο οποίο βασίζεται η λειτουργία του Safari στο iPhone και το iPad και δυνητικά θα μπορούσε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της περιήγησης σε τρίτες εφαρμογές.

Με την αναβάθμιση στην έκδοση 14.5.1 το εν λόγω κενό ασφαλείας φαίνεται να διορθώνεται, επομένως συνίσταται άμεσα να γίνει το update για όσους έχουν iPhone 6s ή νεότερο, iPad Pro (όλα τα μοντέλα), iPad Air 2 και ανώτερο, iPad 5ης γενιάς και έπειτα, iPad mini 4 ή νεότερο, iPod touch (7ης Γενιάς).

Το update γίνεται από το μενού των ρυθμίσεων, στις γενικές ρυθμίσεις, από όπου επιλέγει κανείς την αναβάθμιση λογισμικού και από εκεί θα πρέπει να έχει κανείς την έκδοση 14.5.1 εγκατεστημένη, αλλιώς, κατεβάζει το update και το εγκαθιστά.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.