Android 14: Ίσως έρθει με τη δυνατότητα παρακολούθησης και αφαίρεσης του bloatware

Android 14, Android 14: Ίσως έρθει με τη δυνατότητα παρακολούθησης και αφαίρεσης του bloatware

Μπορεί το Android 13 να βρίσκεται πολύ λίγο καιρό στις συσκευές μας, ωστόσο η Google εργάζεται πυρετωδώς για το Android 14. Η πρώτη προεπισκόπηση προγραμματιστή της επόμενης έκδοσης Android έχει ήδη κυκλοφορήσει, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση σε κάποιες από τις νέες λειτουργίες.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που εντοπίστηκαν είναι πως θα δίνεται η δυνατότητα του χρήστη να παρακολουθεί και να αφαιρεί εύκολα το bloatware που έχει εγκαταστήσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή ο κατασκευαστής της συσκευής.

Ο προγραμματιστής Mishaal Rahman εντόπισε πως το Android 14 έχει προσθέσει μια νέα επιλογή για να βλέπει ο χρήστης “εφαρμογές εγκατεστημένες στο παρασκήνιο”. Ανοίγοντας το μενού θα αναφέρεται πως “ο κατασκευαστής της συσκευής σας μπορεί να εγκαταστήσει εφαρμογές στη συσκευή σας στο παρασκήνιο ή να επιτρέψει στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας και σε άλλους συνεργάτες να το κάνουν”. Εκεί θα υπάρχει μια λίστα με τυχόν εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί παρασκηνιακά χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης και θα του δίνεται η επιλογή να τις απεγκαταστήσει.

Καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του τηλεφώνου επομένως η απεγκατάσταση είναι ασφαλής.

Καθώς η ανάπτυξη του Android 14 είναι σε αρχικό στάδιο, μέχρι την κυκλοφορία του δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ωστόσο, θα ήταν μια ενδιαφέρουσα προσθήκη.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.