Android 14: Η ενημέρωση κατάργησε δημοφιλή λειτουργία

Android 14, Android 14: Η ενημέρωση κατάργησε δημοφιλή λειτουργία

Οι χρήστες Android έχουν στα smartphone τους μια συντόμευση που τους επιτρέπει να δουν γρήγορα μια ειδοποίηση από μια εφαρμογή πατώντας παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής στην αρχική οθόνη. Πατώντας στην ειδοποίηση, αυτή θα ανοίξει αλλιώς ο χρήστης μπορεί απλώς να την σύρει για να την απορρίψει.

Αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει, ωστόσο, με το Android 14. Tο παρατεταμένο πάτημα σε ένα εικονίδιο εφαρμογής δεν εμφανίζει πλέον ειδοποιήσεις. Εμφανίζει συντομεύσεις εφαρμογών, πληροφορίες εφαρμογών, παύση εφαρμογής και widgets.

Android 14, Android 14: Η ενημέρωση κατάργησε δημοφιλή λειτουργία

Η αφαίρεση των ειδοποιήσεων από το εικονίδιο της εφαρμογής με παρατεταμένο πάτημα παρατηρήθηκε για πρώτη φορά όταν η Google κυκλοφόρησε τις εκδόσεις beta του Android 14 σε αυτές τις συσκευές που ήταν εγκατεστημένες στο πρόγραμμα Android 14 beta. Με την κυκλοφορία του stable Android 14 τον Οκτώβριο, περισσότεροι χρήστες συνειδητοποίησαν ότι οι ειδοποιήσεις έλειπαν και ο αριθμός των αναφορών στο Google Issue Tracker ξεπέρασε τις 100.

“Γιατί θα καταργούσατε ένα τόσο χρήσιμο χαρακτηριστικό; Είναι ένα πραγματικά οπισθοδρομικό βήμα.”, έγραψε κάποιος, ενώ κάποιος άλλος είπε πως “Απλώς για να προσθέσω την απογοήτευσή μου, αυτή η δυνατότητα ήταν τόσο χρήσιμη! Σκοπεύετε να την επαναφέρετε;” και κάποιος ακόμα σημείωσε: “Η κατάργηση αυτής της δυνατότητας ήταν μια κακή κίνηση. Βελτίωνε την ορατότητα των ειδοποιήσεων και ήταν εξαιρετικά διαισθητική. Προωθείστε το feedback για να αντιστρέψετε αυτήν την απόφαση. Ήταν σίγουρα μια κακή κίνηση, ειδικά για χρήστες που εστιάζουν στην παραγωγικότητα.”

Ένας υπάλληλος της Google απάντησε στους χρήστες λέγοντας: “Σας ευχαριστούμε που αναφέρατε αυτό το ζήτημα. Εξετάσαμε το ζήτημα που αναφέρατε και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λειτουργεί όπως έπρεπε. Καταργήθηκε στην τελευταία ενημέρωση.”

Αυτό σημαίνει ότι δεν επρόκειτο για κάποια παράλειψη και πως η εταιρεία δεν προτίθεται να επαναφέρει το χαρακτηριστικό.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Εμπρός προς τα πίσω 🤣

lneam

χαρας το πραγμα.Να θυμισω πως πριν 7-8 χρονια η google αφαιρεσε την δυνατοτητα στον χρηστη να εγκαθιστα στην sd card που εχει η συσκευη του – τις εφαρμογες. Πριν απο 3 χρονια απαγορευσε στις εφαρμογες να μπορει ο χρηστης να επιλεγει σε δικο του φακελο να αποθηκευει τα προσωπικα του αρχεια απο την εφαρμογη που τρεχει.
Στα επομενα χρονια τι αλλο ? Μηπως να αγοραζουμε μονο την συσκευη χωρις να εχουμε δικαιωμα χρησης σε κατι που το εχουμε πληρωσει ακριβoτερα απο σταθερο PC ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.