Android 15: Οι χρήσιμες αλλαγές που φημολογείται ότι θα φέρει στην εγγραφή και μετάδοση οθόνης

Android 15, Android 15: Οι χρήσιμες αλλαγές που φημολογείται ότι θα φέρει στην εγγραφή και μετάδοση οθόνης

Το λογισμικό Android διαθέτει μια ενσωματωμένη δυνατότητα εγγραφής οθόνης, η οποία είναι διαθέσιμη εδώ και μερικά χρόνια.

Με τη δεύτερη τριμηνιαία κυκλοφορία του Android 14 απέκτησε την επιλογή να εγγράψει μία μόνο εφαρμογή αντί για ολόκληρη την οθόνη. Τώρα, το Android 15 θα μπορούσε να προσθέσει μια πιο χρήσιμη ένδειξη στo status bar.

Αυτήν τη στιγμή, εάν εγγράφετε την οθόνη σας στο Android, έχετε μια μικροσκοπική ένδειξη με τη μορφή μιας κόκκινης κουκκίδας στη δεξιά πλευρά της γραμμής κατάστασης. Εάν εγγράφετε την οθόνη σας, έχετε. κόκκινη κουκκίδα γύρω από μια μικρότερη λευκή κουκκίδα. Εάν τοποθετείτε το περίβλημα της οθόνης σας, η ένδειξη είναι το εικονίδιο Google Cast. Αυτοί οι δείκτες είναι οι ίδιοι ακόμα και αν χρησιμοποιείτε μια third-party εφαρμογή εγγραφής οθόνης Android.

Πρέπει να τραβήξετε προς τα κάτω τη γραμμή κατάστασης για να δείτε ποια εφαρμογή καταγράφει ή μεταδίδει την οθόνη. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και για να τερματίσετε την εγγραφή οθόνης.

Αυτό μπορεί να αλλάξει με το Android 15. Ο Mishaal Rahman από το Android Authority βρήκε τις πληροφορίες στο Android 15 beta 4.2 ότι μπορεί να έχετε μια ανανεωμένη εμπειρία εγγραφής οθόνης και μετάδοσης οθόνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν νέα σημάδια στη γραμμή κατάστασης που θα δείχνουν τη διάρκεια της περιόδου λειτουργίας εγγραφής οθόνης.

Android 15, Android 15: Οι χρήσιμες αλλαγές που φημολογείται ότι θα φέρει στην εγγραφή και μετάδοση οθόνης

Ο χρήστης θα μπορεί να ελέγξει την εγγραφή στην οθόνη ή τη μετάδοση από εκεί.. Επίσης, θα υπάρχει ένα ενοποιημένο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει όταν μια εφαρμογή τρίτου μέρους ζητά την εγγραφή ή τη μετάδοση της οθόνης. Αφού εκχωρήσετε δικαιώματα, θα εμφανιστεί ένα διαφορετικό τσιπ γραμμής κατάστασης, το οποίο θα διαφοροποιείται από το πότε το SystemUI πραγματοποιεί εγγραφή ή μετάδοση.

Αυτές οι ενημερώσεις είναι πιθανό να έρθουν στην επερχόμενη έκδοση του Android 15 QPR1 ή νεότερη έκδοση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured

Android 15: Το λανσάρισμα στα Pixel φημολογείται ότι θα γίνει τον Οκτώβριο

H πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Android 15 σε συσκευές Pixel της Google φαίνεται πως θα καθυστερήσει να πραγματοποιηθεί.

Gear Android

Qi2: Κάποιες συσκευές δεν χρησιμοποιούν μαγνήτες – Πώς να τις ξεχωρίσετε

Aν και το Qi2 διαφημίστηκε ως “MagSafe για Android”, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς χωρίζεται σε δύο προφίλ.

Smartphones Android Google Google Pixel

Θα πάρει η σειρά Pixel 6 Android 16;

Όταν κυκλοφόρησε η σειρά Pixel 6, η Google είχε υποσχεθεί ότι θα λάβουν τρία χρόνια ενημερώσεων συστήματος και πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

Smartphones Android YouTube

To Youtube δοκιμάζει μία νέα κάτω μπάρα στα Android

Μια νέα κάτω μπάρα εμφανίστηκε στο YouTube για smartphone Android, σύμφωνα με το 9to5Google, το οποίο ανάρτησε και σχετικές εικόνες.