Android 5.1, πληροφορίες για Φεβρουάριο με σημαντικές βελτιώσεις

Αυτή τη στιγμή η τελευταία έκδοση του OS της Google είναι το Android 5.0.1 Lollipop το οποίο ξεκίνησε να είναι διαθέσιμο αρχές του μήνα και έφερε μικρές βελτιώσεις. Οι νέες πληροφορίες λένε ότι τον Φεβρουάριο θα δούμε το Android 5.1 αντί για 5.0.2, αν και πολλές συσκευές ακόμη δεν έχουν πάει σε Android Lollipop. Λίγες εκδόσεις έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο όπως το Jelly Bean (4.1, 4.2, 4.3) και Eclair (2.0, 2,1).

Η νέα έκδοση του Lollipop αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές όπως silent mode το οποίο λείπει από το Android 5.0, βελτίωση στη σταθερότητα του συστήματος, καλύτερη διαχείριση της RAM, διορθώσεις σε κάποια apps τα οποία κλείνουν ξαφνικά, την υπερβολική κατανάλωση δεδομένων όταν είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi, προβλήματα με τη σύνδεση σε ασύρματα δίκτυα, με τη λειτουργία του Okay Google, με τα Notifications, αλλά και άλλες αλλαγές και βελτιώσεις.

Εσείς αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με το Android Lollipop; Τι θα θέλατε να δείτε βελτιωμένο;

android 5.1 february, Android 5.1, πληροφορίες για Φεβρουάριο με σημαντικές βελτιώσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Από εχθες το βράδυ τρέχω στο nexus 5 , 5.0.1
Το τηλέφωνο παει σφερα χωρίς κανένα πρόβλημα πουθενά!!

Δημητρης

Σε nexus 7 2013 με lollipop 5.0.1 μου δίνει την εντύπωση οτι είναι λιγο πιο βαρύ από την 4.4 και όχι τόσο σταθερό παρά το update.

Kostas-DOHA

στο Nexus 5 του αδερφου μου….
παιδια δεν ξερω τι εκαναν αλλα το τηλεφωνακι απογειωθηκε….
καταπληκτικο

kostasb16b

Πολύ ωραία νέα και τα τόσο γρήγορα update
Ελπίζω στις συσκευές που τρέχουν κάποια UI της εκάστοτε εταιρίας να αναβαθμίζονται το ίδιο γρήγορα..
Η google μας είχε πει ότι με το 5 πλέον θα μπορούν όλες οι εταιρείες να αναβαθμίζονται άμεσα γιατί θα έρχεται ξεχωριστά το core χωρίς να χαλάει η αρμονία

Darth

1. να βγάλουν δυνατότητα να περνιουνται εφαρμογές εκτός store
2. να μην μπορεί να γίνεται bootloader unlock και root
3. να μην μπορείς να περάσεις άλλο launcher γιατί καταστρέφει εμπειρία χρήσης
4. να φύγει το file management και να μείνει μόνο media management (like ios)
5. να μην μπορείς να κάνεις disable της εφαρμογές
6. απαγόρευση στους κατασκευαστες να πειράζουν το ui.
7. να γίνει κλειστού κώδικα.
8. να φύγουν εφαρμογές που έχουν διαφημίσεις και να αντικατασταθουν με εφαρμογές με πληρωμή και χωρίς ads
9. να βγει πρόγραμμα που θα διακρίνεται το κινητό (like iTunes)
10. να φύγουν πολλές πολλές ρυθμίσεις και να μείνουν λίγες και όσο ποιο δυνατόν απλές

με λίγα λόγια ποιότητα και έλεγχος

andrew

+Darth. Και ολα τα like apple και δεν ξερω εγω τι μου φερνουν στο μυαλο οτι εισαι χρηστης iPhone. Xaxaxaxa

asta na pane file !

Ελπίζω με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις-updates του Android όπως και η 5.1 έκδοση, να αλλάξουν και να σβήσουν, την γελοία και ηλίθια ονομασία “lollipop”!

johnskr

χαχαχαχαχαχ Darth παλι τρολάρεις.Πάρε iphone τα έχει όλα.

Makis

Σωθήκαμε πάλι….

@ Darth…έχεις κάποια points αλλά i-phonίζεις, το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό…

Vkrd

Οι απανωτές αναβαθμίσεις δημιουργούν αποστάσεις από τις ναυαρχίδες οι οποίες αργούν να ακολουθήσουν. Μήπως η Google, κάπου το κάνει επίτηδες; Για ποιο λόγο δε συνεννοείται με τις εταιρείες πρώτα που παράγουν κίνητρα, έτσι ώστε να υπάρχει συνοχή στο σύστημαAndroid;
Ξενερώνει κάποιος με αυτά και είναι συνεχώς στην αναμονή της αναβάθμισης, ανάγκη που δημιουργείται, ακούγοντας πως θα δουλεύει καλύτερα η συσκευή του με την επόμενη….

giannogeorge

Συμφωνώ σε πολλά με @Darth αλλά ένας file manager είναι χρήσιμος.

