Android 11 Go Edition: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού

, Android 11 Go Edition: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού

Με την κυκλοφορία του Android 11 να είναι πλέον και επίσημη, με τις συσκευές από Pixel 2 και πάνω να έχουν ήδη δεχτεί την ενημέρωση, η εταιρεία έδωσε το νέο λειτουργικό σύστημα της και στις budget συσκευές που τρέχουν την ελαφριά έκδοση του λειτουργικού, το Android Go.

Αρχικά, το Android 11 Go Edition ενσωματώνει το σύστημα αδειών του Android 11, προσφέροντας στους χρήστες την επιλογή να δώσουν μόνο μία φορά άδεια για χρήση μικροφώνου, κάμερας ή τοποθεσίας σε μία εφαρμογή. Επίσης, οι ομαδοποιημένες ειδοποιήσεις κάνουν την εμφάνιση τους, με το έξυπνο σύστημα ειδοποιήσεων να ξεχωρίζει τις συζητήσεις, τις ειδήσεις ή τα social apps σε ξεχωριστό group.

H Google αναφέρει ότι οι χρήστες θα δουν διαφορά και στην ταχύτητα, με 20% γρηγορότερο άνοιγμα των εφαρμογών στις επερχόμενες συσκευές με 2GB μνήμης RAM, το οποίο είναι και το νέο όριο της μέγιστης RAM στις συσκευές. Επίσης, οι πλοήγηση στο σύστημα μέσω χειρονομιών έρχεται και στις Android Go συσκευές, μαζί με τον ασφαλή φάκελο για κλείδωμα των ευαίσθητων στοιχείων σας μέσω τετραψήφιου PIN στην εφαρμογή Google Files.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε πως αυτή τη στιγμή πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες έχουν στην κατοχή τους συσκευή με Android Go λειτουργικό, με τις πρώτες συσκευές με το νέο λειτουργικό σύστημα να κυκλοφορούν μέσα στους επόμενους μήνες. Η Google γνωστοποίησε ότι κάποιες συσκευές θα αναβαθμιστούν, αλλά δε γνωρίζουμε ακόμα ποιες θα είναι αυτές οι συσκευές.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.