Android 10: Βρίσκεται εγκατεστημένο μόλις στο 8.2% των smartphone

, Android 10: Βρίσκεται εγκατεστημένο μόλις στο 8.2% των smartphone

Το Android λειτουργικό σύστημα της Google, ανανεώθηκε τον Οκτώβριο του 2019 με την κυκλοφορία του Android 10 το οποίο αντικατέστησε το Android 9.0 Pie ωστόσο όπως δείχνουν στοιχεία, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού βρίσκεται εγκατεστημένη μόλις σε 8.2% των Android smartphone.

Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό της πίτας έχει το Android 9.0 Pie το οποίο ανέρχεται στα 31.3% ενώ ακολουθούν Oreo και Nougat με ποσοστό 21.3% και 12.9%. Προς το παρόν, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google βρίσκεται εγκατεστημένη σε λιγότερα smartphone από ότι οι εκδόσεις Marshmallow και Lollipop οι οποίες έχουν μερίδιο 11.2 και 9.2% αντίστοιχα.

, Android 10: Βρίσκεται εγκατεστημένο μόλις στο 8.2% των smartphone

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Μάιο του 2019, το Android 9.0 Pie βρισκόταν εγκατεστημένο στο 10% των Android smartphone πράγμα που σημαίνει ότι το Android 10 βρίσκεται λίγο πίσω αυτήν την στιγμή. Βέβαια, υπάρχει περιθώριο περίπου δύο μηνών στο οποίο ίσως η τελευταία έκδοση του λειτουργικού καταφέρει να φτάσει το Android 9.0.

Το δικό σας smartphone έλαβε την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google; Πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vagos

Samsung A50 ακομα περιμενω….

Γιάννης Σπυριδάκης

Μια απ’ τα ίδια

SUPS 👨‍⚖️

Κάθε χρόνο τα ίδια ποσοστά είναι περίπου σε κάθε νέα έκδοση του Android, αφού οι εταιρείες δεν έχουν αλλάξει το νούμερο main updates που δίνουν στο κάθε κινητό.Επιπλεον έχουμε περισσότερα mid-range κινητα που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά για παλαιότερες εκδόσεις Android. Η διαφορά σε σχέση με πριν από μία 5ετια είναι ότι τώρα ίσως λαμβάνουν πιο γρήγορα νέα updates αλλά αυτό αφορά συγκεκριμένα μοντέλα κάθε εταιρείας.

George

Πάντως θεωρώ το android 9 πολύ καλύτερο σε θέμα διαχείρισης μνήμης και μπαταρίας από ότι το 10

Baggos

Στο δικό σου κινητό μπορεί οχι σε όλα

George

Σε 3 συσκευές πάντως που έχω ,διαφορετικά μοντέλα (και μάρκες), όλα έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας

John hat

Δεν έγινε αναβάθμιση στο Xiaomi MiA2 lite ακόμη περιμένω ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα.

KnightRider

Το θέμα είναι οι εταιρίες να δώσουν αναβαθμίσεις !!!
Δηλ και η Google δεν βάζει μυαλό στο ότι για να έχει ο κόσμος το νεότερο λειτουργικό στο ότι θα πρέπει οι εταιρίες να δώσουν αναβαθμίσεις σε πολλές συσκευές + να σταματήσει αυτό το fragmentation που έχει γίνει καρκίνος….
Και επίσης ο μισός κόσμος δεν θα κάθεται να αγοράζει καινούργια συσκευή κάθε χρόνο μόνο και μόνο για το νεότερο Android !!!

Fox

Έχω το Nokia 7.1 και αναβαθμίστηκε σε Android 10 σχεδόν αμέσως μόλις κυκλοφόρησε!!!!

Antonis

Εγώ που έχω OnePlus 6 το έχω καιρό τώρα

Mp

Εχω A40 έχω πάρει την 10 εδώ και 3 εβδομάδες
Μακραν καλύτερη από την 9 έχει απελευθερωθεί περισσότερη ram τα animation είναι επιτέλους άριστα. Εχει όμως μερικά μικρά bug τα οποία δεν υπάρχουν στο s20 που έχω για βασικό κινιτο.

Ιωάννης

Samsung galaxy s10+ έχει περάσει ήδη 3-4 ενημερώσεις επάνω στο android 10 τρέχει περίπου εδώ και 1 μήνα…τελευταία ενημέρωση 6 Απριλίου όπου προστέθηκαν τα specs της κάμερας από το s20

Poco

Poco f1, εδώ και καιρό

Mike

Realme x2 pro, κανονικά πήρε την 10 εδώ και λίγες μέρες

Νίκος

Honor 8x OK. 10/4/20

Αντωνης

Redmi note 8 pro αναβαθμίστηκε σε Android 10 πριν 2 μήνες περίπου. Όλα καλά.

Κώστας

Εμένα στο Redmi Note 8 δεν πήρε

Μάκης

Το έχω από Ιανουάριο αλλά ακόμη δεν έγινε αναβάθμιση σε 10

Μιχάλης τριανταφυλλιδης

HUAWEI P20 Pro ακόμα περιμένω…..

A.M.George

Samsung A9 (2018) στη σειρά για αυτόν τον μήνα.

Vladimiros

Μονο εγω εχω Nougat ? ? Xperia Z5 χαχα

djfapples

Πρέπει να αλλάξεις επίπεδο έχεις μείνει στην καλή εποχή του Ζ5 άλλα προχώρα

Antouan

Mate 20 lite εδώ και ένα μήνα. Huawei κορυφαία εταιρία στο κόσμο. Λιγότερες βλάβες από όλες τις άλλες εταιρίες, ποιότητα κατασκευής, άμεση εξυπηρέτηση!

