Android 12: Ριζική αναθεώρηση του UI αποκαλύπτεται μέσα από leak

, Android 12: Ριζική αναθεώρηση του UI αποκαλύπτεται μέσα από leak

Το πρώτο mockup παρακάτω δείχνει πολλά widgets συνομιλίας, για πρόσφατα μηνύματα, αναπάντητες κλήσεις ή καταστάσεις δραστηριότητας (activity status). Με διαστάσεις 2×1, απεικονίζουν την εικόνα προφίλ του αποστολέα και την προεπισκόπηση μηνύματος. Τα παρακάτω παραδείγματα έχουν ένα χιουμοριστικό theme με χαρακτήρες από τα Φιλαράκια και συμπληρώνονται από το Facebook Messenger.

, Android 12: Ριζική αναθεώρηση του UI αποκαλύπτεται μέσα από leak

Γενικά, αυτά τα widgets μαρτυρούν πώς η Google σκοπεύει να συνεχίσει να δουλεύει πάνω στη φιλοσοφία του σχεδιασμού του Android 11 για να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα που εστιάζει στους ανθρώπους ακόμη περισσότερο φέτος.

Βλέπουμε επίσης το theme να επεκτείνεται σε εικονίδια εφαρμογών. Το Pixel Launcher αναδιατάσσεται επίσης στην αριστερή στοίχιση και έχει τον καιρό πάνω από την ημέρα/ημερομηνία. Η επόμενη εικόνα δείχνει μια μαύρη λωρίδα στην κορυφή (πάνω από το πεδίο αναζήτησης) που θα μπορούσε να είναι ένα νέο στοιχείο αλληλεπίδρασης με τον χρήστη για να τον διευκολύνει στην έξοδο από τις προβολές σύροντας προς τα κάτω. Βλέπουμε επίσης ότι η οθόνη Widgets δεν είναι πλέον απλώς μια σειρά καρουζέλ, αλλά μάλλον χρησιμοποιεί τα αναπτυσσόμενα μενού για να είναι μια πιο κυλιόμενη λίστα.

, Android 12: Ριζική αναθεώρηση του UI αποκαλύπτεται μέσα από leak

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μια ματιά στην προβολή ειδοποιήσεων, η οποία διαθέτει έναν θολό φόντο και πάλι με το ίδιο theme, το χρώμα της άμμου. Οι κάρτες ειδοποιήσεων είναι πολύ στρογγυλεμένες με αυξημένη καμπυλότητα γωνίας και τα εικονίδια των εφαρμογών έχουν καλύτερες προεπισκοπήσεις εικόνων. Οι χρήστες φαίνεται να μπορούν να επεκτείνουν ειδοποιήσεις. Εν τω μεταξύ, οι γρήγορες ρυθμίσεις στην κορυφή είναι λίγο μεγάλες.

, Android 12: Ριζική αναθεώρηση του UI αποκαλύπτεται μέσα από leak

Σχετικά με την ασφάλεια, η Google θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν το μικρόφωνο ή η κάμερα είναι ενεργή. Υπάρχει ένα πράσινο κουμπί πάνω δεξιά που συρρικνώνεται σε μια τελεία. Όταν το πατάτε από το φύλλο προβολής ειδοποιήσεων παρέχονται περισσότερες πληροφορίες με συνδέσμους προς τις ρυθμίσεις. Μια νέα σελίδα ενοποιημένων ρυθμίσεων απορρήτου θα επιτρέπει στους χρήστες την απενεργοποίηση κάμερας, τη σίγαση μικροφώνου και την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της τοποθεσίας.

, Android 12: Ριζική αναθεώρηση του UI αποκαλύπτεται μέσα από leak

Δεδομένου του πρώιμου χαρακτήρα αυτής της διαρροής του Android 12, ό,τι φαίνεται εδώ ενδέχεται να έχει αλλάξει οταν γίνει το επίσημο Android 12 Developer Preview.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Μια μεγαλη αλλαγη στο UI ειναι παντα ευπροσδεκτη αρκει να μην ερθει τιγκα στα bugs…

Antonis G

Ο Pixel Launcher επιλογές χρειάζεται όχι χρώματα. Λειτουργίες όπως η απόκρυψη εφαρμογών, η αλλαγή εικονιδίων, η δυνατότητα να αφαιρείς το At Glance Widget αυτά πρέπει να κάνουν το ντεμπούτο τους στο Android 12. Αναγκάζεται ο χρήστης να κατεβάζει Launcher τρίτων.. Όσο για τα Widget δε είναι άσχημα μένει να τα δούμε στην πράξη.

Kosmas

Apple iOS καλοσορίζει την εμφάνιση αντιγραφή του από το Android

teo

Είναι γνωστό άλλωστε οτι την καινοτομία των widget την έφερε η apple…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.