Ένα πλεονέκτημα πολλών συσκευών με Android έναντι του iPhone είναι το γεγονός ότι σου γίνουν τη δυνατότητα για επέκταση μνήμης. Φωτογραφίες, video κλπ. μπορούν να μεταφερθούν στην SD για να ελευθερώσεις χώρο για τις εφαρμογές. Ωστόσο και πάλι η ενσωματωμένη μνήμη μπορεί να μην είναι αρκετή. Τα καλά νέα είναι ότι η Google με το […]
Ένα πλεονέκτημα πολλών συσκευών με Android έναντι του iPhone είναι το γεγονός ότι σου γίνουν τη δυνατότητα για επέκταση μνήμης. Φωτογραφίες, video κλπ. μπορούν να μεταφερθούν στην SD για να ελευθερώσεις χώρο για τις εφαρμογές.
Ωστόσο και πάλι η ενσωματωμένη μνήμη μπορεί να μην είναι αρκετή. Τα καλά νέα είναι ότι η Google με το Android 8.1 Oreo θέλει να βοηθήσει.
Το XDA ανακάλυψε ότι στο Android 8.1 η Google έχει κάνει αλλαγές στα μη ενεργά apps, στα οποία μειώνεται το μέγεθος φακέλου. Επομένως οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς σπάνια μειώνουν το μέγεθός τους προκειμένου να σου ελευθερώσουν χώρο.
Οι λεπτομέρειες για το πως το καταφέρει αυτό η Google είναι αρκετά τεχνικές, αλλά ουσιαστικά στις εφαρμογές που επισημαίνονται ως “inactive” γίνεται deprioritize στην γενιά των cache files. Ένα Android app θα επισημαίνεται ως ανενεργό μόνο αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα και το app package δεν χρησιμοποιείται από κάποιο άλλο app package στο background.
Τώρα μένει να δούμε πότε θα έρθει η αναβάθμιση από τους κατασκευαστές, αν και πολλά μοντέλα περιμένουν ακόμη Android 8.0 Oreo.
Η Google επιταχύνει τη μετάβαση σε νέα κρυπτογράφηση για το Android και τις υπηρεσίες της, με στόχο καλύτερη προστασία απέναντι στους μελλοντικούς quantum υπολογιστές.
Μια νέα λειτουργία που δοκιμάζεται στο Android 17 Beta 3 υπόσχεται πιο γρήγορη φόρτιση, περιορίζοντας διεργασίες στο παρασκήνιο όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος.
Η Android 17 Beta 3 φέρνει πίσω το “Hey Google” για το Gemini, ενεργοποιεί τα App Bubbles και διορθώνει προβλήματα σε ειδοποιήσεις, κάμερα και σύστημα στα Pixel.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου