Τρίτη
06/02/2018

Android 8 Oreo: Πλέον βρίσκεται στο 1.1% των Android συσκευών παγκοσμίως

android version statistics january 2018

Η Google δημοσίευσε, όπως μας συνηθίζει, τα στατιστικά των εκδόσεων του Android για τον περασμένο μήνα (Ιανουάριος 2018). Πλέον υπάρχει αλλαγή ως προς την δημοφιλέστερη έκδοση, ενώ και το 8 Oreo ξεπέρασε το πρώτο μεγάλο του… φράγμα.

Συγκεκριμένα, το 6.0 Marshmallow υποχώρησε στο 28.1% και έχασε τα σκύπτρα της πιο διάσημης Android έκδοσης. Την θέση του πήρε για πρώτη φορά το Nougat (7.0 και 7.1) με 28.5%, και πλέον φαίνεται πως θα διατηρήσει την κορυφή για αρκετό καιρό. Το 5.0/5.1 Lollipop εξακολουθεί να κατέχει μεγάλο ποσοστό με 24.6%, ενώ στο βάθος ακολουθεί το 4.4 KitKat με 12%. Jelly Bean (5%), Ice Cream Sandwich (0.4%) και Gingerbread (0.3%) ολοκληρώνουν την σειρά των παλαιών Android εκδόσεων, ενώ το νεότερο 8 Oreo κατάφερε να σπάσει το “φράγμα” του 1% που φάνταζε τους τελευταίους μήνες ως ακατόρθωτο επίτευγμα. Για την ακρίβεια, οι κυκλοφορίες 8.0 και 8.1 είναι εγκατεστημένες στο 1.1% των συνολικών Android smartphones / tablets παγκοσμίως.

Πλέον ο ρυθμός υιοθέτησης του 8 Oreo αναμένεται να είναι αισθητά πιο γοργός σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα. Οι κατασκευαστές, ο ένας μετά τον άλλο, διαθέτουν σταθερές build του λογισμικού στους καταναλωτές, κάτι που σημαίνει πως οι μετρήσεις του παρόντος μήνα θα είναι ακόμα πιο θετικές για εκείνο. Όπως και να έχει, αποβλέπουμε στην ημέρα κατά την οποία οι αναβαθμίσεις στην νεότερη εκάστοτε Android έκδοση θα λαβαίνουν χώρα πιο γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις μηνών. Ελπίζουμε πως το Project Treble της Google θα συμβάλλει στην βελτίωση του συγκεκριμένου θέματος.

android oreo

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .

4 Σχόλια

  1. Ο/Η Efkairiakos λέει:

    Σαν γραφειοκρατεία Ελλάδας φαίνεται αυτή η υιοθεσία…

  2. Ο/Η Zurabi λέει:

    @Τεχνολογικά Νέα, Τόσο λίγο γιατί οι ΟΕΜ εταιρίες φέρνουν τις αναβαθμίσεις με ρυθμό χελώνας. Να κάνει κανείς Near to Stock Android ποιο γρήγορα θα ερχόταν πχ Nokia, OnePlus

  3. Ο/Η Nick λέει:

    Εύγε στους Ιάπωνες που μας το χουν δώσει 3 μήνες περίπου τώρα στο XZ Premium. Είμαστε πραγματικά στην ελίτ με το 1.1% χαχα.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.