Software

Android 13: Τρέχει τώρα στο 12% των συσκευών

Η Google συνήθιζε παλιότερα να δημοσιεύει μηνιαία στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη διανομή της έκδοσης Android, μέσω ενός δημόσια προσβάσιμου ιστότοπου. Πλέον, όμως, η εταιρεία είναι πιο μυστικοπαθής και ενημερώνει σπάνια. Σήμερα είναι μία από αυτές τις σπάνιες φορές.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο (που ήταν η τελευταία ενημέρωση), το μερίδιο αγοράς του Android 13 μεταξύ των συσκευών Android έχει υπερδιπλασιαστεί, από 5% σε 12,1%. Αυτή είναι εξαιρετική αύξηση, αν παραβλέψουμε ότι το Android 13 έχει κυκλοφορήσει σχεδόν οκτώ μήνες τώρα.

Ακόμα, αν σκεφτούμε ότι το Android 12, σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, είχε μόνο το 13,3% της πίτας των συσκευών, οπότε με αυτόν τον ρυθμό ο διάδοχός του είναι ξεκάθαρα προορισμένος να το ξεπεράσει. Σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι η Samsung, αλλά οι κινεζικές εταιρείες όπως η Oppo, η OnePlus και η Realme, έγιναν πιο γρήγορες στη διανομή.

Το περίεργο με το σημερινό γράφημα είναι ότι η πιο χρησιμοποιούμενη έκδοση εξακολουθεί να είναι το Android 11 από το 2020, το οποίο οδηγεί το λογισμικό, περίπου δυόμισι χρόνια μετά την κυκλοφορία του, με μερίδιο αγοράς 23,5%. Αυτό είναι μεγαλύτερο μερίδιο από το 16,5% που συγκεντρώνουν Αndroid 12 και Android 12L μαζί.

Σχόλια

  • Ήταν που με το project tremble θα επιταχυνόταν σαν βολίδα οι αναβαθμίσεις…. Ο κατακερματισμος με κατασκευαστές και πληθώρα μοντέλων δεν αφήνουν το android να πλησιάσει το iOS. Από την άλλη οι χρήστες android δαπανούν κατά κανόνα πιο λίγα χρήματα για συσκευή που δεν παίρνει πολλές αναβαθμισεις και το υλικό τους δεν είναι αντάξιο της μέσης συσκευής iPhone

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.