Android 8.1 Oreo: Αναφορές για προβλήματα στο multi-touch

H πιο πρόσφατη έκδοση του Android, 8.1 Oreo, είναι διαθέσιμη εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα για έναν περιορισμένο αριθμό συσκευών. Η έκδοση θεωρείται μεν σταθερή, αλλά είναι λογικό να παρουσιάζονται ακόμα μικρά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Παρά το γεγονός πως κάποια ζητηματάκια είναι αναμενόμενα, υπάρχουν διάφορα άλλα… κενά στις νέες εκδόσεις λογισμικών που είναι αρκετά σοβαρά και μπορούν να δυσκολέψουν αισθητά τον τρόπο χρήσης και αλληλεπίδρασης του κατόχου με την συσκευή. Τέτοια θέματα έχουμε δει τόσο στο Android, όσο και στο iOS. Με την έλευση του 8.1 Oreo, φαίνεται πως παρέα “τρύπωσε” ένα πρόβλημα που ανήκει στην προαναφερθείσα κατηγορία και η Google πρέπει να το διορθώσει άμεσα.

Android 8.1 Oreo προβλήματα multi-touch, Android 8.1 Oreo: Αναφορές για προβλήματα στο multi-touch

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές αρκετών παραπονεμένων χρηστών, η τελευταία Android έκδοση προκαλεί προβλήματα στο multi-touch, αχρηστεύοντας ουσιαστικά αυτή την δυνατότητα. Μπορεί μεν η οθόνη να αντιλαμβάνεται την πίεση δύο ή περισσότερων δαχτύλων, όμως το σύστημα δεν μπορεί να επιτελέσει την αντίστοιχη λειτουργία. Το αποτέλεσμα είναι οι επηρεασμένες συσκευές να μην είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας οποιαδήποτε διεργασία χρειάζεται παραπάνω από ένα δάχτυλο, όπως το gaming πολλών τίτλων, το ακριβές ζουμ σε ιστοτόπους / εικόνες και πολλά άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχαν αναφορές για το συγκεκριμένο ζήτημα από την τελική δοκιμαστική έκδοση του 8.1, όμως για κάποιον λόγο τελικά εκείνο κατάφερε να παραμείνει στον κώδικα. Για να απαλλαχθεί κανείς από την σημαντική αυτή δυσλειτουργία, μπορεί να επιστρέψει στην προηγούμενη έκδοση του Android, 8.0 Oreo, τουλάχιστον μέχρι το πρόβλημα να λυθεί από την Google, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα ώστε να το διορθώσει. Δείτε στο παραπάνω βίντεο πως το 8.1 αχρηστεύει την υποστήριξη multi-touch, ενώ ο χρήστης παίζει ένα First-Person Shooter παιχνίδι.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Beta testers έχουν γίνει οι κάτοχοι των Pixel. Κατά τ’ άλλα παρηγορούνται με τα σκορ του dxomark.

Giorgosgek

Καλα παμε… δεν τα μπορω αυτα. Αυτα τα πραγματα πως ξεφευγουν μετα απο τοσα beta σε τοσους χρηστες , τι παιζει ;

James

Σε εμένα δεν το κάνει πάντως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.