Πάντως νομίζω ότι θα πρέπει η Google να πιέσει τις εταιρείες να βγάζουν τις συσκευές με stock Android και όπως μπορεί κανείς να επιλέγει (μέσα από το μένου της ίδιας της συσκευής, πλέον) αν θέλει να βάλει άλλον launcher, να μπορεί ο καθένας να επιλέγει αν θέλει να τρέξει Touchwiz, πχ, και όχι αυθεντικό Android.

Αυτό κατά την γνώμη μου θα ήταν το ιδανικό. Stock Android με επιλογή στις ρυθμίσεις αν θέλουμε να τρέξουμε το skin της κάθε εταιρείας.

Φωτιάδης Ιωαννης

Nexus7 (2013 wifi)
Θεωρώ αρχικα οτι είναι το πιο ομορφο απο αποψη λειτουργικότητας…απο εκεί και πέρα εχει αρκετά θέματα και όχι θεματακια,πχ με την μπαταρια,το αφήνεις ανοιχτό το βραδυ με 80% και εαν σου ερθει μια ενημέρωση ή ενα notification το πρωι είσαι κάτω απο 40%…δεν συζητάμε για βίντεο,μουσική και παιχνίδια σε μιάμιση ωριτσα απο 100% χτυπάει κόκκινο… Επίσης το multitasking των τρεχόντων εφαρμογων μου lagαρει σε φαση μπροστα πίσω απο παιχνιδι σε βίντεο ή και εγώ δεν ξέρω σε τι αλλο…για παραδειγμα τώρα που γραφω εδώ και ενα 5λεπτο απο 37% έπεσε στο 34% δηλαδή αν αυτό είναι καλυτερη διαχειρηση της ram για καλύτερη απόδοση της μπαταρίας αστο καλυτερα …πρωτη φορα θα το πω απαραδεκτο το 5.0 και το 5.0.1 δεν αλλαξε σε τιποτα τα προβληματα που τέλος πάντων εμφανίστηκαν αρχικώς…επίσης να πω για την φωτεινότητα ,το έχω σχεδόν τέρμα χαμηλά και είναι όπως ήταν στο KitKat στο 50-60% δεν ξέρω γιατί το έκαναν έτσι τι να πω ;;;Λυπαμαι μα εχεις θέματα (android lollipop) να λυσεις

Θανος

Κι εμένα στο nexus 4 του αδερφού μου έχουν εμφανιστεί τρομερά προβλήματα μπαταρίας μετά το update, όπως και ξαφνικό κλείσιμο που απαιτούσε recovery mode για να ανοίξει το κινητό ξανά…! Κατά τα αλλα όμορφο update 🙂

nick-ch

Σε nexus 4 εκτός από μπαταρία που αυτό το κινητό το είχα πάντα το πρόβλημα τώρα βέβαια με την 5 είναι χειρότερα τα πράγματα δεν αντιμετωπίζω κάποιο άλλο πρόβλημα όλα λειτουργούν ομαλά

zaxos

ρε παιδια τι γινεται με τα update? εχω και τα δυο μοτο g (παλιο και νεο) και σε κανενα δεν μου εχει ερθει ειδοποιηση για ενημερωση. και τα δυο ειναι αγορασμενα απο αμαζον Αγγλιας

Λαερτης

Στο g3 το 32gb με lollipop πηγαινει λιγο καλυτερα σε θεμα ταχυτητα εφαρμογων αλλα μερικες φορες κλεινει ολες της εφαρμογες μεχρι και η αρχικη φορτωνει απο την αρχη. Το θεμα με την καθυστερηση gpu ακομα παρέμεινε στο μενου.

ioankav

Τι γίνεται ρε παιδιά? Μόνο εγώ με nexus 4 είδα αισθητή βελτίωση στη διαχείριση της μπαταρίας μετά το update? Απλά μείωσα λίγο τη φωτεινότητα και έσβησα 2-3 εφαρμογές (τουλάχιστον για κάποιο διάστημα) που έτρωγαν γερό σκάλωμα μετά το update.

Στέλιος

Μεγάλο πρόβλημα με το wifi που παραμένει μετά την αναβάθμιση 5.0 και από χθες 5.01 κανει να ανοίξει 5 με 10 λεπτά και αν πας να μπεις πιο πριν μέσα στο wifi για να δεις τα δίκτυα κολλάει το κινητό!! Παραμένει το πρόβλημα ότι δεν θυμάται τους κωδικούς wifi!! Κανείς με αυτό το πρόβλημα και αν το έχει διορθώσει?

chris

κατοχος nexus 5.μετα την ενημερωση σε λολιποπ το κινητο για 15 περιπου ημερες κολλαγε σε πολλες εφαρμογες και κρασαρε επισης.η μπαταρια καταναλωνεται πιο ευκολα με 3g η wifi.Mε το περας ομως των ημερων η κατασταση βελτιωθηκε με εξαιρεση την μπαταρια.Με την τελευταια ενημερωση ομως το κινητο παει σφαιρα με κανενα απολυτως κολλημα!εντυπωσιακη ταχυτητα και μικρη βελτιωση και της μπαταριας!!

