Android 12: Υπόσχεται καλύτερη διαχείριση μνήμης

, Android 12: Υπόσχεται καλύτερη διαχείριση μνήμης

To Android 12 εκτιμάται να χειρίζεται με καλύτερο τρόπο την εσωτερική μνήμη λόγω των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούνται. Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται ως app hibernation, παρόλο που δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα σε κάποια από τις developer εκδόσεις του Android 12.

Ένα νέο τμήμα αναμένεται να προστεθεί στο Android 12, το οποίο και θα φέρει το όνομα Unused Apps. Μόλις μία εφαρμογή μπαίνει σε αυτή τη λίστα, θα αφαιρούνται αυτομάτως όλοι οι περιορισμοί που τη συνοδεύουν, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να επέμβει σε προεγκατεστημένες εφαρμογές που έρχονται από τον κατασκευαστή.

Ο χρήστης θα μπορεί να επέμβει στις Unused apps, έτσι ώστε να επαναφέρει κάποια εφαρμογή που θέλει να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί. Αυτή η λειτουργία εκτιμάται ότι θα προσφέρει σημαντικά καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου της εσωτερικής μνήμης του τηλεφώνου. Δεν είναι λίγες οι πηγές που θεωρούν δεδομένη την προσθήκη αυτής της λειτουργίας στο Android 12, όταν αυτό θα γίνει κανονικά διαθέσιμο στους κατόχους Android smartphones.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android 12 featured Samsung

Samsung Galaxy A32 5G: Αναβαθμίζεται σε Android 12/ One UI 4.1

Η αναβάθμιση ενημερώνει το επίπεδο ενημέρωσης κώδικα ασφαλείας Android μέχρι και τον Μάιο του 2022.

Software Android 12 Spotify

Spotify: Πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν bug μετά την τελευταία ενημέρωση

Τα προβλήματα παρατηρήθηκαν κυρίως σε τηλέφωνα Samsung Galaxy και Google Pixel με Android 12, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που τα αντιμετώπισαν σε smartphone OnePlus.

Smartphones Android 12 LG

Τρία τηλέφωνα LG θα πάρουν Android 12 το δεύτερο τρίμηνο του 2022

Μετά το κλείσιμο του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της, η LG υποσχέθηκε πως οι συσκευές της θα εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις.

Smartphones Android 12 Samsung

Samsung Galaxy A Quantum: Λαμβάνει ενημέρωση Android 12

Το Samsung Galaxy A Quantum, το οποίο ανακοινώθηκε με το One UI 2 που βασίζεται σε Android 10, λαμβάνει τώρα την ενημέρωση Android 12.