Android apps για να έχεις τον έλεγχο του δίκτυου σου

, Android apps για να έχεις τον έλεγχο του δίκτυου σου

Το Android κινητό μπορεί να γίνει ένα μικρό κέντρο επιχειρήσεων για την μελέτη και καλύτερη παρακολούθηση της mobile ή ασύρματης σύνδεσής σου. Εδώ βλέπουμε τρεις αξιόλογες εφαρμογές που έχεις στη διάθεσή σου προκειμένου να έχεις καλύτερη εποπτεία των όσων συμβαίνουν στο… διαδικτυακό αέρα που σε περιβάλλει.

Και σε αυτή την περίπτωση θα αναφέρουμε ότι δεν είναι αυτές οι μόνες επιλογές που έχεις διαθέσιμες στο Google Play Store, αλλά είναι εκείνες που δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε. Προφανώς, η λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές στον Android κόσμο διαρκώς ανανεώνονται, επομένως προκύπτουν πολύ συχνά και άλλες αξιόλογες προτάσεις.

Network Analyzer

Δωρεάν
Link

, Android apps για να έχεις τον έλεγχο του δίκτυου σου

Το Network Analyzer μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε διάφορα προβλήματα κατά τη ρύθμιση του δικτύου Wi-Fi, τη σύνδεση στο Διαδίκτυο και επίσης να εντοπίσετε διάφορα προβλήματα σε απομακρυσμένους διακομιστές χάρη στο ευρύ φάσμα εργαλείων που παρέχει. Μεγάλο του πλεονέκτημα αποτελεί το πλήθος των διαγνωστικών εργαλείων που σας προσφέρει με το Ping και όχι μόνο, ενώ μπορεί να λειτουργεί τόσο με IPv4 όσο και με IPv6. Προσφέρει, επίσης, και τη δυνατότητα γραφικής απεικόνισης των αποτελεσμάτων του. Ένα πλήρες εργαλείο για geeks και μη.

Data Monitor

Δωρεάν
Link

, Android apps για να έχεις τον έλεγχο του δίκτυου σου

Εδώ έχουμε συμφωνία λόγων και πράξεων σε μια εφαρμογή που κάνει όλα όσα υπόσχεται το όνομά της. Προσφέρει πλήρεις λειτουργίες για την παρακολούθηση του δικτύου με ανάλυση των δεδομένων που προκύπτουν από την ταχύτητα και την κυκλοφορία στο δίκτυο σας σε ένα εύκολο στη χρήση interface που θα σας πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση της ασύρματης σύνδεσης. Ωραίο είναι και το ότι μπορείς να βλέπεις πού ακριβώς καταναλώνονται τα περισσότερα δεδομένα της σύνδεσής σου.

NPerf

Δωρεάν
Link

, Android apps για να έχεις τον έλεγχο του δίκτυου σου

Μπορεί η χρήση αυτής της εφαρμογής να μην απαιτεί ειδικές γνώσεις, αλλά τα στοιχεία με τα οποία σε τροφοδοτεί, μόνο λίγα δεν τα λες. Κάνει ολοκληρωμένη ανάλυση της ταχύτητας και της λειτουργίας της 3G ή 4G σύνδεσής σου και μάλιστα παρουσιάζει και συγκριτικά τα αποτελέσματα σε σχέση με τους ανταγωνιστικούς παρόχους για να έχεις μία καλύτερη κατανόηση του εάν παίρνεις ό,τι πληρώνεις. Η ακρίβεια στην μέτρηση που κάνει είναι δεδομένη, αφού λαμβάνει υπόψη της πολλές παραμέτρους και όχι μόνο μία απλή καταμέτρηση ταχύτητας.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.