Android 10: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα gestures

Android 10, Android 10: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα gestures

Η Google με το Android 10 φέρνει στους χρήστες νέα χαρακτηριστικά, βελτιώσεις και τα πολυσυζητημένα gestures. Οι χειρονομίες αντικαθιστούν τον παλιό σχεδιασμό των κουμπιών και κάνουν πιο εύκολη την πλοήγηση στο περιβάλλον του λειτουργικού, ιδιαίτερα στα full screen smartphones.

Όσοι χρήστες ενδιαφέρονται να ενεργοποιήσουν τα gestures στην Android 10 συσκευή τους θα πρέπει να πάνε στις Ρυθμίσεις και από το “Σύστημα” να μπουν στις “Χειρονομίες”. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να πατήσουν τη “Πλοήγηση Συστήματος” και εκεί υπάρχουν τρεις επιλογές.

Η πρώτη επιλογή είναι η κλασική πλοήγηση με τα 3 κουμπιά και η δεύτερη είναι μία παραλλαγή που προσφέρει πλοήγηση με δύο κουμπιά. Όσον αφορά την τρίτη επιλογή, αυτή την πλοήγηση με χρήση χειρονομιών, που είναι και ο νέος τρόπος πλοήγησης του Android 10..

Οι προεπιλεγμένες χειρονομίες του Android 10 είναι οι παρακάτω, εκτελούνται με τον τρόπου που περιγράφουμε και πραγματοποιούν τις ενέργειες που αναφέρουμε.

  • Κάνοντας swipe up από το κάτω μέρος της οθόνης, ανεξάρτητα με ποια εφαρμογή είναι ανοιχτή, το λειτουργικό μεταφέρει τον χρήστη στην Αρχική Οθόνη.
  • Με swipe στα δεξιά ή στα αριστερά από την άκρη της οθόνης ο χρήστης μεταφέρεται στην προηγούμενη σελίδα ή αν υπάρχει κάποια ανοιχτή εφαρμογή κλείνει.
  • Η εναλλαγή μεταξύ των ανοιχτών εφαρμογών γίνεται με swipe up και τη διατήρηση του δακτύλου στην οθόνη. Αυτή η χειρονομία εμφανίζει τις ανοιχτές εφαρμογές και με swipe επιλέγει ο χρήστης το app που θέλει.
  • Η ενεργοποίηση του Google Assistant γίνεται με swipe down στη δεξιά ή αριστερή κάτω γωνία της οθόνης.
  • Επιπλέον, αν μία εφαρμογή έχει ενεργοποιημένο τον χειρισμό μέσω gestures τότε ο χρήστης αποκτά πρόσβαση στο βασικό μενού κάνοντας swipe από την αριστερή πλευρά με δύο δάχτυλα.
  • Ένας ακόμη τρόπος για την εμφάνιση του βασικού μενού είναι το παρατεταμένο πάτημα στην αριστερή πλευρά της οθόνης και swipe up, αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στον χειρισμό της συσκευής με ένα χέρι.

Η Google δεν αναγκάζει τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν τα δικά της gestures. Τα παραπάνω ισχύουν για τη stock έκδοση του Android 10 που τρέχουν τα Google Pixel. Όσοι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει τα δικά τους gestures, όπως η OnePlus, θα συνεχίσουν ενδεχομένως να χρησιμοποιούν τα δικά τους.

Επιπλέον, οι εξωτερικοί launchers που τρέχουν σε Android 10 συσκευές θα χρησιμοποιούν την παλιά πλοήγηση με τρία κουμπιά, τουλάχιστον προς το παρόν. Η Google δήλωσε ότι εργάζεται στο να κάνει συμβατά τα gestures με τους ανεξάρτητους launchers.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ozzywalker

Καινοτομία! Μόνο που το user interface της Xiaomi χρησιμοποιεί αυτά τα gestures ήδη.

Chris_BMW

Η οποία το “δανείστηκε” από την Apple και το X..

Όποτε όλοι στο “by innovation” για να δείτε τι θα έχετε από εμφάνιση και χαρακτηριστικά του χρόνου …

bill

χαχαχαχαχααχαχαχαχαχχαχα
γελαει ο κοσμος

Vendetta

άχου μωρέ. όλοι αντιγράφουν την Apple. Την Apple που μου έμαθε τι σημαίνει μεγάλη οθόνη 2 χρόνια μετά. Μέχρι τότε μου καυτηρίαζε ότι μπορείς να πιάνεις το κινητό με το ένα χέρι. Ένα πράγμα που πιστεύω ότι δεν θα αντιγράψουν ποτέ από αυτήν είναι το ότι μείωνε το χρονισμό του επεξεργαστή για να αυξάνει τη διάρκεια της μπαταρίας.
Τι έγινε? έχουν τα android boys διπλές κάρτες panini και άρχισαν οι συγκρίσεις ποιος έχει τις περισσότερες?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android 10 Huawei Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro: Ξεκίνησε η διάθεση του EMUI 11 στην Ελλάδα [Android 10]

Το μέγεθος του update για το P30 Pro είναι 1,81GB και οι αλλαγές που φέρνει το EMUI 11 είναι αρκετές με την πρώτη που θα δει ο χρήστης να είναι η νέα εμφάνιση του περιβάλλοντος χρήστη.

Smartphones Android Android 10 featured

OnePlus One: Παρά τα 6 του χρόνια, λαμβάνει Android 10 μέσω LineageOS

OnePlus One, Samsung Galaxy S5 Plus και OPPO Find 7 λαμβάνουν Android 10 έπειτα από πολλά χρόνια χάρις στο LineageOS 17.1.

Smartphones Android Android 10 Samsung

Samsung Galaxy M51: Έρχεται με κύριο αισθητήρα 64MP και ultrawide 12MP;

Το πέρασμα της συσκευής από το Geekbench μας αποκάλυψε επίσης πως θα τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή Snapdragon 675.

Software Android Android 10 featured

To Android 9 Pie είναι η κυρίαρχη έκδοση του mobile λειτουργικού

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ρυθμός εγκατάστασης του Android 10 είναι πολύ μεγάλος, αλλά το Android 9 παραμένει η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη έκδοση.