Άσπρος

Δυστηχως έχω κάποιο κηνητο τις vodafon που ειναι το vfd600 και είναι 6.0.1 στην εκδωση 3.10.49. Και δεν λένε το αναβαθησουν η βλαμενη απο τη vodafon. Γιαυτό και γω τους κραζω και τους *********** καταλαβατε ελποιζω για τα αστεράκια δεν θέλω να μου βγει το όνομα εδω μέσα.

djfapples

Κινητό είναι αυτό ή αντίκα από το γιουσουρούμ το στο Μοναστηρακι

A wolf

Honor 8Χ
Ηρθε αλλά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές

elty

Honor 8X, επιτέλους ήρθε χθες στις 11/4/20. Το dark mode είναι θαυμάσιο!

Θεόδωρος Ζαλοκωστας

HONOR 8X. ΈΓΙΝΕ Η ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ

Κώστας Βάρκας

Realme X2 pro με android 10. Καλή εμφάνιση και εμπειρία. Απλά θα ήθελα να κάνω μια καθαρή εγκατάσταση για να δω πως συμπεριφέρεται καλύτερα.

djfapples

Το Android 10 στο XPERIA 5 είναι πολύ smooth

Μιχάλης Λαμπράκης

Δυστυχώς στο honor 7x δεν προβλέπεται να το 10.κριμα γιατί θα ήθελα να έχω dark Mode και AOD. Κατα τα άλλα είναι τρομερό κινητό, το έχω σχεδόν δύο χρόνια, δε μου έχει κολλήσει ποτέ και πάει ακόμα σφαίρα. Huawei/honor for life!!!

Γεωργιάδης Ιωάννης

Γεια σας, mi mix 2s, Poco F1 εδώ και μήνες.. όλα μια χαρά…

forneverarrow

Έχω το S10 Pus με το Android 10 και One UI 2.1. Το αγόρασα πριν λίγο καιρό και είμαι πολύ ικανοποιημένος, δεν μπορώ να πω. Η τελευταία εμπειρία που είχα από Android ήταν το Galaxy S5 και ήταν αυτό που με έκανε να μισήσω και τη Samsung και το Android τότε και με έστειλε άμεσα στην “αγκαλιά” της Apple. Για όποιον ενδιαφέρεται θα γράψω σύντομα κάποιες προσωπικές διαπιστώσεις σχετικά με τον μύθο των updates. Το S5 είχε μείνει αδικαιολόγητα (όπως και όλα τα Snap Dragon 801 κινητά) χωρίς το Nougat (7), με ένα τελευταίο update σε Marshmallow 6.0.1 που είχε λιγότερα features και από τα τότε Galaxy J!! Είχα τόσα νεύρα που για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή μου άλλαξα κινητό χωρίς να κλείσω τουλάχιστον διετία. Με το iPhone βρήκα την υγειά μου που λένε, αλλά τότε ήταν ακόμα μια εποχή που το iOS και το iPhone δεν άφηναν πολλά περιθώρια για γκρίνια έναντι του Android… ήταν σταθερό, άμεσο στις ενημερώσεις και πολύ καλό hardware (εποχή iPhone 6), τόσο που νομίζω είναι το δεύτερο αγαπημένο μου σχεδιαστικά μετά το S6 Edge (όχι το S7). Με τα χρόνια όμως και βλέποντας “απέναντι” τις εξελίξεις άρχισα να νιώθω άβολα με το… Συνέχεια »

Ntinpap

Δεν έχω λάβει τίποτα. Huawei p20.

λεχριτης

αγόρασα το xiaomi miA3 με γνώμονα ότι θα έχει καθαρές και αυτούσιες αναβαθμίσεις απο την google αλα αποδέχθηκε λάθος επιλογή!!!

Αντώνης

mate 20 πριν δύο μήνες.

Mike

XZ1 Sony αγορασμενο 12/2018.
Το 2019 μπήκε το android 10, και ενώ λειτουργούσαν όλα καλά, έκανα το λάθος και κατέβασα μία εφαρμογή με φωτογραφίες 4κ, μου έγραψε ότι παίζουν στο λογισμικό android 9 – πάτησα ΟΚ – και εδώ και 8 μέρες όχι μόνο δεν έχω το λογισμικό android 10 αλλά δεν μπορώ να κάνω επιδιόρθωση μέσω sony companion διότι ΔΕΝ συνδέεται το κινητό στον υπολογιστή, μάλλον μπλόκαρε η συσκευή! Δοκίμασα 3 καλώδια διαφορετικά και 3 υπολογιστές διαφορετικούς και τίποτα. Μόλις έστειλα στη Sony μήνυμα και περιμένω. Αν γνωρίζει κανείς τίποτα ας βοηθήσει. Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν μπορώ να μεταφέρω στον υπολογιστή φωτογραφίες και βίντεο από το κινητό αφού δεν συνδέεται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Th Theod

ALCATEL 1S [2019]: Oχι – αναμονή ????

Γιώργος

Huawei p20 pro.
Πριν λίγες μέρες έγινε η ενημέρωση σε android 10 και emui 10. Από τότε, κάποιες φορές, άρχισε να κολλάει το chrome. Έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και απλά τώρα τρώει μικρότερης διάρκειας κόλλημα (5 – 10 δευτερόλεπτα ενώ πριν 30 δευτερόλεπτα – 1 λεπτό). Δεν είναι κάτι φοβερά ενοχλητικό γιατί το κάνει 1 στις 10 φορές (κι αν). Απλά κάπως μου κακοφαίνεται γιατί με την έκδοση 9 πήγαινε σφαίρα και δεν υπήρχε υποψία κολλήματος. Επίσης έχω την αίσθηση ότι η ποιότητα των φωτογραφιών έχει πέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.