Android 15: Το λανσάρισμα στα Pixel φημολογείται ότι θα γίνει τον Οκτώβριο

Android 15, Android 15: Το λανσάρισμα στα Pixel φημολογείται ότι θα γίνει τον Οκτώβριο

H πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Android 15 σε συσκευές Pixel της Google φαίνεται πως θα καθυστερήσει. Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει την καθυστέρηση, αλλά σύμφωνα με μια νέα αναφορά, η ενημέρωση δεν θα είναι έτοιμη μέχρι τον Οκτώβριο, ενδεχομένως ακόμη και στα μέσα του μήνα.

Αυτή η καθυστέρηση προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι το Android 15 Beta 4.2 ήταν αρκετά σταθερό.

Η σειρά Pixel 9, η οποία έρχεται με Android 14, πιθανότατα θα λάβει την ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας του Σεπτεμβρίου 2024 τον επόμενο μήνα αντί για το Android 15. Αν και το ίδιο το Android 15 μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη ενημέρωση, φέρνει αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά όπως το Private Space, ανανεωμένο πάνελ όγκου Material You και βελτιώσεις στο εργαλείο επιλογής γραφικών στοιχείων.

Ωστόσο, το Android 15 αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Android Open Source Project (AOSP) την επόμενη εβδομάδα. Συνήθως, αυτό το ορόσημο συμπίπτει με την κυκλοφορία των Pixel. Όμως, υπήρξαν εξαιρέσεις στο παρελθόν, όπως με το Android 12, όπου υπήρχε ένα κενό 15 ημερών μεταξύ της κυκλοφορίας του πηγαίου κώδικα και της ενημέρωσης Pixel.

Αυτό αποτελεί έκπληξη καθώς η Google έχει ήδη ολοκληρώσει τις δοκιμές του Android 15 και έχει προχωρήσει στο QPR1. Επιπλέον, το Android 15 Beta 4.2, το οποίο κυκλοφόρησε για τα Pixel 9 και 9 Pro XL, ήταν αρκετά σταθερό.

Λόγω αυτής της καθυστέρησης, η σειρά Pixel 9 αποστέλλεται με προεγκατεστημένο το Android 14 . Ωστόσο, η Google σχεδιάζει να υποστηρίξει ορισμένες από τις λειτουργίες που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια του Android 15 Beta στο Android 14.

Για τους περισσότερους χρήστες Android, αυτή η καθυστέρηση ενδέχεται να μην έχει σημαντικό αντίκτυπο. Οι περισσότερες συσκευές Android λαμβάνουν συνήθως σημαντικές ενημερώσεις αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία τους για τηλέφωνα Pixel. Πιθανότατα αυτό σημαίνει ότι το Android 15 θα φτάσει πιο σταθερό και με λιγότερα λάθη.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S25: Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του smartphone

Πριν μέρες εμφανίστηκαν τα πρώτα renders που βασίζονται σε CAD του Galaxy S25 Ultra και σήμερα ήρθε η σειρά του απλού Galaxy S25 της Samsung.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & 14T Pro: Επίσημα render τα δείχνουν σε όλα τα χρώματα

H Xiaomi επιβεβαίωσε πως θα ανακοινώσει τα 14T και 14T Pro στις 26 Σεπτεμβρίου και λίγο αργότερα διέρρευσε μια πλήρης σειρά από renders.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Νέες φήμες θέλουν μικρότερη αύξηση της τιμής

Πριν από μερικές ημέρες, κυκλοφόρησε μια φήμη ότι το επερχόμενο Samsung Galaxy S24 FE θα ήταν 100 ευρώ πιο ακριβό από τον προκάτοχό του στην Ευρώπη.

Smartphones featured Huawei

Huawei Mate XT Ultimate: “Ζαλίζει” το κόστος επισκευής

Το Mate XT Ultimate της Huawei είναι το πρώτο τρίπτυχο smartphone στον κόσμο, ένα πραγματικά μοναδικό προϊόν, το οποίο κοστίζει και πολύ ακριβά.