Android 12: Θα κάνει ευκολότερη την εγκατάσταση άλλων app store

, Android 12: Θα κάνει ευκολότερη την εγκατάσταση άλλων app store

Όπως είχαμε μάθει, η Google θα γίνει ακόμα πιο αυστηρή στις πληρωμές εφαρμογών μέσω Play Store, απαιτώντας πλέον από όλους τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το δικό της σύστημα πληρωμών στις εφαρμογές της. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και όσοι το απέφευγαν θα πρέπει να δίνουν το 30% των κερδών τους στη Google.

Για να μη θεωρηθεί ως επιθετική πολιτική, η εταιρεία δίνει χρόνο έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 σε όλους τους προγραμματιστές να συμμορφωθούν με τις οδηγίες του Play Store, αλλιώς οι εφαρμογές τους θα πρέπει να αφαιρεθούν. Στην προσπάθεια να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο φιλικό περιβάλλον, η Google ανακοίνωσε πως θα κάνει ακόμα πιο εύκολη την εγκατάσταση άλλων app store στο Android 12.

Η Google σημειώνει ότι ακόμα και σήμερα τα περισσότερα Android smartphones έρχονται με εγκατεστημένα τουλάχιστον 2 app store, το δικό της και του εκάστοτε κατασκευαστή. Η εταιρεία απαγορεύει τους προγραμματιστές να αναφέρουν στις εφαρμογές τους ότι παίρνει το 30% από το ποσό που πληρώνουν, όμως είναι ελεύθεροι να το αναφέρουν μέσω προωθητικών email ή μέσω των ιστοσελίδων τους.

Όπως και να το πάρουμε, η πολιτική της Google δε διαφέρει σχεδόν καθόλου από την πολιτική που ακολουθεί η Apple. Όμως, η διαφορά είναι ότι η Google επιτρέπει το κατέβασμα των εφαρμογών από άλλες πηγές, όπως για παράδειγμα απευθείας από την ιστοσελίδα του προγραμματιστή.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.