Android 7.0 Nougat: Τον επόμενο μήνα η επίσημη κυκλοφορία;

H Google φέτος έκανε την έκπληξη αποφασίζοντας να μην ανακοινώσει το Android 7.0 Nougat κατά τη διάρκεια του Google I/O 2016, αλλά έδωσε το developers preview σχεδόν δυο μήνες νωρίτερα (9 Μαρτίου) και τέλη Ιουνίου ανακοινώθηκε η επίσημη ονομασία.

Είναι εμφανές ότι η Google δεν τηρεί το συνηθισμένο της χρονοδιάγραμμα και θέλει να δίνει όσο πιο γρήγορα τις νέες εκδόσεις στους developers προκειμένου να είναι έτοιμη να τελειοποιήσει την τελική έκδοση του Android 7.0 Nougat. Αφού κυκλοφόρησε το 5ο Preview, ο γνωστός @evleaks μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter έρχεται με πληροφορίες για τη τελική έκδοση.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η Google θα δώσει μέσα στον επόμενο μήνα το Android 7.0 Nougat. Ως συνήθως οι κάτοχοι Nexus συσκευών είναι αυτοί που θα πάρουν πρώτοι την αναβάθμιση, όμως ο @evleaks αναφέρει ότι δεν θα είναι μέσα σε αυτούς όσο έχουν το Nexus 5, καθώς το smartphone δεν θα πάρει Nougat.

android nougat next month, Android 7.0 Nougat: Τον επόμενο μήνα η επίσημη κυκλοφορία;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Αναμενόμενο για το 5 όπως πέρυσι δεν πήρε το 4 το Marshmallow. Να δούμε όμως αν έτσι σκάσουν μύτη τα επόμενα Nexus νωρίτερα.

AndroGen

Ακόμα μία φορά

Nexus 5
Snapdragon 800
CPU Quad-core 2.3 GHz Krait 400
GPU Adreno 330
2 GB RAM

Εγώ δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω τι σόι performances ζητάει η Google παραπάνω για να αναβαθμίσει ένα Smartphone? Και εγώ καίγομαι πού δεν αναβαθμίζετε το δικό μου Note 3. Ποιος ο λόγος να διαλέγεις Nexus τότε…;

Εγώ πάντως πάω η για Note7 η για iPhone7 αυτή την χρονιά 😉

ozzywalker

Ο μόνος λόγος που δεν δέχονται κάποιες συσκευές με καλά χαρακτηριστικά αναβάθμιση είναι για να σε κάνουν κάποια στιγμή να αλλάξεις τηλέφωνο. Το marketing παίζει τον αυλό και τα ποντικάκια ακολουθούν τυφλά.

George

Το γυμνο android ειναι παντα ελαφρυ λογισμικό το οποιο μπορει να τρεξει σχεδον σε ολες τις συσκευές ακομα κ με 512 ram.τωρα ο καθε κατασκευαστης θα πρεπει να κατσει να γράψει μια rom για το καθε μοντέλο.πραγμα που δε θελουν να κανουν.ειδικα σε low k midrange συσκευες η αναβαθμιση δε θα ειναι ουτε μια.αυτο ειναι απαραδεκτο αλλα ταυτοχρονα κ τοσο φυσικο πια στην συνηδηση του καταναλωτη.κ αν σκεφτεις οτι πλεον κανει κ πληρωμες ο κοσμος μεσα απο το κινητο πληκτρολογοντας καρτες κ κωδ τοτε ευτυχως που οι περισσοτεροι ειμαστε μυρμιγκια κ κανεις δεν ασχολητε μαζι μας εστω κ ερασιτεχνης.

Makis

Androgen…όπως έχουμε ξαναπεί δεν έχει να κάνει με τα specs και μόνο. Εγώ επιλέγω Nexus γιατί δεν είναι φορτωμένο με μπούρδες, που σε άλλους είναι εργαλεία συν ότι θα έχω updates περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον χωρίς καστομιές φυσικά. Nexus 4 του 2012, εποχής Galaxy S3 δηλαδή, με μαμίσια 5.1.1. Not bad at all. Και νεράκι, έτσι;

pikachukaki

Τι τελεια που δν θα το παρουμε ποτε στα G4!!