Dimitris

@darth αυτό δεν θα ήταν Update σε 5.1 Downgrade σε iOS 8.1.2 λέγεται και κυκλοφορεί ήδη.

danis

ΣΤΕΛΙΟ πρέπει να είσαι root και αν είσαι υπάρχει τρόπος να διορθωθεί. Υπάρχει ένα αρχείο το /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf στο οποίο αποθηκεύονται οι κωδικοί wifi. Για να το δεις πρέπει να είσαι rooted και να έχεις root file explorer. Από τον es πχ ενεργοποίησε την λειτουργία root και την εμφάνιση κρυφών αρχείων. Στην συνέχεια επεξεργάσου αυτό το αρχείο και σβήσε ότι αποθηκευμένο wifi έχει αποθηκευτεί δύο φορές ή τελος πάντων σβήστα όλα για να είσαι σίγουρος

dimitris 1122

Να έχει επιλογή για κανένα θέμα dark αρκετά τόση ασπρίλα

Leonidas

Όσοι αναβαθμίζονται σε 5.0 να κάνουν cash clear για να δουν αποτελέσματα.
Ειδάλλως θα κρασάρει για μερικές ημέρες….

Max91

@Darth
Σοβαρα τωρα σε χαλαει το root στα Android?
Εγω παντως εχω συνδυάσει το Android με root εννοω οτι ειναι το αγαπημενο μου κομματι… Φυσικα περα απο την εγγυηση αυτο ειναι μια αποφαση του καθενος εαν θα το κανει η οχι.

Thodoris

Σε Nexus 5, η 5.0.1 σε σχέση με την 5.0 μου χει βελτιώσει το σήμα αισθητά, και στο 3g και στο WiFi

Στέλιος

Danis δυστυχώς δεν είμαι root και δεν έχω ασχολειθει καθόλου με αυτό! Έχω διαβάσει και έχω δοκιμάσει τα πάντα με το θέμα που έχω αλλά τίποτα. Πίστευα ότι με την αναβάθμιση σε 5 και 5.0.1 θα διορθωθεί αλλά έγινε χειρότερα,πριν τουλάχιστον άνοιγμα το wifi χωρίς να κολλάει το κινητό. Θα περιμένω την επόμενη αναβάθμιση μπας και…. Σε ευχαριστήσω πάντως.

Giorgos

Nexus 7-2013 η 4.4.4 του πήγαινε καλύτερα! Το μηχάνημα έγινε λίγο πιο βαρύ παρα τα 2gb ram που έχω!
Επίσης μου κλείνει το nokia here maps που είναι κλάσεις ανώτερο του google maps.

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά ο @Darth τρολάρει καθαρά φυσικά για πλάκα, αν και ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ …. σε παλιότερες δηλώσεις (πριν κανά δύο χρόνια περίπου) του είχαν κάνει ένα i4s δώρο, χμμ, λες να iphonίζει;

Τομ

Άσχετο αλλά μιας και το θίξε ο νταρθ οι διαφημίσεις στις δωρεάν εφαρμογές του iOS ειναι πααααααααααρα πολλές. Σε φάση εχω κατεβάσει το iTube μια πολυ ωραία εφαρμογή και κάθε 10 δευτερόλεπτα πετάει διαφήμιση. Το ίδιο και σε κατι παιχνίδια. Δεν παλευεται δηλαδή για το itube που ειναι πολυ ωραία εφαρμογή άνετα δίνω τα 1.79 που ζητάει για να αφαιρέσω τις διαφημίσεις απο το να ειμαι τσάμπα και να μου σπάνε τα νεύρα.

Ειναι απίστευτα πολλές οι διαφημίσεις στις δωρεάν εφαρμογές του ios που εχουν ως επιλογή να δώσεις ενα ποσό για να τις βγάλεις.

thanoik

Εγώ είχα το nexus 4 με lollipop και το ξαναγύρισα στο jelly bean 4.3.Παιδιά το jelly bean δεν έχει κανενα θέμα και ανοίγει ανοιγει τις εφαρμογες ποιο γρήγορα απο το lollipop και η μπαταρία μου κρατάει περισσότερο…ίσως στο μέλλον αν αλλάξει κάτι με τις αναβαθμίσεις θα το αλλάξω…

thanoik

Jelly bean και παλι jelly bean

Μαριάνθη

έχω Nexus 5 5.0.1 αλλά από τότε που το αναβάθμησα σε lollipop πρέπει να κάνω κάθε μέρα επανεκίννηση για να μου λειτουργουν τα παιχνίδια , η καμερα και να μην πετάγομαι έξω απο τις ιστιοσελίδες( ενω έχω μια χαρά σήμα στο inrernet) τι να κάνω να το πάω σε ειδικό το κινητό το έχω απο Οκτωβρη και με το Kittykat δεν μου παρουσίαζε τέτοια προβλήματα.

ALEXANDROS

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΕΝΑ LG G3.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ LOLLIPOP ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ.ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΓΩΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΦΤΕΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.ΥΦΗΣΤΑΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?ΕΧΕΙ ΠΑΘΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.