James

@androgen αυτά τα specs μάλλον θα είναι ικανά να τρέξουν και Android 8 και 9, αλλά δε γίνεται να υποστηρίζονται για πάντα όλες οι συσκευές. Για παραπέρα υπάρχει η κοινότητα. Ωραίο τηλέφωνο, το χαρηκα όσο το είχα, αλλά πάμε παρακάτω

Γιάννης1992

Πρεπει να ερθει η εποχη οπου καθε εταιρια να βγαζει το δικο της λογισμικο.Αν το φετινο nexus φτιαξουν την καμερα και του βαλουν και ois και μπαταρια τοτε θα γινει το καλυτερο κινητο.Ηδη το nexus 6p πεταει και ας μην εχει ois.Βεβαια εξαρταται κ γιατι το θες το κινητο.Εμενα προσωπικα με κουρασε αυτη η ιστορια με τις αναβαθμισεις.θα συμφωνησω με τον ozzywalker οτι ολα ειναι θεμα κερδους.Αν η google φτιαξει την καμερα τοτε αξιζει ο καθενας να πηγαινει σε nexus γιατι τα περιεχει ολα.Αντε να δουμε το νεο nexus και τι θα εχει.Παντως τα λεφτα τους τα αξιζουν κ με το παραπανω.Εγω προσωπικα σε nexus θα παω γιατι με καλυπτουν πληρως και αξιζουν απο θεμα τιμης και μπορεις να το κρατησεις για πολλα χρονια αλλιως θα παω στο xiaomi mi5 που το ειδα και μου αρεσε πολυ.

NtinosMD

Συσκευη σχεδον 3ετιας θα ηταν θαυμα αν το επαιρνε ακομη … Παλι καλα που υπαρχουν οι custom roms

Χαραλαμπος

Το Nexus 5x????

Giannisanag

Makis το note 4 εχει επισημο marshmallow κι εχει παρει και 3 updates

Makis

Γιάννης1992…. μια χαρά είναι η κάμερα του 5χ, ίδια με του 5p, ok δεν έχει ios, μπαταρία 60h, διπλάσια από Nexus 4. 220€ τζάμπα.

Makis

Giannisanag….Note 4 September 2014, Nexus 4 October 2012. Για να μην πω, πόσο έκανε το Note όταν βγήκε σε σχέση με το Nexus 4 όταν βγήκε. Φυσικό κι επόμενο είναι να πήρε Marshmallow που δόθηκε τον Οκτώβριο του 2015, 12 μήνες υποστήριξη. Nougat θα πάρει όμως, εδώ σε θέλω.

james

@Γιάννης1992 αν φτιαχνει καθε εταιρια το δικο της λογισμικο, ζητω που καηκαμε. θα ψαχνουμε εφαρμογες με τα κιάλια. Σιγα μην καθησει ο καθε developer να φτιαξει τις εφαρμογες του να τρεχουν σε 20 πλατφορμες.

Η καμερα των nexus ειναι ηδη παρα πολυ καλη, αν και ενα OIS δε θα με χαλαγε

Giannisanag

Makis λαθος μου. Διαβασα note 5 κι οχι nexus 5 στο αρθρο

Makis

Giannisanag….no worries 🙂

Akis

Πιστεύω ότι σε συσκευές Nexus , θα έπρεπε να υπήρχε υποστήριξη ακόμη μεγαλύτερης διάρκειας. Η Google πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Μηλοεταιριας.

forneverarrow

Το λάθος που κάνουμε όσοι δεν χρειαζόμαστε πραγματικά high end συσκευή είναι ότι την αγοράζουμε! Σίγουρα τα updates τα θέλουμε αλλά προτιμώ να δώσω 300€ κάθε δύο χρόνια και μπορεί να έχω ένα ή κανένα update (αλλά πρόσφατη έκδοση και πάλι). Εδινα 600€ και πάλι έπαιρνα ένα update της πλάκας μετά από 2,5 χρόνια και με πολλή καθυστέρηση.

Makis

forneverarrow +1, την σημερινή εποχή με τη ωρίμανση επιτέλους του Android, οποιοδήποτε να πάρεις π.χ με έναν snap 617 είσαι κύριος. 300€ και πολλά είναι, με βάθος χρόνου την τριετία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.